Jbrul, извинявай, че ще те разочаровам с прехода от плюскането, ама това ми е шансът да кажа на
Bobbie евала и мерси
. И аз смятам, че като пищя "не" на чипсове и близалки (ей това пък второто особено ме докарва до истерия), нищо няма да постигна, освен още повече да ги иска. Ама това пък ежеминутно да му ги врат в ръцете по площадки и детски кътове, че и в детската градина взели с вафли да го изхранват!...
Аз самата съм отглеждана без забрани, че и насърчавана да ям боклуци и сега си нося последствията. Твърдо вярвам, че навикът тук играе голяма роля и ако постоянно му ги тикаш проклетите боклуци или не правиш някакви усилия да ги ограничиш по някакъв що-годе разумен начин, просто в един момент само тях търси. Че то и аз няма да рупам ябълка, ако има Линдт бе
Ако имате деца дето не свикват, ходете палете по някоя свещ да благодарите на господа, мисля, че сте изключение
И за хляба камък ми падна
. Аз ям изключително без хляб, не че се налага (слава Богу
), ами така си ми е вкусно, навик вероятно. Дребното, обаче, ако го оставя, само на хляб ще живее
(то имам чувството, че всички са такива!). За това и не давам, поне докато не опре ножът до кокал
Ако си яде обяда и не се сети за хляб...
Ами радвам се, че съм избегнала още една филия пък
Иначе и то си е клечка, няма да стане трагедия и половин хляб да измуа.
За изказванията за "лошите", чудих се как кротко да призова да не се злоупотребява, ама очевидно е че няма как... То е повече от ясно кой колко се счита за лош и какви са литературните внушения, ама чак пък да се издига в култ "лошотията"... Отново тонът много ми напомня на този на другата "секта"... Ето, казах си, понеже съм си устатница и като ме човърка нещо, рядко изтрайвам, ядостайте ми се сега, нахокайте ме, обещавам да не отговарям повече