Момичета, за къпането да ви кажа - до 3-и, че 4-и месец - най-удобно е да къпете бебето на чешма ( в банята, ако имате подходяща), аз нямах затова ползвах тази в кухнята. В болницата ги къпят така, точно там ми показаха всъщност как се прави.
Откровено казано - коритото никога не бих го пипнала, но вече към 4 месечен стана твърде голям и тежък, че да продължа с кухненската мивка.
Също така - няма никаква нужда да къпете всеки ден толкова малки деца, по света - препоръчват това да не се прави всъщност, защото не е добре и за кожата им. Новороденото от нищо не се цапа, че да си отваряте тази безумна хамалогия всяка вечер, особено, ако няма вариант да ползвате коритото в банята си. Споделям ви само личен опит за тези неща (мой и на много други майки), а разбира се - ваше решение си е как ще процедирате.
Мъкнах корито, стойка за него и всякакви глупости от Виена аз и го ползвах коритото няма и 2 месеца. Като стана на 6 месеца малкия и можеше да сяда - купих седалка за баня, а после вече - прав под душа.
Напълно ви разбирам мерака в момента и убедеността, че няма да има нещо, което да ви натежава и да ви уморява, само да гушнете веднъж детето... Но реалността е друго нещо, още първите дни става едно такова: "Абе цял ден нищо кой знае какво не правя, а съм гроги и къщата е с краката нагоре"
Та добронамерено ви казвам - с каквото можете да спестите време и усилия - правете го. Ако ви дотрябва корито - няма да е веднага, няма нужда да е "космическо" и съвем няма нужда да го купувате още сега, че и него да прескачате. Можете да го вземете и назаем от друга майка дори. Не е въпрос на пари, просто наистина нЕма нужда в повечето случаи.
Нашето се ползва понякога чак сега и то ей така за кеф на Дани, да се кисне и защото го имам и без друго. А моето дете е на 3 г и 4 месеца все пак
Пък ако още имахме вана в къщи - съвсем излишно нещо е.