Момичета, преди да ме навикате по повод защо изобщо пиша, като не съм претърпяла лично тази процедура...ще кажа, че съм запозната поне с рисковете при нея на теория. Много рядко наистина, някой от тях се реализира. Второ - може да има "кофти съвпадение" в смисъл - да се обади някое скрито заболяване/дефект баш след (по време на) пункция, пък после върви установявай и обяснявай какво и по какви причини се е случило, дали е било предвидимо, възможно за избягване...
Питам (защото наистина не знам), защо при пункция не се предвижда болничен престой поне до другия ден? Не е дълго, не е скъпо, не изисква медикаменти, персонал...просто си под наблюдение на мед. лица способни да преценят бързо и адекватно, дали ако изпитваш дискомфорт - той е в рамките на нормалното след подобна интервенция, или има причина за тревоги. И ако недай Боже е второто - да се реагира бързо и адекватно.
Аз след секциото, бях напълно в състояние да си ходя у дома с бебето на 24-я часа например. Много жени са като мен. Ама си седим в болницата 3-4 дни все пак, защото...не се знае, знае ли се. Не сме и специалисти в областта, трудно е да преценим коя точно болка и кървене са "в реда на нещата", кои са си за - "бЕгай в спешното през глава".
Въпреки минималния риск, аз бих останала в болница след пункция, ако ще за своя сметка. Да си вържа гащите както се казва.
Много съжалявам за жената и семейството й.
Дразня се за пореден път на журналистите и заглавията, които мятат 5 за 4. Ако нямах хабер какво и що...да не ви казвам какви щяха да са ми изводите. Не четох коментари под новината по медиите, защото знам какви са. Ей на ся, как тези "противоестествени практики убиха момичето".