Смайли,дай рецепта за празената каша.
Давам веднага, с уговорката, че пропорциите са малко на око
Празена кашаОлио
Брашно - 3 с.л.
Червен пипер - 1 с.л.
Праз - 3 стръка
Зелева чорба или вода
Магданоз
Сол
Брашното и червеният пипер се запържват в мазнината. Добавя се праза, нарязан на кръгчета, заедно с магданоза. Задушава се до омекване. Прибавя се зелевата чорба (или водата). Вари се до готовност (да не е жилав). Сол на вкус (ако е със зелева чорба може и да няма нужда).
Ако кашата е приготвена с вода, може да се сервира с оцет.
Много вкусно става. По принцип не пържа, но по време на постите доста изключения правя
. Включително мисля да си купя маргарин (по принцип не ядем вкъщи) и да си намажа филии с халва и маргарин.