Мили момичета, д-р Бърди пише ли още от време на време. Откриха ни странна бактерия в червата и исках да се консултирам с него, защото е нещо необичайно....Става въпрос за Клостридиум Дифициле, ако някои е имал подобен проблем моля за помощ....
Бърди не пише отдавна. Клостридиум дифициле не е странна бактерия, а сравнително често срещана, особено по болниците. Ако направите лоша инфекция от нея, е много кофти. Прави жестоко разстройство, дават се антибиотици и е противопоказно да се взимат неща за спиране на разтройството. Общо взето това е. Има си специални протоколи за лечението и , така че си слушай лекарите каквото казват.
Момичета, мога ли да ви попитам в какви случаи се ползва инхалатор?
Използва ли се например профилактично при настинка, грип и др.п.?
Аз също съм се заканила да купя, но мислех да вземам синия на Омрон, той бил с маски и за деца и за възрастни. Поне като давам много пари да може и ние да го ползваме.
Можеш да си вземеш само маска отделно. Аз лично съм на мнение, че няма значение кой инхалатор ще си вземеш, ако си вземеш отделно маската. Има отделно се намират всички неща, а и предполагам ако се поръча от чужбина ще е по-евтино. Аз имам 2, единият го купих за точно $23 от амазон и сега ми е тук с мен, за всеки случай. Не върши по-лоша работа. Не разбирам ненормалните цени на тези апарати в България от къде идват. Това е една духалка, няма значение коя ще е. Потърси си маски по интернет и няма да има нужда да даваш сума пари за машина, само заради маските. Ето тук например има маски за по 5 лв
https://epharm.bg/магазин/медицинска-техника/инхалатори/аксесоари-1.html и като вземеш възможно най-евтиният компресорен инхалатор за 85 лв ( който впрочем си идва с накрайник за възрастен и просто си купи за 5лв една маска за дете), пак същата работа ще ти свърши. Разпадането на лекарството се контролира не от инхалатора или маската, а от разпрашителя. Това е единствената част в тези уреди, която има значения и променя даването на лекарството. Макар че и тя не е от голямо значение каква е точно, понеже те всичи са сертифицирани за даване на такива лекарства. Не имаме 3 и някои го дават по-бързо, други по-бавно, но разлика в ефекта няма Говорила съм с респираторни специалисти и те ми казаха това. При всяко положение обаче и разпрашителите се продават отделно, ако ти е зор да го сменяш.
Аз лично никога не съм го ползвала без лекарство, но предполагам, че ако ще го ползваш само за физиологичен разтвор ( което е вода с малко сол) пък съвсем няма значение с коя разпрашител ще ти я изпари.