0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #160 -: Юни 24, 2014, 15:12:00 pm »
Това са "паяците" в София:
Център за градска мобилност ЕАД
тел. 0700 13 233
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #161 -: Юни 24, 2014, 15:44:38 pm »
Боби, през твоите очи и логика аз съм в грешка. НО при вас не се налага да звъните, за да съобщавате за неправилно паркирали коли и каращи в пешеходни зони, защото:
1. Постоянно има обикалящи полицаи, които да следят за това ( визирам Ню Йорк);
2. Защото глобата за неправилно паркиране започва от 150 долара;
3. Ако глобата не се плати, се удвоява;
4. Ако нищо не платиш - отиваш на съд.

Хм, никога не се "налага" освен ако . Аз 20 години паркира неправилно ( дори и не знаех, докато не ме глобиха) пред нас, глобата е $40 ( до скоро беше $20, понеже съм я плащала). Као тме глобят, нищо не ме притесняват, защото по интернет си я плащам. Коли не вдигат, само ти оставят глобата на стъклото. Коли се вдигат само, ако пречат някъде. 

Ето вече имаш номера на паяците, запази си го в телефона и стават лесни нещата. Сложи си до него телефона на забравих как се казват тези услуги, които ти дават телефонни номера и готово. Аз така търся, като имам нужда. Ако имаш и интернет  и Гугъл ще го намери. Нямаме каквко повече да я мъдрим тази тема, според мен.

Жбрул, не знам някога да се е звъняло на 160 за грешно паркирали. И въобще някога да се е звъняло на някого, освен ако теб не са те блокирали. Ако се оплачете, че и в центъра на София малко коли вдигат и малко скоби слагат, грях ви на душата значи. Непрекъснато щъкат и слагат скоби, паяците непрекъснато вдигат някого, по Витошка точно съм го наблюдавала доста пъти. При  нас също. Нарушители винаги ще има.


  
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #162 -: Юни 24, 2014, 16:30:12 pm »
Ето вече имаш номера на паяците, запази си го в телефона и стават лесни нещата. Сложи си до него телефона на забравих как се казват тези услуги, които ти дават телефонни номера и готово. Аз така търся, като имам нужда. Ако имаш и интернет  и Гугъл ще го намери. Нямаме каквко повече да я мъдрим тази тема, според мен.

Жбрул, не знам някога да се е звъняло на 160 за грешно паркирали. И въобще някога да се е звъняло на някого, освен ако теб не са те блокирали. Ако се оплачете, че и в центъра на София малко коли вдигат и малко скоби слагат, грях ви на душата значи. Непрекъснато щъкат и слагат скоби, паяците непрекъснато вдигат някого, по Витошка точно съм го наблюдавала доста пъти. При  нас също. Нарушители винаги ще има.

Боби, ти май не четеш. Паяците не се обслужват от полицаи с полицейски правомощия, а от общински служители, които имат право да ти вдигнат кофти паркираната кола, да я репатрират до общинския наказателен паркинг и ти да си я освободиш оттам срещу определена сума. Толкова от тях - друго нито правят, нито им е в правомощията да правят. Актове, глоби и прочее могат да пишат само полицаите.

Викаш за нарушители на ЗДП, примерно каращи по алея в парка и в пешеходна зона - не се звъни и не се е звъняло на 160. ОК, на кого се звъни тогава? Аз не знам, но ти вероятно лесно ще издириш нужния ми за целта номер.

Още чакам да ми отговориш, при хипотетичната ситуация, която помолих да си представиш у вас, ти на кого следва да се обадиш (не е 911) и знаеш ли номера? И тя не се отнася за "просто неправилно паркиране", а за потенциално опасно за живота на хората движение на МПС, в зона забранена за такова. Кого сигнализирате там за такива неща? При вас - разбирам, че такова нещо си е чиста фантастика, при нас си е чиста реалност обаче и то къде ли не и к'во да праИм според теб?

Скоро гледах репортаж от една от онези "симпатични шериатски държави" (не помня коя). Та ставаше дума, как семейството на една млада жена я пречука пред съда и пред очите на органите на реда, защото имала била наглостта да се омъжи по любов, а не по волята на семейството си. Та в онази държава законите ГАРАНТИРАТ на тази жена правото й да се омъжва за когото си ще и пак според същите закони - следва роднините й да бъдат закопчани и съдени до един за убийство. Ама това на хартия. Реално - онези си приложиха "обичайното право" пред очите на властите, властите не реагираха никак и те така. У нас ситуацията е съвсем аналогична като причини и следствия (макар за щастие не по чак толкова брутални поводи). От което следва да заключим, че убитата жена просто не е била съвестна гражданка и не е знаела на кой точно телефон да звънне, че да си поръча охрана, която да гарантира спазване на законните й права на гражданин и да я опази жива. Сега вече е мъртва, ама...така й се пада, като не може да накара ши****а си държава, да спазва собствените си ш****и закони. Дамммм.

Пък за теб - ние тук сме банда малоумници, които не могат да намерят един телефонен номер (правилния) и да накарат собствените си власти - да свършат разни неща, които ги пишело някъде си, че трябвало да ги свършат. Малката подробност е, че ти там нямаш и не си имала никога подобен казус и ако го имаш - също няма да имаш хабер къде да звъннеш нали така? ;) Щото и ти си дръннала на 911 за неправилно паркирали. Та по-полечка с квалификациите ние тук какво знаем и не знаем, че да не ти дава Господ да дойдеш на гости, да ти дотрябва линейка и тя да не дойде два часа, щото била на сигнал за ухапано от бълха дете в мааалата  8O Ама екипа това го разбира на място, по телефона им е казано друго - за лъжците - санкции няма. Та, ако ти го отнесеш от липса на линейка - ай да видим на кого ще се жалваш и колко ще има последствия. Щото тук не ти е САЩ драга - ни за хубавото ни за лошото.

То и аз мога да се запеня "неразбиращо" обитавайки България, как така може онази женица за която споменах, да я убият насред улицата, посред бял ден и никой да не реагира, ама аз живея тук и просто ТУК - това не е възможно. Та ми е супер лесно да "не разбирам" как същото е възможно по други географски ширини. Простата истина е, че аз просто разбирам как и защо това е възможно там, както и защо нашите тук "пътно-транспортни" неволи, на теб в САЩ ти изглеждат като някаква лоша шега. Ама те не са, истински са. И не са налични понеже ние до един сме тъпанари, не знаещи на кой номер да звъннем и то  затова видиш ли имало проблеми. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #163 -: Юни 24, 2014, 20:15:35 pm »
Мармот, благодаря  :)
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 20:19:36 pm от Мецани »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #164 -: Юни 24, 2014, 20:56:41 pm »
Jbrul, странни въпроси задаваш на кого да звъниш. Ами не можеш да звъниш за нарушители в движение на НИКОГО.  Няма как някой да е глобен за нещо, което те не са видяли. А какъв е редът да се поиска постоянно полицейско присъствие, аз не знам. При всяко положение логиката ти  е много странна - това че не знаеш на кого се звъни за нещо, не е оправдание за позлване на спешният номер за тази цел.

П.П. Написах реплика към Мецани за нещо дребно и елементарно.  Знам, че си в състояние още 70 страници да ми изпишеш по темата, но честно да ти кажа невероятно много ме изнервят подобни обяснения за очевАдни неща и нямам нерви да чета всичко. Казах ти, щом си решила, звъни си където си искаш, не ми пречиш на мен лично.
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 22:04:43 pm от Bobbie »


  
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #165 -: Юни 24, 2014, 21:30:42 pm »
Да си чела бе Боби (не, че това би ти помогнало да сгрееш какво ти се казва, сефте). И си силно в грешка, че не може да се звъни на властите и да се докладва за някого, който хем е в нарушение, хем е и в движение. Едновременно.

Което означава само, че правиш на Мецани "реплика" за нещо, за което ти самата нямаш идея как се процедира в държавата, която обитаваш ти ;) Само си наясно (да кажем, че номерът не бил 911 за такива неща), ама кой е - нямаш хабер.  Пък като нямаш за там идея кое как - седна да даваш наклони за тук кой бил крив и кой прав, понеже твоята "логика и идеи" били верни. Ама логиката и знаенето за нещо са съвсеееем различни неща и точно това ти илюстрирах, не само аз (с твоя помощ, за което благодаря)  :D

П.П. Пък аз за какво съм звъняла на 112 - съм споделила подробно. Ако катастрофа на товарен автомобил, на главен път, по време на снежна буря не е спешност - интересно кое би било. Та ела на себе си малко и не ми прави "реплики" и на мен, че стана доста комично вече. Или както се казва по нашите места: "Ай скитир драги зрители!"


И стига писа глупости, кое било спешност и кой затлачвал системата, ето ти само някои параметри на същата:

ОБХВАТ НА НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА 112

В системата 112 са включени Министерството на вътрешните работи – Полиция, Пожарна безопасност и спасяване и Гражданска защита; Министерството на здравеопазването — Спешна медицинска помощ и Национален медицински координационен център; Министерството на транспорта — Морска администрация „Морско спасяване” и Български червен кръст — Планинска спасителна служба.

т.е. всички подразделения на МВР се обслужват от този номер.

И още:

• Системата изключва възможността повикващия да не бъде обслужен. В случай, че няма свободни оператори в един център 112, който обслужва територията, от която е повикващия, обаждането се пренасочва автоматично към свободни оператори в друг център. Това по никакъв начин не влияе на качеството и бързината на услугата.

• Системата е 100% хомогенна, което прави възможно всеки център да приема повиквания от всяка точка в страната (включително географски области извън съответния район за планиране).

• Телефон 112 максимално улеснява хората, защото в извънредна ситуация трудно се ориентират кой от спешните номера 150, 160, 165 или 166 да изберат. Системата пести време и средства на хората, като им гарантира бърза и адекватна реакция на компетентните служби.



*Което не изключва информационна кампания (каквато няма), на какви други номера да се подават сигнали  за не чааак толкова спешни неща, нито пък пречи на операторите на 112 да приоритезират подадени сигнали.


« Последна редакция: Юни 24, 2014, 21:42:39 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #166 -: Юни 24, 2014, 22:52:07 pm »
В нашия щат не е нужно да знаеш телефона на паяците, защото на ВСЯКА улица, паркинг, алейка има едни табели колкото два листа А4 с телефона и фирмата с паяци, която бослужва този район. Саааамо се завърташ, оглеждаш се и вече си набрал телефона на фирмата и те за минути са на мястото. Естествено,че никой не звъни на 911 за това, понеже си има достатъчно добра организация, кой, как и на какъв телефон прави съответната услуга. Като стане така и в БГ хората ще звънят на когото трябва, а не на 112, все пак не са малоумни. Примерът с телефона за сигнализиране за пушене в заведенията...

А тези, които паркират неправилно, вече казах, че с 5 мин. да превишиш времето и са те глобили, ходят полицаите с едни триколки и всички ги мразим :) ама си вършат работата.
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #167 -: Юни 24, 2014, 23:10:43 pm »
Боби, както казах и по-горе - схващането за какво иде реч не ти е приоритет и постоянно го доказваш Пък щом считаш, че ако някой се движи с кола в парк - не следва да сигнализираш никого, защото тоя същия бил в движение - съвсем нямам какво да добавя по повод твоята "логика". Освен, че на мен също не ми пречи ти какво ще правиш, или няма.  :D

П.П. Извинявай, ама ми изневерява паметта... Не беше ли ти сред коментиращите как случката с Паоло се била случила, защото всички ние сме били виждали как там маневрират коли, ама не сме сигнализирали? Много се радвам, че вече не ни имаш за виновни. ;) Те тези коли хем са се движили (за което не се сигнализирало по принцип), нито е нещо спешно, че да звъним на 112 за такива работи. Значи сме постъпвали масово като съвестни граждани и не сме заемали спешните линии.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #168 -: Юни 25, 2014, 08:33:37 am »
Момичета, темата е болезнена за всички ни!
Нека не излизаме извън рамките на добрия тон!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #169 -: Юни 25, 2014, 12:41:34 pm »
Този пост е с информативно съдържание, не съдържа мои лични мнения за системата 112!
 
Явно сред гражданите (вкл. и у мен) има известно объркване и неяснота, в какви случаи трябва и можем да звъним там, дали само при спешни (пряко животозастрашаващи ситуации), или и за нередности от не толкова спешен порядък, но все пак предполагащи намеса от страна на звена обслужвани от системата 112. Отговорът, според закона регламентиращ дейността на номер 112, правилник за организация на дейността и други нормативни документи е, че сигнали следва да се подават там и в двата случая. В системата е заложено и има съответната организация - сигнали за нарушения и нередности от не особено спешен вид - да се предават на съответните общински звена, които на свой ред се заемат с обработка и реагиране на същите.
Примерно, за неправилно паркиран автомобил - гражданите могат да подадат сигнал на конкретен номер за съответната община (ако го знаят). Ако не го знаят по някаква причина, да кажем, че са от друг град - могат да подадат сигнала на тел. 112, откъдето пък той бива препращан към съответното общинско звено, което следва да се заеме с него.

Копирам извадки от инструкциите за действие за Община Бургас конкретно (организацията е същата за цялата територия на България)
"От Дирекция Национална Система 112 - МВР в денонощния дежурен център на Община Бургас по електронен път се предават и сигнали с информация, приети на ЕЕНСП 112 за предпоставки за инциденти:
събития, инциденти или административни нарушения, свързани с проблеми в пътната, транспортната, водопроводната, съобщителната и електропреносната мрежа, свлачища, паднали камъни или дървета, снегонавявания, обледеняване на обществени сгради, заледявания. Опасни билбордове, незаконно строителство, сметоизвозване (сигнали за изхвърлени строителни отпадъци и бракувани МПС, сигнали за нерегламентирани сметища), увреждане на археологически паметник, водни басейни, гори, насекоми, животни,шум от музика от заведения, аварии и проблеми с водоснабдяване и канализация, неправилно паркиране на МПС, нерегламентирана нестационарна търговия и др."


И още....
"ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ КЪМ ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ НОМЕР ЗА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ 112

Раздел II - Структура и организация на дейността на центровете 112
чл. 10.
След обработване на информацията за инцидента, операторът я предава на координатора.
В случаите, когато получената информация не е свързана с дейността на службите за спешно реагиране, операторът не я предава на координатора, а самостоятелно осъществява връзка със съответната организация, или институция.
"
http://www.112.mvr.bg/NR/rdonlyres/BDDEF3AD-DF3A-44D0-8BA2-199CA0EB1E66/0/Pravilnik112.pdf


Според всички документи, определящи дейността и функциите на системата 112 тя е:
а) спешен номер
б) единен номер
Има такава организация на работата, че да се реагира адекватно и на спешни и на не спешни повиквания, като операторите изпълняват и координиращи функции при не спешните сигнали. Спешните пък се поемат от друг вид служители - координатори. Не съществува възможност всички линии да бъдат заети, защото системата е хомогенна, което прави възможно всеки център да приема повиквания от всяка точка в страната. На АНОНИМНИ сигнали - не се реагира! Система 112 е регистрирана, като оператор на лични данни и всеки подаващ сигнал там дава своите такива, които се записват. Предвидени са солени глоби за фалшиви сигнали.

Прост пример: За неправилно паркиране е правилно да подадете сигнал и на конкретния номер, за конкретната община (ако го знаете). Правилно е (или поне не е грешно) да подадете същия сигнал на 112, които го препращат веднага на съответното общинско звено по електронен път. Във втория случай - не сте нарушители. Също така, номер 112 не е само за спешни сигнали, а и за сигнализиране за нарушения и нередности, които създават предпоставка за инциденти (каквото например е шофирането в пешеходна зона, паднало на пътя дърво, или съоръжение и пр.)




НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #170 -: Юли 01, 2014, 18:43:20 pm »
И аз се учудвам, че в страната, която на много хора е известна като страната на доносниците, не е прието да се звъни за да "наклеветиш" нарушител. И хич не вярвам, че е така както казваш.
Аз лично съм докладвала един левент, който ми удари колата отзад, на червен светофар и после изчезна. Признавам, че нищо кой знае какво не се беше случило на бронята ми, но ме хвана яд, че онзи се направи на 2 и половина. Отидох в полицията и се оплаках. Знаеш ли колко бързо ме издири застрахователя на въпросния и ми изплатиха щетите дето даже не се забелязваха... А хубавеца си получи глобата и съм сигурна че друг път така няма да прави... Щото кой знае колко солена е била- може да е бил пиян, може всичко


*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #171 -: Юли 01, 2014, 19:31:46 pm »
джиджи, нещо не те разбрах, извинявай. У нас ли не е прието да се обадиш да "наклеветиш" някого, или...?

Понеже за у нас специално, да не се сигнализира за едно и друго, аз виждам две основни причини, които ще обобщя с: "Какво толкова?" и "Това мен не ме засяга лично". Не, че някой толкова не искал да "клевети" друг по морални съображения - просто е от мързел и нее***т в общия случай. Лично мнение разбира се. Плюс не лишеното от реални основания мнение, че и да сигнализираш - нищо не следва и нищо не се променя.

Не снощи, предишната нощ, в 2 ч. се обадих на 112 заради непоносимия джангър от близко заведение, на което сме клиенти често. За Боби, да споделя специално -операторката ми каза: "Благодарим за обаждането", а не че не се звъни там за такива неща. Та не само на теория, на практика у нас - явно там се звъни за тези и подобни неща.

Да ти кажа честно джиджи, откакто живея тук - през вечер, или две, особено пък лятото ситуацията с тази кръчма е такава. Заседне някоя компания, напият се, имат и караоке уредба и като се почне Сашо Роман и пр. кахърни антични чалга-класики...сещай се. При мен отворени прозорци, ама и при тях отворени френски прозорци, все едно на дивана ми е този купон. И все е по нощите така...12, 1, 2, та и 3 ч. Всеки път - това е било нередно и нарушение на обществения ред. Всеки път бива някой да сигнализира и да ги глобяват солено. Но лично аз - за година и половина в това жилище - позвъних сега за първи път. Просто ме "улучиха" с главоболие, в цикъл и нерви между зъбите, че затова се оплаках. В другите случаи - съвсем честно си казвам, че просто не са ми пречили на мен лично с този шум, ако и да съм била наясно всеки път, че са в нарушение. Но не се обаждах, просто защото лично на мен не ми пречеха и съм наясно, че не това е най-правилното поведение в такива случаи.

И ако на мен не ми пречат, понеже лягам късно, не ставам сутрин рано за работа, не моят блок е най-близкия до тях, има друг, който е просто на метри оттам, обикновено съм със слушалки в ушите и си слушам нещо друго.... То други хора, на които пречат реално много повече и по-често с този шум - не знам защо те не сигнализират. Може би са го правили доста време и все пак - това си продължава и са се отказали накрая.

Не беше трудно да забележа при моя сигнал, че без никаква видима причина, музиката рязко спря по средата на една песен и патрулката се дотътри около минута по-късно, когато вече беше тихо като в гробища ;) За какво да ги глобят тогава? Като подам още 5 пъти сигнал аз и стане същото - най-много мен да глобят, че "подавам фалшиви сигнали". Пък как стават подобни "фокуси" - мисля, че няма нужда на теб да обяснявам точно, или на друг живеещ в България.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #172 -: Юли 01, 2014, 19:38:34 pm »
Не беше трудно да забележа при моя сигнал, че без никаква видима причина, музиката рязко спря по средата на една песен и патрулката се дотътри около минута по-късно, когато вече беше тихо като в гробища ;) За какво да ги глобят тогава? Като подам още 5 пъти сигнал аз и стане същото - най-много мен да глобят, че "подавам фалшиви сигнали". Пък как стават подобни "фокуси" - мисля, че няма нужда на теб да обяснявам точно, или на друг живеещ в България.  :?

Ей в такава ситуация си струва човек да си купи пушка, да им напука френските джамове насред данданията, пък да видим нужни ли са сигнали, патрулки и други законни мерки. Пък да се преборят после клиентите с мерак да пеят по нощите. Ама защо да е по хулигански, а не по правилата...
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #173 -: Юли 01, 2014, 20:53:19 pm »
Дали си струва цигу :( Аз вече нямам отговор наистина. Защото, ако ползвам пушката като метафора.... значи повечето нормални хора, трябва по цял ден и нощ да обстрелваме някого за нещо такова, или по-лошо.

Когато ходя по нормални държави и говоря с хора живеещи там за подобни неща - аз разбирам защо те не ме разбират. Не мога да им обясня, че тук, ползвайки същите законови механизми, които при тях работят - аз само си ги ползвам, ама нищо не следва. Казват: "Накарай да ги заработят". Ок, ама аз не знам как да ги накарам и не само аз не знам. Накрая стигаме до разговори за това какви си ги избираме ние управниците и то затова така... Да, така е. Наистина е така. Но всъщност ние нямаме никаква възможност да избираме други, освен досегашните. Не и законова.

Нямаме (като граждани) законова опция, да принудим съдебната система да работи истински, че другите системи (вече по принуда) и те да започнат. Когато рядко и рехаво пък опрем до "варианта с пушката" - ауууу рутим демокрацията така. Имам предвид каквито и да било протести, за каквото и да било - все лошо. Какво сме искали, как сме смеели, тия и ония били законно на власт, законно крадяли и законно не работели както трябва. И щом е законно (макар и престъпно) - няма какво да бучим, а трябва да търпим. И ние търпим де...

Горното звучи като вайкане и хленчене, знам, но не е. Аз просто наистина вече не знам какво джанъм да предприема - цивилизовано, законно и да има истинска промяна в тази държава. Ей тази тъпа кръчма, която споменавам. Познавам собственика й от време оно. Знам кого познава той (в общината, в полицията)...общи познати имаме така да се каже. Снощи като звъннах на 112 -  сигналът е препратен веднага в местното РПУ (дотук добре). Сигналът е с име и адрес на заведение обаче. Всеки дежурен там има "спуснат отгоре списък" за кои заведения не следва да се създава проблем. Дали щото някой е платил, дали заради лично приятелство - това не е достояние на дежурните момчета. Те само изпълняват. Демек - звънят в заведението, казват, че сигнал има, да се спре джангъра и после патрулката се праща, за да установи НИЩО.

Аз какво да направя, след като и тези на които следва да се оплаквам са "в играта". А това е на хипер ниско ниво все пак. Ами нагоре?! Иначе - формално работата са я свършили, даже нямам за какво да се оплача официално. Ще има тишина 2-3 дни и после пак наново.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #174 -: Юли 02, 2014, 07:11:16 am »
И аз се учудвам, че в страната, която на много хора е известна като страната на доносниците, не е прието да се звъни за да "наклеветиш" нарушител. И хич не вярвам, че е така както казваш.
Аз лично съм докладвала един левент, който ми удари колата отзад, на червен светофар и после изчезна. Признавам, че нищо кой знае какво не се беше случило на бронята ми, но ме хвана яд, че онзи се направи на 2 и половина. Отидох в полицията и се оплаках. Знаеш ли колко бързо ме издири застрахователя на въпросния и ми изплатиха щетите дето даже не се забелязваха... А хубавеца си получи глобата и съм сигурна че друг път така няма да прави... Щото кой знае колко солена е била- може да е бил пиян, може всичко
Говорех за нарушение в движение. Примерно че не можеш да се обадиш, че някой кара с превишена скорост, понеже е напълно безсмислено - недоказуемо е. Или да се обадиш, че някой си е хвърлил фаса през прозореца - същото. Ти можеш да го докладваш, но ефект няма да има, понеже няма как да знаят верно ли е нарушил, не е като да те е блъснал и да си личи.
 Или пък опитай да звъннеш и да кажеш еди кой си номер автомобил ( без да имаш снимка) видях, че мина през пешеходна зона. Какво може да последва от обаждането ти мислиш? Нищо.
« Последна редакция: Юли 02, 2014, 07:22:33 am от Bobbie »


  
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #175 -: Юли 16, 2014, 19:41:59 pm »
Днес е минал на първо четене в НС законопроектът за изменение и допълнение на НК, внесен от родителите на загиналите край Луковит деца.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #176 -: Септември 11, 2014, 14:42:42 pm »
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/bebe-na-godinka-zagina-policaj-smaza-kolichkata-mu-6022086

Отново ...
Аз нямам думи ,   за пореден път сълзите  тръгнаха   .
Мир   на душата за малкото ангелче .


*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #177 -: Септември 11, 2014, 15:17:02 pm »
ох, пак ли  :(  ..... Почивай в мир, мило детенце!  :balk_145:

*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #178 -: Септември 11, 2014, 16:17:20 pm »
Почивай в мир мило дете!  :(

Ето какво сподели кметът на Крушевец пред БНР: "Карал е с превишена скорост и не е взел завоя, има преди това пътека, пешеходна, всичко е било на тротоара. Дали е заспал, дали е алкохол?!

В момента било някакъв ужас от полицаи и гранични полицаи. Сега отивам да видя какво става.

Дали му млека да пие, най-вероятно, за да може млякото да убие алкохола в кръвта му".


Това е цинизъм. Детето можеше да е на всеки един от тях. Тогава по същия начин ли ще се прикриват? osi_7
*
Re: Докога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #179 -: Септември 11, 2014, 19:56:37 pm »
Мернах по новините одеве....  :( Не е ни за писане, ни за говорене. Когато "задкормилното устройство" е халтаво в главата - ни закони, ни пешеходни пътеки, ни колчета и оградки помагат. И този герой ще се изхлузи с някоя условна накрая - нямал предишни провинения, пък работел в системата, ала-бала... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!