0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #480 -: Юли 24, 2014, 09:01:07 am »
Добро утро! Моето кафе половината оля лаптопа, няма да ви обяснявам що  :lol:
Жбрул, моят баща има няколко клиента като твоя луд, само единия му взема кафето де, другите го дебнат да си остави цигарата  :lol:
*
« Отговор #481 -: Юли 24, 2014, 09:19:43 am »
О, ако си бях оставила цигарката и нея щеше да гепца. Просто си я бях изпушила вече ;)

Този човек си е опасен, агресивен, удрял е други майки от нашата градина, докато са си чакали децата, ей така без повод. Минава и й забива един як юмрук в гърба на жената, та го заобикалям отдалече, особено когато детето е с мен - чисто ме е шубе да не го прихване да измлати него.  :?
Категорично е за хоспитализация, или поне някакви хапове трябва да пие редовно, ама няма ли роднини, че някой да се погрижи за тези неща - нямам представа. Иначе изглежда чист и спретнат човека, не е някой бездомен и мърляв да кажеш, явно не живее по улиците...

Мислила съм си да сезирам някоя институция, да вземат някакви мерки, в смисъл някаква терапия да се провежда с него, ама истината е, че не знам към кого да се обърна по темата. Не знам дали имам и право, след като не ми е роднина. Да звъня на полицията, че да го приберат понеже е агресивен - не решава нещата, ще го закопчеят и ще го пуснат и дотам. Той от лекар се нуждае човечеца, не от арест и затвор я.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #482 -: Юли 24, 2014, 09:51:31 am »
Тара, след твоя разказ и аз се отнесах по горите и поляните
Jbrul, май към никого не може да се обърнеш в този случай. Няколко пъти дават по ТВ репортажи за умствено болни, които тормозят целия вход в блока. Съседите са се оплаквали на много институции и нищо не се случва. Накрая се обръщат към телевизията за помощ. Излизат тези от ведомството и обясняват, че без съгласието на роднина (явно има живи роднини), не могат да настанят психично болния никъде.
*
« Отговор #483 -: Юли 24, 2014, 10:02:23 am »
Сигурно е така Смайли. Аз не, че искам на човекът да му се случи нещо лошо, да го затворят някъде зер да не ми шуми и пречи тука, но той просто си е болен и бива да се лекува някак. За капак е и агресивен, посяга, удря, а е едър и висок мъж. Ако удари Дани, да ти кажа честно - толерантността и съчувствието ми рязко ще се изпарят  :?

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #484 -: Юли 24, 2014, 11:04:08 am »
Добър ден!
Приятен, леко прохладен ден - супер е за сега. Имах едно излизане та проверих.
Jbrul, за „кварталния луд“  ако има роднини (а щом е спретнат, значи има) то той е тяхна отговорност, според институциите. Те трябва да се грижат да си пие лекарствата. И това е - „всичко е уредено“ и институциите са непричьом в цялата работа. Такива хора са оставени на грижите на роднините си или на собствените си. Няма терапевт или друг вид лекар, който да следи взима ли си лекарствата и има ли нужда от друг вид. В институция (гадна ми е думата лудница) може да влезе, ако сам поиска. Ако роднините на чиито грижи е оставен поискат. И в много редки случаи, ако е доказано опасен за обществото. Но доколкото знам това трудно се доказва и като цяло е мъчна работа. Спомни си онзи стрелец, дето се беше барикадирал с цял арсенал в дома си и застреля полицай.
Изобщо хората с психични проблеми са напълно отсвирени от държавата и оставени да се справят сами, или близките им да го правят, ако и доколкото могат.
« Последна редакция: Юли 24, 2014, 11:06:38 am от Pesheck »
*
« Отговор #485 -: Юли 24, 2014, 11:26:40 am »
Пеше, предполагам че роднините му не тънат в лукс хората, трябва да ходят на работа вероятно, едва ли има кой да го варди по цял ден. Пък и мъж с тези габарити - как да го озъптиш силово, да го принудиш лекарства да пие, ако не ще...аз не си го представям, чисто физически.

Така е, държавата е тотално абдикирала от хората с психични проблеми, май закриха повечето психо-диспансери. В болницата в Раднево приемат само с връзки и то яки връзки, смятай  8O Истината е, че човекът е опасен и за себе си и за околните. За околните, защото посяга и удря, без видима причина, ама хайде да кажем - една цицина и синка ще я преживея. Но и към деца е агресивен, виждала съм го. Директно го казвам, че ако посегне на Дани - Иван просто ще го размаже от бой и Господ не може го спря т.е. човекът е опасен сам за себе си, заради поведението си. Многократно намилам на Иван, да не се пали и нервира, че това е болен човек, не е виновен и пр. Не, че Иван е идиот и не го разбира. Но всеки от нас като родител - вероятно ще реагира първосигнало, ако някой му измлати хлапето, мъжете пък особено....първо бият, после мислят в такава ситуация. Те деца не дондуркат като нас, ама сакън някой да им бутне златното гардже, пък било и случайно - освирепяват.

Когато Иван праща малкия на градина и лудия щъка наоколо, наистина треперя да не станат на кълбета. Веднъж вече този болен се разкрещя на Дани, изкара му акъла, разрева го. Въпрос на време е да го пребие някой тати за подобно действие. Иван пак се владее в голяма степен, ама има доста мъже с "къс фитил"....

Ровичкам сега по текстове и закони, дано намеря опция някаква за справяне с положението. Много народ му е набрал на горкия човек вече.  :? Почти всички майки от нашата ДГ и училище са отнасяли я юмрук, я ритник от него, не знам как аз още се разминавам. Мъжете им са настръхнали. Няколко баби от квартала е удрял...не е майтап положението.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #486 -: Юли 24, 2014, 12:36:37 pm »
Е то точно за това стават сакътлъците. Хората дето трябва да отговарят за болните, нямат физическата, ако щеш, възможност да го правят. Ти на този представяш ли си майка му да го кара да пие хапчета, дето той ги не ще. Щото аз не. Но темата е дълга и широка и честно казано с тази точно здравна система у нас, не виждам решение. Адекватно и работещо.
« Отговор #487 -: Юли 25, 2014, 06:24:01 am »
Добро утро, милички  :D

« Отговор #488 -: Юли 25, 2014, 07:59:10 am »
Добро утро,Rаbbit!
Е-е-е, днес направо си надминала себе си в избора на кафе и закуска.
Да ти е прекрасен деня!
« Отговор #489 -: Юли 25, 2014, 08:45:52 am »
Добро утро и от мен  :P
Днес за пръв път съм извикала у нас жена да чисти. Чувствам се малко неудобно поради факта, ама като не сколасвам за всичко, така си е.
Поводът всъщност са свекитата, които пристигат тази вечер. От мен ще е готвенето. Хлябът вече се меси в хлебопекарната  :lol:

Зайко, мерси за кафето и закуската, поднесени с толкова любов  :P
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #490 -: Юли 25, 2014, 10:10:48 am »
Добро утро!
Още малко „ваканция“ ми остана, та си поспивам повечко.
*
« Отговор #491 -: Юли 25, 2014, 15:48:40 pm »
47 Smiles,

У нас често се повдига въпроса с чистенето и несмогването и жената.... така като гледам и на теб ти е неловко ;) Пиши после доволна ли си и удовлетворена ли си че ти е чисто, че да се утешавам и аз какво ме чака  :lol: (само дето в моя случай поне засега ще е свекито а не външна жена, което хич не ми се вижда далавера :?)
*
« Отговор #492 -: Юли 25, 2014, 16:29:28 pm »
Ааааа,за - свекитата- къщата трябва да е чиста ,лъсната и уютна  :lol: :lol: :lol: И лоши думи за тях да няма :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #493 -: Юли 25, 2014, 18:22:33 pm »
Ааааа,за - свекитата- къщата трябва да е чиста ,лъсната и уютна  :lol: :lol: :lol: И лоши думи за тях да няма :wink:
Моята свеки е голяма домакиня и не трябва да има изглагация пред нея  :lol:

Mousyt, ами жената изчисти много добре банята и тоалетната (поне 2 часа им отдели). Но после взе да бърза, че трябваше да ходи някъде и накрая попретупа нещата с всекидневната. Ама нищо, пак съм доволна  :P Аз пък цял следобед готвя (в малкото време, в което не държа Дани разбира се  :lol: ).
« Отговор #494 -: Юли 26, 2014, 06:30:18 am »
Добро утро, милички  :D
След малко отивам на плуване, моят мъж често ходи и днес се навих и аз да отида. Иначе плувам само в морето, към басейните имам, хм, леки предразсъдъци.

Хубав ден!

*
« Отговор #495 -: Юли 26, 2014, 08:36:10 am »
Добро утро  :D

Лимонче, приятно плуване :)  Едно време треньора на немците по плуване беше много близък с дядо, имаше голямо желание  да ме учи, но аз при вида  на  оня гьол   на спортната база с олимпийски размери, в детските ми очи цяло море  го избивах страх. Днес съм пишман плувец :)

а, картинката от морето с кафето - чакам  го на есен.

Хубав ден!
« Отговор #496 -: Юли 26, 2014, 08:50:05 am »
Ох,Тара и аж веднага си спомних миналия септември рахата на плажа в Керамоти,но тази година за мене море - йок.Смелият татко обеща следващата,с дай боже здрави едногодишни бебета и баткото да се товарим и заминаваме пак за Керамотито,защото е много спокойно и ни е познато все пак.
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #497 -: Юли 26, 2014, 09:55:47 am »
Добро утро!
Слънчеви и топли почивни дни ви пожелавам!
Аз ще си допия кафето и ще тръгнем малко на пазар. После ми предстои ходене на село. Утре свекъра има РД. Ама да не си помислите, че само на почерпка сме поканени - нееее в тая фамилия такива празници не се тачан много-много. Бройлерите трябвало да се колят, та доде „празнуваме“ да свършим и някаква работа все пак. :lol: Ама не се оплаквам де. Даже ще остана там тази вечер, защото детето ми е там. Пък аз май се позатъжих.
« Отговор #498 -: Юли 26, 2014, 10:06:23 am »
Добро утро :)
Гледам че всички сме по задачки. Аз съм на зъболекар :( Чакам си реда и ви чета.
Хоупче, и аз харесвам Керамоти. Много спокойно селце и хубав плаж.
Пеше, това с бройлерите, много гадно звучи. Аз въобще не обичам да режа сурово месо. Все мъжът ми го прави или моля в магазина да ми го нарежат.
Зайче, така и не се научих да плувам. Много хора се тренираха над мен като учители :)
« Последна редакция: Юли 26, 2014, 10:07:54 am от 47 Smiles »
*
« Отговор #499 -: Юли 26, 2014, 10:45:44 am »
Зайче, все по-красиви закуски и кафенце  :D

hope-love, никакво море за теб  :lol:, да пазиш бебетата -това е важното  :D

Сега си пия кафенцето, а морето също само на картинка ще го гледам тая година :lol: , честно казано и не страдам много, аз съм по-скоро горски човек, дай ми планина  :D . А откакто се преместихме на село, ни се изпари желанието да ходим на почивка, при положение че сме почти в планината и до гора. Обикаляме наоколо. Заради дъждовете тая година има много гъби и ходихме на няколко пъти. Снимах доста и като прегледам снимките, ще ви покажа едни много красиви гъбки. Разбира се, отровните са най-красиви.  :D
Също често ходим на езерото за риба, има малко езеро в центъра на селото. Мъжът ми е рибар .... ох, риболовец се казваше  :lol: , все забравям  :lol:.  И другото любимо място е р. Струма (по посока към Кюстендил). Правим големи преходи край реката.
Преди две години имахме много комично преживяване с един преход. Решихме да стигнем от едно село до друго, вървейки покрай реката. "Да повървим за здраве", така си казахме  :lol:. Видя ни се близо, тръгнахме и .... след повече от 2 часа ходене си дадохме сметка, че сме някъде по средата .... и ни напред - ни назад  :lol:, а това става лятото при адска жега над 35 градуса  :D. Аз по- издържам на ходене, но мъжът ми окапа  :D , освен това през цялото време беше с високите гумени рибарски ботуши (до над коляното  :D) с желязната логика "по-добре да са ми на краката, вместо да ми тежат на ръцете"  :lol: . И така, след 4-5 часа ходене в жегата, вече почти слънчасали, се довлякохме до другото село и за радост, в крайните къщички видяхме една баба в двора и', жената ни прие да се поизмием и ни почерпи със страхотни круши. Като и разказахме откъде сме дошли пеш, още повече с целия багаж, въдици и рибарски ботуши, тя ни взе за тотално луди хора :lol: и за награда ни почерпи с още круши, даже ни напълни една торба за вкъщи и ни изпрати до спирката на автобуса да е сигурна, че пак няма да се объркаме нещо  :lol:.

Желая ви хубави почивни дни!  :D

« Последна редакция: Юли 26, 2014, 11:39:17 am от marsi »