Преди няколко месеца писах в други теми за това как Явор изведнъж спря да яде всякаква готвена храна. Към днешна дата проблемът се задълбочава. Пуснах му изследване на кръвна картина, за да видим как са нещата и резултатите не са особено добри. Според педиатърката ни клонят към анемия. Половината показатели са по-ниски, а други са по-високи, макар че хемоглобинът му е в норма. детето не показва здравословни проблеми, изключително жизнен е, има енергия като за трима. Онова, което продължава да ме притеснява не е количеството храна, което поема, а нейният много ограничен асортимент. Продължава да яде единствено и само попара, качамак, кус-кус с масло и сирене, кремчета, солетки, бисквитки, отвреме навреме филия пак с масло и сирене и АМ. принудих се да правя какви ли не странни комбинации, за да вкарам нещо различно - в кус-куса слагам много финно пасирано месо, за да не го види, в качамака съм слагала варен картоф или жълтък, но невинаги успявам. В попарата дори сложих ситно настърган морков, за да не го види или усети, че ще откаже да яде. Приема между 150 и 330 мл. АМ, което според мен му поддържа добрия хемоглобин, давам и Саностол витамини, но явно че не е достатъчно. Нямам идея как да го накарам пак да се храни нормално, не проумявам и как и защо изведнъж спря да го прави. педиатърката ни вдига рамене и ми дава съвети от рода: Трябва да го храните с месо". Е, знам, че трябва, ама как да стане??? ще взема да купувам пак бебешки пюренца и да слагам по някоя лъжичка където успея, пак би било по-добре от нищо. Да познавате някой специалист като д-р Бърди, за да ми даде адекватен съвет?