Лимонче, хубава снимка, размечтах се. Това в кой район е? Гледам, че пясъка не е от най-ситния. А изхранването как става? Не че се надявам скоро да почивам там, моя мъж не иска да чуе за тях.
Таричка, в Ставрос сме (
Цък). Избрах го, защото не сме ходили там, не е пренаселено (за разлика от съседните му Врасна и Аспровалта, които са чисто туристически), а по-едрите пясъци не предполагат големи вълни. Не е точно камъни, като строителен пясък е, а само тук-таме са камъчета. Били сме и на по-каменисто.
Смайли, плувци сме, не се гмуркаме. И затова ни трябва място без вълни.
В къщата на Марица сме отседнали, всички стаи са студия (спалня с кухнята в нея, баня с тоалетна и отделно балкон). Нашата стая е малка, пишеше 15 кв. метра, обаче е толкова с банята и може би стените
Обикновено предпочитам апартаменти с отделна кухня, този път нямах много избор, напливът е голям и съответно цените са нагоре. Исках да е място, на което водата от чешмата става за пиене, за да не купуваме минерална (нали съм безпластмасова...). Изхранването е каквото си носим/купим/сготвим или ни нахранят в кръчмата. Ние не обичаме организирани пътувания. Не е като да няма туристи в момента (сърби предимно, но и тук-таме българи), но ние сме извън селото и на плажа се търпи. В ъгъла на залива е лудница, днес минахме транзит, докато пазарувахме.
Ето я къщата, ние сме в жълтата стая, гледаме на юг, но имаме страничен поглед към морето (пада се в дясно на чертежа). Цялата къща е опасана с балкон, който не е нарисуван.
На плажа се запознахме със семейство сърби - пенсионери. Пенсиите им са по 400 евро. Кажете ми защо и как у нас нещата са толкова трагични, без да сме участвали във войни през последните години
И да ви похваля гръцкото прясно и кисело мляко - вълшебни. И маслото мирише на масло. Пише си, че са от 100% гръцко мляко. Само в Хърватска съм виждала толкова хубави млечни продукти, произведени на място. Цената на маслото е като у нас, млякото е една идея нагоре.