StefiZ , непременно ще пробвам .Тъкмо имам налични продуктите .
Аз много обичам нахут и слагам сварен в салати , готвя го с ориз и пиле и т.н.
Снощи:
-крем нишесте какао и ванилия
-
Руладини от свински котлети с плънка от каквото имаше в хладилника и запечени със сметана и грана падано на фурна -
бяха божествени - казва мъжа ми .
Взех вчера котлети от Лидъл , начуках ги , намазах леко с горчица .Сложих по резен направо сурови чушка, морков , скилидка чесън , слайс луканка, бекон, топено сирене .Завих на рулце , завързах с конче. Запържих леко от всички страни, извадих от тигана , махнах кончето и прехвърлих в тавичка със заквасена сметана , отгоре наръсих сирене грана падано / това имах - може и кашкавал / и запекох за 20 мин . Можеше и в тигана да сложа сметана и до готовност да се варят на котлон , но на фурна по- ми харесва. Зеленчуците вътре останаха леко сурови , което е мн приятно .
Днес :
-супа коприва със сирене
-запечени на фурна патладжан , лук, домати , чушка - гювеч -рататуи
[Омлет в плик
Това ме озадачи
Усмивкеее, я кажи как става?
на Smiles не знам каква е рецептата , но аз знам студентския вариант за "пържене на яйце" без използване на посуда . Включва се ел. котлон ,загрява, отгоре се слага един лист хартия и чуква яйцето - "изпържва се до готовност " и няма нищо за миене после . Свидетел съм на този начин на приготвяне