Снощи гювечета с домати, печен пипер, сирене, гъби, кашкавал, пушен бут и яйце.
За днес риба (микс) на тиган-скарата и миди с топено сирене и заквасена сметана.
Мими, мидите направо с черупките или първо ги вариш/печеш?
Миди с топено сирене и заквасена сметанаМидите са ми предварително сварени и изчистени (моя като донесе и чистим наведнъж и замразявам). И понеже ни омръзна само салата и панирани, реших да експериментирам. По последния вариант ни станаха любими. Ето и измислената ми рецепта
Мидите ги позапържвам в мазнина, докато изври водата (последния път сложих и ролца от раци - получи се добре, слагала съм и рапани). След това добавям половин кутийка топено сирене (за мазане) и 1 кофичка заквасена сметана ("На баба"), 3-4 скилидки чесън (според вкуса на всеки), копър и сол на вкус. Може и черен пипер, но аз заради децата не слагам, овкусяваме си после.
Всичко това се разбърква добре и се оставя на котлона да се позгъсти (10-15мин макс.)
Последния път добавих и половин кофичка кисело мляко 4.5%, защото ми трябваше по-голямо количество, а нямах повече сметана.
Следващия път съм намислила супа от миди да правя.
Снощи бяхме на пържен сафрид и барбун.