Nimika, правила съм го и аз този сладкиш, наистина е супер и аз ти благодаря за подсещането. Скоро ще го направя пак. Захладня и ни се хапва все сладичко.
Но стига спам. Сега ще напиша рецептата за баницата и ще приложа сайта, от който е взаимствана.
Солена баница със сусам и царевично брашноПродукти:4 яйца
1 непълна чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 кафена чаша царевично брашно
1 бакпулвер
400 грама сирене
1 пакет листи за баница "Фамилия" - 500 грама
сусам - за поръсване
олио - за помазване
Начин на приготвяне:1. Разбиват се яйцата, прибавя се олиото, млякото, брашното и бакпулвера.
2. Отделно се натрошава сиренето.
3. Корите на баницата се разделят по 4. Взема се 1 кора, маже се със сместа леко и тънко на всякъде, слага се върху нея 2 кора, пак се маже, после 3 и тя се маже и върху нея 4 кора.
4. След като се намаже 4 кора със сместа, се наръсва 1/4 от сиренето (около 100 грама).
5. Четирите кори заедно се навиват на руло, което се слага в намазана с олио тава. (Аз използвам квадратната тава на печката) Краищата на рулото се подвиват леко.
6. Така се прави и с останалите кори - по 4 на брой за 1 навито руло.
7. Така наредената сурова баница се реже на парчета (хапки), помазва се с олио и се поръсва със сусам.
8. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути до златист загар.
Приятен апетит!
Вярвайте ми, това е най-вкусната баница, която съм яла. Винаги става сполучлива и много хруплива. Нарязана на парченца, става за почерпка.
А това е източника на рецептата -
http://ottefteritenamargi.blogspot.com/2013/09/blog-post_14.html - стъпка по стъпка.
Ние сме чревоугодници със съпруга ми, а и двамата готвим добре, така че може да ми се доверите, а после ще ми благодарите!