Четох, че в Италия например инхалаторът се използва доста често, за да се избегне използването на антибиотик. В България не е популярно.
Антибиотиците действат при бактериални инфекции. Какво може да помогне инхалирането ако има бактерии???
Нещо не ми изглежда логично.
И мен ме сърби отдавна да задам този въпрос, та мерси
Албена.
Инхалаторите като изобретение - не са измислени и предназначени за "профилактиране" на к'во да е със солена водица. Инхалаторът се използва "по устав", за да се резорбират определени лекарствени средства, при определени болестни състояния. "Профилактичното инхалиране" е същото като разни други модички в последните години, които имат своята
сериозна търговска страна. И това е видимо без лупа и много четене и мислене, стига да искаш да го видиш.
Почти нямам вече позната с малко дете, която да не се е сдобила с инхалатор и да ми обяснява какви чудеса постига със същия и...честотата на боледуване и честотата на прием на АБ при децата на тези мои познати е същата като при Дани. И к'во точно профилактират и предотвратяват с него - не ми е ясно?!. Същата история като "хомеопатията". Коластри, водорасли, сребърни води (които струват маса пари) и накрая - пак дадат АБ. ГолЕм келепир - дума да няма. Нещо ако ще минава от инхалиране със солена вода - ще мине и БЕЗ инхалиране със солена вода. Това, че се е случило някакво смъркане, което ако не ползвате инхалатор ще мине пак, ама вие сте го ползвали - не значи, че е от инхалатора
Аз разбирам при астма, бронхоспазми, когато има предписан инхалаторен медикамент да се ползва инхалатор - ок. Не разбирам и тая адска мъка и драма да се даде АБ, когато е належащо да се даде такъв. Какво толкова ще стане? Освен да вземеш да оздравееш...ужасТ
Не само, че не бих дала пари за инхалатор - нещо повече - разполагам с такъв, скъп, предназначен за болнично ползване. Наследство ми е от племенницата, има м'найсе маски, 5 чешита разпрашителя и няк'ви други джаджи, това всичко седи в луксозно кожено куфарче. СЕДИ подчертавам, ама не щото аз видите ли съм толкова безкрайно проста и неграмотна, че не знам как като взема да инхалирам Дани при вяко "смрък" и - край на болестите и проблемите. Това с инхалаторите е плацебо, за майки. Нямам нищо против да си го купите, да си инхалирате децата "профилактично", но моля - поне се запознайте с противопоказанията първо, защото при определени състояния - можете наистина да навредите, или да влошите състоянието.
П.П. Сигурна съм, че всички пишещи тук биха написали, че не ползват инхалатор, или медикаменти без консултация с лекар и знам, че в 95% от случаите - това изобщо не отговаря на истината. Хеле за инхалатора. Ха видят сопол - ха са включили инхалатора.
И го казвам, не за да създавам интрига и конфликт, а да обърна вниманието на майките с много малки деца, за които детето е първо, че "не всичко което се хвърчи се яде" и не всичко прочетено някъде е чиста монета. Ей така, да си го имат предвид. Когато децата им станат на по 2-3 години - ще ме разберат идеално за к'во им говоря точно.