Ann Marie, ще ти разкажа накратко моята история. Ще обърна внимание, че имаме разлика във възрастта, но не и в количеството извадени яйцеклетки. Борбата започнах, когато бях на 26 год., няколко месеца след като се омъжих. Оказах се с непроходими тръби, но за съжаление, това се оказа най-малкия ми проблем. Използвах три пъти ФАР като при два от тези опити вадех по една единствена яйцеклетка, а при третия - три ... На двата опита не стигнахме до трансфер, на единия имахме, но едва на втори ден. Като цяло се оказа, че яйцеклетките са ми некачествени и многооо малко количество. Първият шамар, който ме свлече из основи - уж млада, а с диагноза ИЯР ! След четвъртия неуспех бях готова да се запиша в донорска програма. Взехме документи, попълних ги /ще вметна, че моят мъж беше категорично против./. Занесох ги на доктора, но той отказа да ми ги приеме, каза, че вярва, че имаме още шанс да се получи с мои яйцеклетки. Исках да усетя как нося плод в себе си, независимо с чий генетичен материал е ... Прибрах си документите вкъщи, но и за миг не помислих да ги изхвърля. Последваха още 3 опита, като в последните два събирах яйцеклетки, защото ни трябваше бройка, за да ги изчакаме да се развият до пети ден. Стимулираха ме с Клостилбегит и за мое огромно учудване извадихме два пъти х 3 зрели и качествени яйцеклетки, които замразявахме. Е, станах и на 32 год. След като вече имахме 6 яйцеклетки пристъпихме към размразяване и оплождането им. Всичките се деляха добре, като в крайна сметка една беше с две ядра и не беше качествен ембрион. Развиха се 5 ембриона до 5 ден.Направихме трансфер, като ми върнаха два, а останалите три замразихме. Разликата м-у този и предните ми опити беше, че аз си бях казала, че повече няма да опитвам, а ще съберем пари и ще направим последен опит с донорски яйцеклетки , ако и сега не се получи - т.е. бях се успокоила психически, че все пак имам алтернатива ... Получих зацапване на 7 ден, помислих че ми идва МЦ, направих кръвен тест, който беше положителен. В крайна сметка бях бременна и на 15.05.2014 год., след тежка бременност се родиха близнаците ни
Бях многословна, съжалявам за което, но целта беше да ти кажа, че пътят и борбата са дълги и трудни, но понякога се случват и чудеса. А това до кога да продължиш само ти и твоят партньор може да прецените. Аз не съм на принципа бебе на всяка цена, защото това понякога ни изгубва по пътя, но докато човек има сили и средства, и не на последно място шанс, и вяра, според мен би трябвало да продължи ...
Успех ти желая независимо по кой път ще тръгнеш !!!