Bonbolini, шапка ти свалям за това, че си чистила, че и с бебето в количката.
Ние с мъжа ми също сме чистили няколко пъти, но не мога да си представя, ако и детето е с мен, как точно ще се случи това
Относно контейнерите за разделно събиране....ти от София ли беше и във вашия квартал изобщо ли няма или има, но са далеч контейнерите. По принцип по наредбата за опаковките и отпадъците опаковки, би трябвало да има една тройка контейнери за разделно събиране на всеки 800 жителя (това е за градове с над 100,000 жители). Т.е. ако приемем, че един блок има 100 жителя, то на всеки 8 блока се падат един комплект контейнери. Т.е. съвсем нормално е да се намират през 2-3 улици понякога. Понякога фирмите слагат повече контейнери, но това е пожелателно, а не задължително.
В нашия квартал едно време имаше контейнери, които никой не обслужваше и хората си хвърляха там и битовия отпадък. Затова си носих разделно събрания боклук до работата (това, когато съм с кола) и го хвърлях там, защото системата беше по-надеждна. От 1-2 години Столична община доста затегна контрола.
Вече и в квартала имаме хубави контейнери с малки отвори, в които не се изхвърля почти битов отпадък. И се обслужват редовно. Виждам как специализираните камиони идват и събират. И моите бутилки ги слагам и дрънчат в багажника на количката