Цигу, тази печалба на Боарон нищо не е. Погледни печалбите на другите търговски представителства и фарма дисттрибутори на нормални лекарства Фармацията е най-печелившият бизнес след петрола и газта вероятно.
Aми нормално е да печелиш от това, че влагаш години труд и средства в проучвания и разработване на даден медикамент, който вече пуснат на пазара -
наистина работи. Лекува нещо, реално повлиява дадена неприятна симптоматика и поне забавя прогресирането на някакво заболяване/състояние (ако то е нелечимо).
А да пакетираш и да продаваш НИЩО в безумни количества и да къртиш яко мангизи от тази работа, обикновено се нарича измама. Но понеже е доброволен избор на измамените да бъдат измамени - санкции за измамниците няма. То и аз ако реша да продавам пържен вятър в бурканче т.е. празни бурканчета, а някой е убеден, че е наистина пържен вятър и много иска да се храни с него, че е мега полезен - бих имала право да врътна такава търговия.
И наистина, който го консумира - ще отслабва бързо и видимо, понеже все пак ще седи гладен. От което следва, че пърженият вятър наистина работи и дава чудесен ефект. Ако и да е "пържен".
При няколко бързи кликвания в нет-а, ето какво излиза за метода в Уикипедия. Хомеопатията (от гръцки όμοιος, хомиос, означаващо подобен и πάθος, патос, болест) е метод от алтернативната медицина, чиито основи са положени
през 1796 от Самюел Ханеман. В основата му е използването на силно разредена форма на вещество, причиняващо симптомите на съответната болест. Многобройни научни изследвания са установили, че хомеопатичните препарати са неефикасни, а предложените механизми за тяхното действие − неправдоподобни. Научната общност разглежда хомеопатията като измама. Американската медицинска асоциация – като шарлатанство, а предписването на хомеопатични препарати вместо лекарствени средства е критикувано като неетично. Пълната статия + препратки:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8FОбърнете внимание на годината! 1796. Защо джанъм като 200 и кусур години човечеството разполага с тоС чудотворен метод, не е успявало да пребори всички онези болести и проблеми, за чието лечение сега съществуват съвременните лекарства? Би трябвало щом хомеопатията работи - фарма-индустрията отдавна да е спряла да се развива, или изобщо да не е започвала да се развива. Аз разбирам това с хомеопатията да е някакво "ново 20", измислено преди десетина години, че да има мегдан да си говорим дали работи, дали не работи, докато текат някакви клинични проучвания по въпроса, от които се чакат данните, че да се отсъди обективно действа ли, не действа ли... Но ситуацията не е такава изобщо.
Лекарите, че имат вина и то голяма, понеже доста от тях изписват такива глупости - имат. Обаче голямата част от оборотите се реализира на свободна продажба т.е. по собствен избор на купувачите на такива неща. С тях, хората "си лекуват" неща, дето ще си минат сами и без нищо. Сакън обаче да идеш на лекар, да ти каже, че това ще си мине само и да не ти напише рецептичка - ауууу, тоя некадърник, ти си толкУ болен, а той...не ти обръща внимание и не се грижи за теб. Ако вземе та ти изпише истински медикаменти - тровел те, излишно било. Призовите места в този "спорт" се държат от майките баш. Още като видят положителен тест и се почва навиване и самонавиване как витамините са излишни, фолиевата е излишна, желязото е излишно и главна жизнена цел става - да не се налага прием на АБ, особено за детето. Аз се чудя как още педиатрите не са започнали да се бесят ритуално, предвид какво чудо се вихри в кабинетите им редовно. Спомням си чудесно облекчената въздишка на педиатърката на Дани, при първото му сериозно боледуване, когато ми каза: "Ами ще трябва да се пие АБ" и аз казах: "ОК, каквото трябва, пиши". НапраУ я смаях.
Смаях я, понеже оказа се в общия случай - реакцията на майката е: "Аууу ми не може ли без, не може ли нещо друго да опитаме, с хомеопатия няма ли да стане..." и от вида. И пада тръшкане, уговаряне и други "веселбици". Въпросната лекарка има много пациенти и е от специалистите, които са готови всеки ден да преглеждат дете, да следят състоянието му и да не изпишат АБ и при най-малък шанс да мине нещо без него. Не знам как й издържат нервите, честно ви казвам. И не знам как не ги бие разни госпожи, които я вдигат на пожар посред нощ, че детето им рязко се влошило, че се хуква по болници и когато тя на колегите в болницата вземе да обяснява какво е проведеното до момента лечение (т.е. изписаното от нея), маминката тогава хънта-мънта...ми тя всъщност не дала тия неща, тя купила хомеопатични... Прелест! Пък обикновено ги купила, понеже едни приятелки, пък другите майки така направили и техните деца оздравели... Ама лекарите са криви де, това да не го пропуснем.