Като сме започнали на тема контракции.... Да попитам имам само болка в кръста, постоянна и тъпа, коремът ми е мек. Като се закашляш става страшно, въздух не мога да си взема.
Коремът ми не е пораснал, продължава да е ниско разположен и обхващаш ханша.
Да кажа само, че болката не отшумява и след прием на но-шпа и по-висока доза магнерот.
Аз съм с дископатия, медиална. Имам я отпреди малкия и чат-пат само се обаждаше. Качих по-малко от 11 кг. за цялата бременност, в 5 ГС (когато потвърдихме с УЗ) бях 54кг. след дооооста плюскане
, преди секциото нямах и 65. Т.е. не съм качила 100 кила, че от това нещо да ми е станало, да ми е тежало бебето много и пр. И това което описваш - го изпитвах честичко като бременна. Не смеех да кашлям много
При бременност обаче, връзките между прешлените се "охлабват" при всяка жена с цел да може да се поеме и разпредели по-равномерно тежестта от плода. Природа. Тя променя тялото, пък дали промяната ни уйдисва, или имаме реална нужда от нея точно - не ни пита. Та това, при много бременни жени (без моите проблеми) - води често до този тип болки. Често болката освен остра е и дифузна т.е. усещаш я в зони, в които реално няма проблем, но се разпространява там от основния източник. Ти си близо до раждане вече, бебето е голямо, върти се, притиска тук-там нервни окончания, подритва органи, та и двата вида несгоди и болежки като се комбинират - имам идея какво е.
Не ти поставям диагнози разбира се, давам ти възможна причина за тези болежки, а тя не е повод за тревога. Просто си е неприятно и то доста. Повечето жени, които са били бременни - после се оплакват от болки в кръста и без да имат дископатия. Дължим тази "екстра" на това, че сме износили човече
Този тип болежки - не се повлияват от препарати, които приемаме, за да овладеем контракции, защото са от друг произход. За тях се пият друг вид медикаменти, които в този момент - по-добре да не пиеш. А и са по лекарско предписание все пак.
Купи си един гел "Алга сан" и втривай (по-скоро някой друг да го прави) в зоната на кръста - облекачава поне и да, не е опасно и противопоказано при бременност.