шопска салата
патешки бутчета със зеленчуци
4 бутчета
2 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
резен целина-50-100гр
чаша вино (при мен розе)
зехтин
2с.л. концентрирано доматено пюре
*Понеже патешките бутчета винаги са с перата ги дера.
Измитите бутчета се сваряват за 1.5-2ч. в малко вода(колкото да ги покрива), след като заврат посолявам и слагам капак, намалям на слабо котлона.
Нарязвам на ситно лук, морков, целина и чесън и задушавам в зехтина. Наливам виното, като се изпари слагам доматеното пюре и наливам бульона от бутчетата. Бутчетата ги обезкостявам накъсвам и добавям, оставям да къкри до сгъстяване или докато остане на мазнина.
Невероятен вкус!