Аз предпочитам бобът да го варя в гърне. Но аз като цяло много готвя в глина - гювечета, керемиди, сачове...
Но, ако бързам - в нормална тенджера ми увира за час. Максимум. Тенджерите под налягане ме изнервят. Рядко гърмят, ама...това си е жива бомба, една дребна джвъчка да се скапе, да не сработи клапана и да си наооколо - ако не си убит ще си ощавен до месо и зле ударен. Та "мерси", но нищо не ми е чааак толкова спешно за готвене на мен лично, пък с дете у дома - тотално не бих ползвала такава. Гърмяла е у нас такава момичета - полвината кухня помля, та...не е да не съм виждала какво може да е. Немска, скъпа тенджера под налягане.
Но аз съм леко луда на такива теми. При газифициран апартамент - сложих си готварска печка на ток
Пък за газова уредба в колата - и дума да не става, по-скоро ще седя без кола.
Ако ви е хубав самият боб - не ви требе някаква "спешъл" тенджера, че да увира бързо. Просто си намерете точния боб и не сменяйте марката/производителя от който го купувате, ако сте доволни. Това е.