0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #220 -: Септември 23, 2014, 00:48:37 am »
А пък според мен се забелязва един феномен, че този човек вече е осъден от обществото и няма значение дали е истина или не, всички са убедени, че понеже е бил пиян е излезнал от пътя. Ей така по дифолт щом са пили през нощта и щом е граничен полицай, то значи няма какво друго да бъде. Аз пък си мисля, че след 9 сутринта той не си е тръгвал от масата директно, дори не си го мисля, съм убедена. Хайде и аз да съм ходила по купони по цели нощи, никой не издържа чак до толкова и да става от масата директно да кара. Той или ще е толкова мъртво пиян, че и кръвната проба след нам колко си часа ще е положителна, или е спал известно време и тръгнал. Не знам кое е, но не вярвам, че е бил пиян. А и знам, че на баща ми му взеха книжката за 9 месеца още през 80-те именно за 0.6 след като беше пил, спал и карал сутринта след Нова Година. Сега дори си е взел дрегер, че да внимава понеже като са го спряли идея си е нямал, че е бил с високо ниво. Точно онзи ден си говорехме, че понеже го е следял много пъти и каза, че му отчита поне към 12 часа след като е пил яко, а се чувства нормално.
Та мисълта ми е, че за присъдата има огормно значение дали се е качил пиян зад волана или е някаква подобна история. Според мен ако кръвната проба , 4 часа след това ( ако въобще е толкова дълго), е била отрицателна, много е вероятно резултата от дрегера да е бил наистина 0.6 както казват. Не разбирам защо всички сте толкова убедени, че се е качил пиян. Искаме правова държава, но осъждаме хората по клюки и приказки. Не искам пак да изпадам в ситуация да защитавам човек направил подобно нещо, но наистина не разбирам как така набързо набързо го осъдихте. Ами и това не е редно. Смятам, че съдът съвсем правилно в случая е постъпил. Имат си факти с които те разполагат, на тяхно основание са поръчали допълнителна експертиза за алкохола, че да се сметне дали горната моя сметка е вярна и като си кажат мнението и другите експерти, чак тогава ще си правят изводи. Според мен това е професионално, а не би било професионално да се произнасят  въз основа на какво им се вярва или не им се вярва.  И въобще по принцип много се говори срещу съда в България, но аз лично не мисля, че в съдебната ни система има толкова проблеми, колкото има от страна на полицията и разните така наречени експерти, чиято работа е да събират или анализират доказателства. Като те не си свършат работата като хората ли са подкупни, то съдиите на какво основание да осъждат престъпници? Имаше поръчано проучване някъде от Европа, не помня вече, точно за съдебната ни система и то излезна със становище, че в обществото ни има нагласа, че тя е много по-корумпирана, от колкото наистина е. Но в очите на хората е такава и толкова.


  
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #221 -: Септември 23, 2014, 01:36:23 am »
Боби, пиян или не, смяташ ли, че родителите ги интересува? Детето им го няма. И останалото е без значение за тях. Искат човекът, причинил им тази болка, да бъде наказан. Толкова много ли искат?

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #222 -: Септември 23, 2014, 02:01:26 am »
Боби, не знам по какви купони си ходила ти... По тези по, които ходех аз едно време, както и по тези сега, ако ще се пие - пие се минимум 6-8 часа (ако е в заведение), ако не е - и доста нагоре. Пие се на бутилки само (аз лично не знам колко струва питие в чашка в някое от нощните ни заведения). У нас се пие на умиране бе човеко! Неведнъж съм виждала хора, които пият до припадък, или повръщане – после следва някаква полукоматозна дрямка за 2-3 часа и става въпросният и захваща наново да пие Често пиенето е съпроводено и с дърпане на някоя магистралка. Как го правят - не знам. Но не е като да не съм го виждала и то твърде често. И сега го виждам. Виждам и как половината клиенти на такова заведние, в такова състояние - по светло вече, се качват по колите си и така се прибират. Пре очите на онези в патрулката, които „си бъркат в носа“. Не говорим за прцеденти някакви, а за масовка. Аз на очите си ли да вярвам, или на медиите, или на "данните от дрегера/лабораторията"? И за последните - казвам ти в С.З. веднага 5 души, на които мога да се обадя, ако съм в такава издънка и ще ми излезе пробата накрая (за пред съда) под 0,5. Има си цяла система и организация у нас за тези неща, хора по веригата, които изкарват немалко пари от тези неща и пр.

Аз лично не вярвам, че този е заспал от преумора просто, защото познавам достатъчно негови колеги, да ги знам какво правят масово същите. Да, винаги може той да се окаже от изключенията, може и наистина да е в случая, аз не го "съдя" - прочети предишния ми пост. Ако бях убедена 100%, че е бил пиян - друго е. Но няма как да знам. Моментът е минал, няма как да го върнем и да се вземат нови проби, които да е сигурно, че не са манипулирани - на място, или в последствие. Обикновено - два кръв някой друг в тези ситуации, само да е същата кръвна група, тук ДНК-анализи - нямат навика да правят, че да се установи, че не е баш негова тази кръв (евентуално). Варианти има много, аз не знам кой е верният. Може да е заспал наистина и да е нещастен случай и да не е пил. Просто е по-малко вероятното и ти го казвам като човек, живеещ тук и като човек живеещ (извън майчинството и детето) и забавляващ се "по-екстремно", та имам наблюдения от първа ръка просто - кой, какво и колко често прави. Този не е типажът "кротко агънце". Та затова, за себе си - аз допускам, че не е било САМО малшанс. Но не мога да го докажа и да съм права.
Но ти обяснявам просто, защо това си мисля първо, че чак после допускам, че може да е другото. Понеже "другото" е с по-ниската вероятност, у нас конкретно, при такива хора точно. Вероятности. ;)

Щом в обществото има нагласа, че съдебната система е корумпирана  - то едва ли тази нагласа се е пръкнала от нищото. Какво значи "по-малко корумпирана била съдебната система, отколкото ние си мислим"? Аз не считам, че когато си говорим за съд точно - изобщо в изречението има място думата "корупция", та и "по-малко"...та като е само 60% корумпирана (да кажем), а не 75% (както на нас ни се струва) и това е ОК и нещо нормално?  8O Има също така "нагласа", че имаме супер калпава "Спешна помощ". Както знаеш - тя наистина е калпава. Е, ако не беше такава наистина - отде да имаме подобна нагласа спрямо нея? Щом за нещо има "нагласа" - то със сигурност има и основание за същата. Не седи някой да си го смуче от пръстите зер, че му е скука.

Аз сблъсък със съдебната ни система не съм имала досега, освен като се развеждахме. При условие, че говорим за развод по взаимно съгласие, с прилежащо споразумение към него т.е. само съдията трябва да ни парафира договорките по въпросния развод... Ми аз просто се изумх що за тъпотия, що за законодателство, що за чудеса са. Договаряме издръжка за сума Х с Иван - съдията ни връща и казва: "Не може такава издръжка, твърде е висока"  8O 8O 8O Този съдия следва да защитава интересите на нашето общо дете, в чиято полза, ние доброволно сме договорили въпросната сума. Иван си "повишава заплатата до нужното", щото на съдията му дерт, че с тая издръжка за малкия - Иван ще умре гладен... Пак не ставало, щото трябвало година назад да имал такъв доход деклариран. Не му признават дохода от другата му фирма, също деклариран разбира се, щото...не помня какво беше точно, ама е „земеделски производител“ и там на'м какво било като изпълнявал сега проекти – не можело. А те са си реални пари, много, декларирани – не влизали в общата сметка. Бе чудеса ти казвам. Реално - за да подпишем развод на сума за издръжката, която бяхме решили - трябваше да отложим самия развод още една година. Подписахме на макса към онзи момент - другото ми го дава ей така „на честна дума“. Ми ако нещо се скараме? Кой е ощетен? Дани. И за капак - взеха ни данък 6% (ако помня правилно върху сумата на договорената издръжка). И още данъци за всяка обща собственост, която си поделяхме при развода...Крайната сума надмина 7000лв. За ей тия данъци, че сме си поделили културно, каквото имало да поделяме. Евалата налЕ. Това са дреболии Боби, но ВСИЧКО в нашата съдебна система функционира и е измислено по същия начин. И е същото за тежки, сериозни неща... А те не са кЪт едната издръжка и колко я пишело на някакви бумаги и разни малоумни данъци/такси. Тази система пуска хванатия да кара мъртво пиян - да си кара пак така, по няколко пъти при това. То къде е корупция - едно на ръка. Но където не е това - недомислици, идиотски текстове, писани и гласувани, ей така заради някого конкретно от съответно лоби в НС...
А това е възможно понеже в цялата ни държава, всичко се случва така. Няма как да е пълен батакът във всички сфери, пък видиш ли ти - съдът да си е ОК. ;) Тоя съд - работи по текстове, дето се гласуват в НС. Кой и как влиза в НС - знаеш...е к'во да си говорим ся нагласи ли било, реалност ли било. Пожелавам ти, ако останете тук - баш до съда да не опираш. И до "Спешна помощ" - също.


П.П. Сигурна съм, че ако си направя труд (щото тук е едно големичко село) - ще намеря познати, които или познават въпросния, или познават някой от тези, дето са пили заедно с него въпросната вечер, та ще ми кажат и какво са пили, колко и от колко до колко. Ама и сама разбираш, че това - пред съд не важи, като инфо. А и пред теб дори. Ще ми кажеш: "Аз откъде да съм сигурна, че ти ми казваш истината в момента?" и ще си права, защото казано нещо "на 4 очи" от човек на човек - ми не важи в съд, или дори в разговор тук при нас. РаУтата е там, че нещата се случват по същата схема преди до съд да се стигне изобщо и да - съдът накрая бачка с едни "документи с невярно съдържание" и никакви експерти - не могат на по-късен етап да докажат, че документите са с невярно съдържание. Щото в такива случаи е  - "битият - бит, е***я - е***н" и толкова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #223 -: Септември 23, 2014, 05:46:09 am »
Боби, пиян или не, смяташ ли, че родителите ги интересува? Детето им го няма. И останалото е без значение за тях. Искат човекът, причинил им тази болка, да бъде наказан. Толкова много ли искат?
Не и наказание трябва да има, разбира се. Но има значение за наказанието дали се е качил пиян на колата или не. Ако е изскочил от пътя от умора е съвсем различно от това дали е изскочил понеже се е качил на колата знаейки че не е читав. Аз не казвам, че умората го оправдава, просто казвам, че има разлика в наказанието и отношението на съда.
 Темата е много емоционална. Просто исках да посоча каква е ролята на съда и че не е редно да се обвиняват съдиите за подобни неща, защото те си вършат работата и работят с тези данни, които им се подават отвън.

Жбрул, аз съм далеч от мисълта че ене пил въобще, просто разиграх възможен сценарий ако е пил до късно, спал и после тръгнал. Има дрегер и кръвна проба правени на различни места от различни хора.  На мен не ми се вярва и двете да са измамни и сега и третата експертиза(ще видим тя какво ще покаже), която направят и тя да е. Но да приемем за момент, че са измамни всичките 3 ( между другото не знам дали пазят кръвта, но ако я пазят лесно може да се установи дали е негова или не и прокурора може да го изиска предполагам). При всяко положение това няма значение за  действията на съда, защото той работи с данните които му се подават от други места( или ако има разминаване поръчва трето становище). И ако има корупция по-долу, проблема е там. Обаче аз лично смятам, че съдиите трябва да си вършат работа без емоции и догадки и ако ние имаме проблем със събирането на информация и мненията на експертите, то натам би следвало да си насочим гнева, а не към съда, който честно казано аз не виждам защо смятате, че не си е свършил работата в този случай. Какво да прави един съдия като му дават данни 0.6 от дрегер и 0.3 от кръвна проба ? Какво според теб друго може да направи? Да почне да обяснява до колко нормално пият и да вади заключения въз основа на това какво правят всички или да поръча експертиза, както е направил? За мен специално няма никакъв проблем в действията на съда до тук. Това са само предварителни инстанции ( не знам как се казва, някой юрист да каже) , тепърва ще има дело, ще се изслушват свидетели и т.н., не е свършило нищо, то дори не е и започнало още. За момента поне аз смятам, че вероятността да е бил пиян или да не е бил пиян е по равно, така че аз лично не съм си създала все още никакво мнение. 

Не знам какво повече да кажа, както казах, вие вече сте го осъдили и нищо няма значение. Аз просто винаги играя адвокат на дявола, като посоча че аджеба може да има и друго обяснение, да не се прибързва с мненията ( по същият начин вихрех спора за наводненията и се оказа, че съм била права ;-)), но винаги това ми играе лоша шега понеже се противопоставям на общото мнение и просто предпочитам да спра да говоря по темата.

Жбрул, по повод нагласите у нас има феномен да виждаме само лошото. Всъщност много нагласи се пръкват от единични случаи, не е нужно да е масово или да е по-голямият процент. Ето сега аз от както съм тук съм очарована от софийските шофьори. Всеки ми спира на пешеходна пътека, никой все още не ме е засекъл, никой не съм видяла да кара като идиот поне около нас, от моите познати никой не се качва на колата си, ако дори е лизнал алкохол. Е да, ама заради някакъв малък процент развалени ябълки, са набедени всички и масово се твърди, че карат като луди, все едно всички карат така, вместо да се каже, внимавай, че някои карат кофти. Друг пример - скоро тук някой пусна пост, че имало било и добри деца, които не измъчвали кучета. Защо е написано така, при положение, че децата, които са лоши и го правят са единици? Като се напише така, веднага се създава впечатление, че българските деца масово убиват и измъчват кучета.  Това ни е национална черта, нали го гледам и в къши свекър ми, него все някой го еизлъгал, прецакал и не знам какво си. Та така е и със съдебната система, Ако има дори само 1% проблемни, ние пак ще крещим че всичките са маскари :-).


  
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #224 -: Септември 23, 2014, 15:12:40 pm »
Боби, аз лично и в двата си последни поста казвам каквото и ти. Че съдът, работейки с предоставените му официални данни по случая - е постъпил както повелява закона и съдебната практика в такива случаи.
Съмнявам се в експертизите, съмнявам се в трезвеността на шофьора, поради "средата му на обитание" така да се изразя. Не изключвам, че точно той е някакво приятно изключение по тези въпроси, просто го допускам за по-малко вероятно на база своя си опит, контакти, познанства, наблюдения. Моето допускане обаче - не е като да твърдя нещо. ;) Споделям си разсъжднеията и съображенията за същите по този казус точно.

Преди време, по повод други разговори, не само аз и други шофьори сме споделяли, че все пак - нашите шофьори все повече се "очовечват" на пътя. Бавно и славно, но тенденцията е положителна според мен. Което не значи, че като имаме положителна тенеденция, внезапно проблемните водачи изчезват и даже не трябва да ги коментираме, щото имало и много читави. Ми има и от двата вида - факт. Ти караш из София (и България изобщо) от няколко дни. Хайде да говорим пак, когато минат месец-два и си по половин ден в колата дали "нормалните", или "ненормалните" шофьори са мнозинство... То каква ти София, аз за Стараз Загора, дето е в пъти по-малък град, с много по-добре проектирани улици и настилки мога да ти кажа, че идиотите са мнозинство, какво да говорим за 2 млн. град кои преобладават.

Да, права си, че проблемите са главно "по системата" преди съда. И аз така мисля. Съдът сам по себе си обаче - има същият тип проблеми, какъвто имат и другите ни не добре функциониращи системи за съжаление. Политически назначения, кадруване "по интереси", корупция от всякакъв вид, плащане на съдии, когато е в техни ръце за даден случай да решат дали, или. Дали такава мярка, или онакава, дали от възможна присъда в диапазона "от-до" да дадат минимума, или максимума, дори когато престъплението е такова, че е логично да е максимума. Щом можеш да платиш и да ти дадат минималното - значи в съдебната система има проблем.

Продължавам да считам, че идиотиите на пътя - ще намалеят драстично, едва когато за "дреболии" - има дебели и неизбежни санкции. Това ще дисциплинира всички водачи, принудително. А за такива неща - принудата да спазваш правилата е единственото ефективно и даващо добър резултат. Разните там благи кампании, убеждения и апели "да бъдем разумни" - са само за гарнитура. Но те, сами по себе си - няма да спрат някой джигит да бъде джигит. Джигита го спира само "як бой през ръцете". НИЩО друго. Както баща ми с взетата книжка се спря, както и твоя се е спрял. Макар, че и моя и твоя - не са се качили на колите "от масата", ами не са се усетили, че още не са напълно трезвени. Но, въпреки липсата на умисъл тогава, наказани ли са така, че "яко да ги бърка" - да. Повече посмели ли са да поемат, дори минимум риск да ги споходи същото - не са. Значи - това работи и трябва да се прилага наред.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #225 -: Септември 23, 2014, 15:33:08 pm »
А пък според мен се забелязва един феномен, че този човек вече е осъден от обществото и няма значение дали е истина или не, всички са убедени, че понеже е бил пиян е излезнал от пътя.

Боби, това не е феномен, това са фактите, които се изнасят в общественото пространство. Ние с тебе, естествено, и никой друг, не знаем каква е истината, но това се изнася публично от официалните лица. Напр. "Служебният вътрешен министър Йордан Бакалов заяви пред bTV, че срещу служителя на "Гранична полиция" Костадин Стоянов, който прегази 11-месечното бебе в Бургаско, е образувано дисциплинарно производство и резултатът от това дисциплинарно производство ще бъде уволнение, но съдебната система е тази, която трябва да си каже тежката дума.

Аз бих му казал, че никога няма да му простя, заяви Бакалов и подчерта, че след инцидента, при който Стоянов причини смъртта на дете, в МВР са били предприети мерки за затягане на дисциплината. От 6 август досега съм уволнил двама служители на МВР за употреба на алкохол, съобщи още Бакалов." Източник http://www.lex.bg/bg/news/view/59708

Аз лично смятам, че трябва да има не просто мерки, а ужасно строги мерки спрямо шофирането в нетрезво състояние, много пъти съм го казвала. Недопустимо е пиян, рецидивист, с отнета книжка, да продължава да шофира, да не се наказва освен с някаква смешна глоба, да не му се отнема автомобила и т.н. Но, разбира се, в нашата държава се защитават повече правата на престъпниците, и цинизмът достига такива чутовни размери, така щото след малко може да излезе, че всъщност бебето е било пияно. И ние всички дружно ще четем такива новини, като "Хванаха трима пияни шофьори за ден в Пловдивско" и "Нови 7 жертви взе войната по пътищата през изминалото денонощие".

Впрочем, ще ги четем, ако не сме сред загиналите.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #226 -: Септември 23, 2014, 23:03:51 pm »
Аз лично смятам, че трябва да има не просто мерки, а ужасно строги мерки спрямо шофирането в нетрезво състояние, много пъти съм го казвала. Недопустимо е пиян, рецидивист, с отнета книжка, да продължава да шофира, да не се наказва освен с някаква смешна глоба, да не му се отнема автомобила и т.н.
Ооо, разбира се, за това съм 100% съгласна.  Въобще не трябва да се толерира подобно нещо. Аз лично смятам, че човек качил се на автомобила пиян и убил друг, следва да се съди за умишлено убийство.


  
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #227 -: Септември 23, 2014, 23:25:57 pm »
Аз лично смятам, че трябва да има не просто мерки, а ужасно строги мерки спрямо шофирането в нетрезво състояние, много пъти съм го казвала. Недопустимо е пиян, рецидивист, с отнета книжка, да продължава да шофира, да не се наказва освен с някаква смешна глоба, да не му се отнема автомобила и т.н.
Ооо, разбира се, за това съм 100% съгласна.  Въобще не трябва да се толерира подобно нещо. Аз лично смятам, че човек качил се на автомобила пиян и убил друг, следва да се съди за умишлено убийство.

Аз считам, че човек, който се е качил да управлява автомобила си пиян - и никого да не е убил и да не се е блъснал дори - следва да се съди, като при опит за убийство, като го хванат. Да видим пък колко ще са куражлиите да им се случи това? Тежките санкции - имат дисциплиниращ ефект ( и смисъл) преди да се случи най-лошото. Когато то се случи - е понасяне на адекватно (да кажем, когато е такова) наказание за стореното. От което полза, възпитателен ефект и превенция - не следват в общия случай. Ама каращите редовно пияни и все още не убили някого си викат: "Ееее ама аз си карам пиян, ама карам добре, ама нищо не е последвало от това бе! Пък и пих само 3 ракии, ама аз мога да нося 10 безгрижно, значи реално не съм и пиян..., а тоя ся дето е убил човек - друго е наистина, ама той щото е некадърен шофьор, той и трезвен щеше да го убие, пък и явно не носи на пиене горкия...." И ТОВА съм чувала като "разсъждения" по подобни въпроси.

Когато не ти оставят "място за разсъждения" по такива теми...тогава - просто спазваш правилата. Както се доказа с поставянето на предпазни колани у нас и друг път сме го казвали, идеален пример е. Хънта-мънта, ама ако се блъсна и заради колана не мога да изляза, ама това, онова, теории, аргументи - всякакви. Каза МВР обаче - ще карате с колани и точка и караме и даже не ни прави впечатление. По същия начин могат да ни научат на бърза ръка да не караме пияни, по пешеходни зони, с 200 из квартала...въпрос на "големи шамари" и желание от страна на "силния". Пък "силния" е държавата. Ама проблемът е, че "държава и граждани" всъщност - няма, има "територия и население". И една шепа там, критично МАЛКА група хора с мозък, дето са "бели птици" и още драпат и се надяват - територията пак да бъде държава... Ама вече не знам тия бели птици, дали са бели лястовички, или едни други белички. Пак птици де, ама доста по-едри....
« Последна редакция: Септември 24, 2014, 00:14:56 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #228 -: Ноември 21, 2014, 19:21:22 pm »
http://dnes.dir.bg/news/georgi-sapunjiev-paolo-ivanov-17863889?nt=4

Те това е, другари - 3,3г ефективна присъда за убиеца на дете, която предстои да бъде обжалвана пред Апелативния съд.

И тъй като убиецът се е признал за виновен, присъдата ще се намали. Престоят му под домашен арест също ще бъде приспаднат от ефективната присъда. Като направя една проста аритметика и тегля чертата, излиза че убиецът на Паоло ще лежи не повече от 1г! И то най-вероятно в общежитие, не в затвор!
Отделно господинът вече се разхожда на свобода срещу 1500 лв парична гаранция.....

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #229 -: Ноември 21, 2014, 19:46:49 pm »
Днес съдията по делото информираше всеки свидетел, че за лъжесвидетелстване наказанието е 5г лишаване от свобода /тя използваше думата затвор/. Същият съдия, за убийство на дете, даде присъда 3г4м. Това е България и българските закони, приятели! Особено ми е тегаво днес, до обяд бях в съдебната зала и цял ден мисля и премислям...
     
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #230 -: Ноември 21, 2014, 23:37:37 pm »
Тя Меци е написала каквото и аз мисля, та... да не се повтаряме.
Аз си оставам за общественополезен труд, с табелка на гърба за какво го полагаш...ей така 5 годинки поне. Ама на пъпа на града, пък минаващите оттам граждани - свободно да ти "споделят" какво мислят за теб и постъпката ти. К'во ще го храним било в затвора, било в затворническо общежитие? И по-важното - каква превенция така за последователите му?!

По повод днешното дело си говорих с баба (днес става на 81 да ми е жива и здрава). Тя смятайте преди колко години е била в 4-и клас жената... Ама като била в 4-ти клас - някакъв там откраднал някаква джаджа за впрягане на магаре (хомот мисля се казва). Хванали го. Ни го били, ни го съдили, ами му  го нахлузили на врата и го прекарали така от стая в стая в местното училище (където е учила баба ми) и обяснили на децата, че е крадец и колко е лошо да се краде и какво се случва на крадците... Предполагам, че по всички "хуманни правила" бранещи днес все крадци и убийци - подобен тип действия са подсъдни във "вселенския съд". Поне. Ама са доста по-ефективни според мен, предвид нали...на колко е баба, кога го е видяла това и как го помни и защо ми го разказа днес по повод присъдата за Паоло.

П.П. И Сапунджиев е невинен по обвинението, че е прегазил дете на "пешеходна пътека", защото "пешеходна зона" е друго явно (ако има дефиниция изобщо) и там някак е...по-разбираемо да прегазиш някого.
« Последна редакция: Ноември 21, 2014, 23:54:57 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #231 -: Ноември 22, 2014, 00:01:40 am »
Безумно малко ми се вижда и на мен и сигурно ще го пуснат след известно време за "добро поведение".  :x

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #232 -: Ноември 22, 2014, 00:26:59 am »
До "любимата" ми фраза:"Успокой се - ще стане", се нарежда "...ама ние в България си имаме добри закони, просто не се спазват.."

Абе има цигани в затвора с по 5-годишни присъди за кражба на храна (наскоро четох някъде за това), но за убийство, блудство и насилие срещу деца и възрастни - условни присъди. Кво да говорим повече...

Сис, много съм ЗА общественополезния труд, с всякакви обозначения за това защо го полага тоя труд.
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #233 -: Ноември 22, 2014, 00:44:06 am »
Ми, какво да ви кажа, другарки ... снощи бях на стаж, избрах си в къща за реабилитиране на криминални случаи. Ми такъв дето е блъснал човек и т.н. няма! Излежаваха си периода на пробация за дребни престъпления, но да утрепаш дете и после си го лежиш до дупка!

И след вчерашния ми стаж като видях новината и ми се дорева!
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #234 -: Ноември 22, 2014, 00:55:24 am »
Безумно малко ми се вижда и на мен и сигурно ще го пуснат след известно време за "добро поведение".  :x
В България ( поне преди беше) е 2 за 3 т.е. ще го пуснат след 2 години. А и като приспаднат колко е седял под арест ( не знам колко е) и съвсем нищо няма да лежи


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #235 -: Ноември 22, 2014, 08:18:24 am »
Последния път като си правих ноктите при Елора, дойде и друга нейна клиентка - младо момиче, което работи като мед. сестра в травматологията. Ама в отделение не просто със счупени крайници, а в онова с животоподдържащите машини, с хората, които я излезнат от кома, я не. Та каза момичето, че е много тежко там, защото обгрижват трупове - огромен процент от лежащите там така и не се оправят. И пак огромен процент са пострадали при ПТП. И че там сестри и санитари били много малко и често напускали, защото освн самите болни им се случвало да виждат и близките на пациентите си. Та тогава се сетих за идеята на Жбрул - така и така във всички такива отделения няма достатъчно персонал - ами нека такива „джигити“ полагат там общественополезен труд. Нека видят отблизо, ама много отблизо резултатите от шофирането си. Да им сменят подлогите, да им мият кървищата - може пък на някой нещо да му светне в дебелата кратуна. Пък и да не му светне - ще поработи работа, която малко хора искат.
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #236 -: Ноември 22, 2014, 14:43:34 pm »
Pesheck, много добра идея ;)
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #237 -: Февруари 16, 2015, 15:41:47 pm »
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pregaziliiat-paolo-shofira-v-stolicata-6031758
Изумена съм от коментарите на интервюираните. А ако бяха убити техните деца???

А това, че тоя идиот си е отново на пътя и си кара, и си ходи по състезания и общо взето шапка на тояжка, даже не знам как да го коментирам...