Предизвикана съм
да споделя една рецепта
Мусака (лазаня) с патладжаниПродукти:
4 патладжана
500гр кайма
2 глави лук
1 морков
4-5 домата
сол, олио, чубрица
За заливка:
4с.л. брашна
4с.л. масло
500мл прясно мляко
Беля и режа патладжаните на кръгчета, соля обилно и да постоят половин час, после се изплакват обилно с вода. В намазнена тавичка под фолио се запичат патладжаните за 20мин. на 180-200градуса.
Моркова и лука се режат на ситно, задушавам в мазнина, добавям доматите предварително обелени и смлени, когато се сгъсти слагам и каймата да ври в тази смес. Като остане на мазнина е готово.
Редя в тава ред патладжани, плънка, патладжани, плънка, патладжани.
Запичам брашното на сух тиган, слагам маслото, като се омеси, наливам студеното мляко, с готовия сос заливам патладжаните и пека на 180 градуса за 40 минути или докато се зачерви отгоре.
Преди поднасяне може да се поръси с кашкавал.
Менюто ни за днес включва
гъбена супа и
http://svanya.blogspot.co.at/2014/09/blog-post_93.html такива варени неща