Здравейте момичета, ето и моята история - на 35 г. съм живея в София. 2006 г. нормална бременнност и раждане, 2013 г. спонтанно забременяване и в последствие спрял пулс в 11 седмица и кюртаж, 2014 г. пак бременност и пак спиране на пулса в 10 седмица и кюртаж. Пуснах си изследвания в МД за вродена тромбофилия и излязоха вчера:
Хетерозиготен носител на 20210G/A
MTHFR мутация 6667Т - Хомозиготен носител Т/Т
Ако това е причината за спирането на сърдечната дейност на плода искам да попитам момичетата със същите ген. резултати ка протичаха при вас неуспешните бременности, аз се съмнявам че това е причината и предполагам сега като отида с тях при някой лекар ще каже - ето това е и няма да търсим друга при4ина.
1) Ако тазу мутация е при4ина за абортите, защо от 7 седмица запо4вам слабо кървене и зацапване чак до 10, 11
2) Как съм забременяла и износила без проблеми първата бременност, като тази мотация си е пожизнена - явно с нея съм се родила.
Покрай неуспешните бременности се отходих по лекари и явно не попадам на специалист, който да се вгледа и открие проблема, какъвто явно съществува, моля препоръ4айте къде да отида оттук насетне с тези резултати при генетик ли, при имунолог ли, изобщо някакво име. За кървенето през първата неуспешна бременност ходих във Фемина -едната док каза- Рани4ка на мат, шийка която кърви, другата каза - менструално кървене свързано с датата на цикъла, в друга болница казаха - шийката е плътно затворена нямап мато4но имаш вагинално кървене, с втората неуспешна бременност съпроводена с кървене пак ходих в Фемина - сега пък нисък прогестерон, без да сме го мерили (не зная изобщо мери ли се) слагах Утрогестан 2x1 и пак без резултат.
Моля споделете дали сте имали толкова дълго кървене преди спонтанния аборт, съмнявам се 4е има и друга при4ина при мен освен мутациите. Да отбележа 4е месец след първия аборт ходих на колкоскопски преглед и казаха 4е вси4ко е като по у4ебник и няма рани4ка на мат, шийка. Тогава от къхде кървях и двата пъти по месец след като няма рани4ки и канала на матката е напълно затворен????