0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #980 -: Септември 05, 2014, 23:47:48 pm »
Точно от тях баба ми правеше и затваряше в шишета. И мъжът ми като ми се върне с такова чудо от супера и чака да правя салата. Абе, сто пъти казах, че това е домат за консервиране, месест, не за салата. Ама не ги разбира той тези неща.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #981 -: Септември 06, 2014, 00:07:05 am »
Така е Блу, не само при доматите, при прасковите и други е същото. Така се ядосвах с баба ми, като й доставих една година баш праскова за консервиране (за компоти искаше). Брех...ти да видиш чудо и обида. Толкова праскови сме гледали, па нектарини, па десертни огромни и хубави, аз тия гумените съм й донесла... :lol: Амен-амен от свидлик ще я прецакам. Пених се, обяснявах защо тия - нЕма никой. Накрая ги направи де, видя "за к'во ставало дума", ама не ми се извини дори. На другата година само повтаряше небрежно (уж) от ОНИЯ праскови да й донеса за бурканите. И тази година НАСТОЯ от "гумените" да й бъдат доставени за компотите й ;)

Домати в момента имам домашни (от вуйна ми), не им знам сорта, ама огромни, вкусни, в кошницата ухаят на домат, ама не стават за сушене и буркани. Сочни са, за салати са ОК. Това в буркан, за пюре, сос...то ще пусне вода, та вода. Бе то никой не знае всичко, аз буркан не бях пипвала допреди две лета, ама човек като има мерак - научава се всичко малко по малко. Ако нацеля със сушените домати техниката - ще ви уведомя хахахах
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #982 -: Септември 06, 2014, 00:12:14 am »
Много обичам месест домат на салата  :D Моя мъж обича водни и киселяви домати и често всеки си яде от неговата чиния  :lol:
Всъщност точно Рома продават за буркани най-често, аз никога не бях виждала на храст и като видях снимки скоро бях изненадана(приятно естествено, кой му се занимава с колчета).
А за фризера-нашия Ноу фрост ли кво било, изсмуква влагата, та размразяването няма да е много водно(надявам се), но и аз ще направя повече и ще пробвам.

пп.После ще чакам да ме впишеш като източник с достоверна информация в дисертацията  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #983 -: Септември 06, 2014, 00:21:08 am »
м-и, като направя една партида без мухъл, да изкара 2 месеца поне и да е годна за ядене - веднага "ще оповестя на света технологията". ДокЪт текат експериментите - няма да занимавам драгата публика с консервните си трагедии на всяка стъпка  :lol: Но, ако някой все пак е написал вече 'доктората" по тоя въпрос точно - моля да го сподели с новобранките да не хабим материал, ток и студено пресован зехтин само.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #984 -: Септември 06, 2014, 00:30:27 am »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50623.0  Аре - тука местим бурканите, фризерите и другия зарзават. Темата има правописна грешка в заглавието, по мое недоглеждане. Помолих модератор да я поправи. Та....чакам ви там с доматките и тиквичките.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #985 -: Септември 06, 2014, 08:45:15 am »
Добро утро, днес търсих като нашата закуска  :D


Надявам се на хубав ден, че съм на сватба  :P

пп Честит празник, че пропуснах!
« Последна редакция: Септември 06, 2014, 08:49:12 am от м-и »
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #986 -: Септември 06, 2014, 08:48:52 am »
Добро утро и хубав уикенд  :P

Лелеее колко сте изписали ... Сядам да чета.
М-и, мерси за закуската  :P

Тук е още по-прогизнало и студено от вчера.
Днес и утре ще посрещам гости.