кюфтета с бял сос
таратор
Мусака с тиквички с булгур , яйца и сирене - много любима моя рецепта , която самопредлагам да опитате :
3-4 тиквички , шепа булгур, шепа сирене , 2-3 яйца , сол, копър
Тиквичките се нарязват на кубчета и задушават до омекване в малко мазнина с вода . Булгура се накисва или сварява за няколко/ 5-10 /мин във вода и отцежда . Разбиват се яйцата .В купа се смесват яйцата, тиквичките , булгура и натрошеното сирене и подправки по желание / копър , кимион също подхожда/ . Аз изсипвам цялата смес в йенска тава .Запича се за 15-25 мин до стягане.Реже се като мусака.Може и заливка да се направи или кашкавал отгоре да се сложи . Може вместо булгур да се приготви с ориз -предварително сварен .