Аз бих си сменила педиатъра. Честно. Този хормон не се дава просто ей така, щото някое дете е ниско, а ако има наистина проблем т.е. доста други изследвания се правят, за да се установи това, не е само заради височината. Дава се при деца, които имат недостиг на този хормон.
Голямата ми дъщеря е много по-ниска от другите деца. Не беше мръднала и тя близо 6-7 месеца, но не е имало някаква тревога. Ние с мъжа ми сме ниски, би било странно, ако тя беше висока, а не обратното. Впрочем, в момента е 14.5 кг, а скоро ще става на 5 годинки. Тя расте на пориви, а не равномерно, Сега в последният месец се скъсва да яде, а по принцип е злояда. Но когато започне така да се храни и знам, че значи, че расте. И наистина, в последният месец е станала доста по-висока. Пак си е много по-ниска от другите деца на нейната възраст, ама това си и е гена явно. Мисълта ми е, че може и при вас да е така. Така че не се вкарвай предварително във филми, не избързвай да мислиш за хормони и тем подобни само защото не бил пораснал за 6 месеца.