Това е сериозно и е за специалист. Не можем тук да те посъветваме как да лекуваш астма, но със сигурност ако е астма, нямаше да сте само на пулмикорт при пристъпи, понеже той е стероид. За бързо отпускане на бронхите има нужда и от брохнодилататор, т.е. нещо от рода на вентолина. Обикновено се дават и двете при по-тежки пристъпи. Но кога, колко и дали точно това - това са въпроси за специалиста.
Единственото, което ще ти препоръчам, с уговорката, че е просто за помощ, а не за астма, е когато детето започне да има секрети,да даваш сироп за отхрачване, понеже помага да се изкашлят секретите и да не се задържат.
При положение, че се получава при болест и секрети, шанса е, че ще го израстне след някоя и друга година, понеже това вероятно не е алергична астма. Знам колко е трудно за майка да го гледа това, понеже и моята дъщеря беше така, аз знам колко безсънни нощи съм изкарала давайки инхалации. Но имай търпение, ще се оправи детето. Сега важното е да намерите адекватно лечение за пристъпите и ако не са ви дали вентолин, а детето прави астматични простъпи, трябва да сте при друг лекар.
Нядявам се някоя мама тук да знае кой лекар да ви препоръча. За Бургас не знам, но мими26 е от Варна и нейните дечица имаха някакви подобни проблеми, може би знае специалисти наблизо. Надявам се да се включи или и пиши на лични.