0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #660 -: Юни 25, 2014, 16:35:49 pm »
bonbolini,

Нашият младеж след солидното наритване в горната част на корема преди два дена и после доста дискомфорт, който ми създаде според мен се завъртя. Сега от вчера или ме рита долу в пикочния мехур, или не рита въобще - не съм сигурна може ли да е застанал чак така, че там да го усещам...
Утре сутрин съм на преглед и ще кажа :)
« Отговор #661 -: Юни 25, 2014, 17:58:20 pm »
Бонболини,нормално е,и аз не всеки ден го усещам,но това не значи,че нещо му има спокойно с теб сме заедно в 19 г.с.
Слънцето,нормално е да си притеснена и да ти минават такива мисли през главата,то като не знаеш какво е...а,когато знаеш и имаш и някакви медицински познания е още по-ужасно,все най-лошото си мислиш  :lol: всичко ще е наред,не го мисли толкоз,в добри ръце си,доколкото си спомням се насочи към д-р Гунев от МД нали? Ще чакаме с нетърпение добрата новина от теб  :bighug:
Catcat,и аз като теб в началото не понасях никакви миризми,вече се оправих взех да си ползвам парфюма  :lol: моя приятелка ми подари душ гел и мляко за тяло с мед и мляко на орифлейм и аромата е много лек и приятен,не е като натрапчивата миризма на какао на палмърс...
« Отговор #662 -: Юни 25, 2014, 19:06:52 pm »
момичета,дайте инфо какво представлява изследването за плацентни молекули и колко струва?
Днес звънях на имунолозите и сигурно ще го направя...
« Отговор #663 -: Юни 26, 2014, 11:44:14 am »
Изследването за две молекули в плацентата на мене ми правеха в "Надежда" в имунологичната лаборатория за 90 лв. След консултация с лекарите-имунолози даваш кръв и след 3-4 дни резултатите са готови. В зависимост от резултата на мене ми предписваха фраксипарин, аспирин протект и л-аргинин и казваха в коя седмица да направя контролно изследване - пак на двата вида молекули срещу 90 лв. и отново същия алгоритъм.
« Отговор #664 -: Юни 26, 2014, 12:40:47 pm »
Изследването за две молекули в плацентата на мене ми правеха в "Надежда" в имунологичната лаборатория за 90 лв. След консултация с лекарите-имунолози даваш кръв и след 3-4 дни резултатите са готови. В зависимост от резултата на мене ми предписваха фраксипарин, аспирин протект и л-аргинин и казваха в коя седмица да направя контролно изследване - пак на двата вида молекули срещу 90 лв. и отново същия алгоритъм.
благодаря ти,hope-love,а ти имаше ли някакъв проблем и в кой месец ги прави за първи път?
« Отговор #665 -: Юни 26, 2014, 14:32:03 pm »
За първи път ги направих по препоръка на д-р Персенска още след като тя констатира сърдечната дейност на ембрионите - не си спомням точно седмицата. На тебе кой и за какво ти препоръча това изследване?
« Отговор #666 -: Юни 26, 2014, 18:16:56 pm »
Здравейте коремчета!Искам да ви попитам знаете ли кой ми издава направлението за постъпване в болница за раждане - АГ което ми води ЖК или Личния лекар?Днес просто забравих да попитам лекарката, която ще ме изражда от кой трябва да си взема това направление...За обменната карта знам, че е от АГ-то, но за хоспитализация се чудя пак ли е от нея...?
« Отговор #667 -: Юни 26, 2014, 18:40:30 pm »
Здравейте коремчета!Искам да ви попитам знаете ли кой ми издава направлението за постъпване в болница за раждане - АГ което ми води ЖК или Личния лекар?Днес просто забравих да попитам лекарката, която ще ме изражда от кой трябва да си взема това направление...За обменната карта знам, че е от АГ-то, но за хоспитализация се чудя пак ли е от нея...?
ЖК-то го издава.  :wink:
*
« Отговор #668 -: Юни 26, 2014, 18:46:19 pm »
Здравейте момичета!

Чак сега успявам да седна да пиша...днес е един луд, луд ден.
Сутринта бях на преглед, един от малкото ми досега, който не е извънреден, по спешност и т.н. ами просто рутинен преглед. Чувствах се добре - да ама не! :( Всичко с бебчо е наред, расте, храни се и т.н. прекрасни неща. Само че шийката ми се е скъсила още повече и вече е 2,6-2,7, което хич ама хич не е добре! Затова и вече искам не искам съм в болничен и минавам на леглови режим :( Докторката каза, че трябва много да се пазя и прочие, но да не се паникьосвам, защото можело така да си изкарам. Другата седмица ще ходя при лекарката ми от ЖК в МД и доколкото разбрах ще ми правят тест за течен фибронектин. Обясниха ми, че е тест за преждевременно раждане, за да се види как да се действа, дали да се прави серклаж, дали да лежа в болница и изобщо как да процедираме. Но каквото и да стане е ясно, че оттук насетне ще е "мътене" :( Добре, че засега поне контракции нямам или поне не засичам такива, защото с тази шийка...
Започвам да пия желязо, което не е крайна изненада и се надяваме да закрепим положението вкъщи и да не се налага да влизам в болницата, че хич не ми е по вкуса МД, а по всичко личи че натам върви и раждането и би било най-логично там да отида.
Иначе за стомаха каза, че мога да пия спокойно пробиотици и сега съм се заредила, дано помогне :?

Успех на всички и лека и безпроблемна  :)
« Отговор #669 -: Юни 26, 2014, 19:21:15 pm »
Mousyt,ще стискам палци да се разминеш със серклажа и приемането в болница,дано да е само с лежане в къщи,досадно е,но по-добре в къщи отколкото в болницата...офф,и на мен ми писна да си стоя в къщи и да не ходя на работа,но няма начин,успокоявам се,че е за добро пък да видим  :lol:
« Отговор #670 -: Юни 26, 2014, 19:43:37 pm »
Mousyt:bighug:
Всичко ще е наред, защото ти изпращаме много положителна енергия  :P
Ти само си почивай, както е казала док.
« Отговор #671 -: Юни 26, 2014, 19:55:23 pm »
За първи път ги направих по препоръка на д-р Персенска още след като тя констатира сърдечната дейност на ембрионите - не си спомням точно седмицата. На тебе кой и за какво ти препоръча това изследване?
ами на мен ми дойдоха контракции изневиделица в 15 седмица и мислейки за причините,докато лежа за задържане,се обадих на имунолозите и те ме записаха за консултация.казаха,че има резон да се пуснат плацентните молекули...не знам дали да ходя преди това при др Михова.др Перси ми пуска преди година и половина пълни имунологични и бяха ок.
« Отговор #672 -: Юни 26, 2014, 20:03:08 pm »
Моусит,ще го прескочиш,ще водиш!
Алекс и аз май вече ще съм в групата на лежащите...
Май ще си ползвам,колкото болничен ми дадат,колкото и да ми е кофти в работата-аз лазах миналата седмица и хооп болничен...
« Отговор #673 -: Юни 26, 2014, 20:14:58 pm »
Рафаила, Моусит, всичко ще бъде наред  :D Просто малко бебчовците ще ви лишат от социални контакти, но си струва  :) Знам, че е отегчително, но бързо ще мине. После като се родят няма лежане.  Аз също си полежавам, защото съм адски мързелива откакто забременях, а пък и ми е приятно да си поспивам. Ще си пишем, докато си лежим, за да минава по-бързо времето  :wink:
« Отговор #674 -: Юни 26, 2014, 20:51:47 pm »
Ех,момичета и след раждането има лежане,не е толкова страшно :) аз сама си я гледах,тя беше много кротка,дори не съм я хранила през ноща,спеше си,истината е,че като проходи тогава беше по-трудно,но си заслужава,много е готино ще видите :)...иначе,аз в момента нямам медицински показания да си лежа и да не ходя на работа,просто работата ми е тежка и има опасност да се заразя с нещо и за това не работя...
*
« Отговор #675 -: Юни 26, 2014, 21:34:56 pm »
Момичета, добре че има къде да пишем, че иначе сигурно щяхме да откачим....около мен всички или са с изключително леки бременности или пък нищо не разбират и само искат да им обяснявам в детайли и ме гледат неразбиращо  8O

Алекс, само това че работата ти излага на опасност бременността е достатъчно да се пазиш ;) Аз понеже работя в офис с всички удобства, затова си упорствах да си работя - защото не ме товареше толкоз :)

Преди малко си приказвах по телефона със сестра ми, която също доста тежко износи и двете си бременности заради хипер чувствителна матка с постоянни контракции, а първото и дете беше седалищно а водите и изтекоха в началото на 9 месец и бебето не искаше да се ражда 8O Но не знаех, че е имала и тя по-къса шийка 8O Каза, че и двете ги е износила с шийка започваща от 3,3 макс и в този срок е била като мен. Доста ме успокои, че може пък да ни е "вроден" дефект, а не проблем, т.ч. ще се опитам да съм оптимист и ще се следим с лекарите изкъсо ;) Освен това е първия човек въобще дето като и заобяснявах за пъпната връв и секциото, въпреки че не знаеше че е възможен подобен случай веднага разбра къде е проблема и реагира какво ще се случи. Много е хубаво, когато някой, при това близък твой, те разбира :hug2:
« Отговор #676 -: Юни 27, 2014, 08:25:59 am »
ами на мен ми дойдоха контракции изневиделица в 15 седмица и мислейки за причините,докато лежа за задържане,се обадих на имунолозите и те ме записаха за консултация.казаха,че има резон да се пуснат плацентните молекули...не знам дали да ходя преди това при др Михова.др Перси ми пуска преди година и половина пълни имунологични и бяха ок.
Пълните имунологични,които си правила,нямат общо с тези на плац. молекули по време на бременност.Повече ще ти обяснят имунолозите-за мен го сториха доста лаконично,но аз така или иначе изпълнявах препоръката на д-р Персенска за рутинно изследване в началото на бременността.Мисля,че е добра идея да обсъдиш и с д-р Михова въпроса.Аз лично не знам каква е връзката между контр. и нивата на тези молекули,но ми бе обяснено,че когато са в определени норми сме сигурни,че бебчето де храни добре,че няма да да настъпят състояния като преклампсия и други усложнения.Повече така и не разбрах.
*
« Отговор #677 -: Юни 27, 2014, 10:23:40 am »
Рафаила,Mousyt,почивайте си и всичко ще е наред :)
Аз от самото начало съм така,е не лежа нон стоп щтъкам из къщи,но почти нищо не правя.

Непрекъснати контракции имам,а и болки от време на време едвам ходя като мускулна треска на матката (такова е усещането),по някое време пък отминава и така.Доста съм притеснена пия си магнезия и нош па,но........Преди три дена бях и на ЖК и на при док ,но не м исе спокойно с тия стягания.

Mousyt,сестра ти какво правеше с тези постоянни конттракции ,имаше ли болки.

Алекс,ти почина ли си на моренцето :D

Hope-love,как са бебетата коя седмица стана :)
« Отговор #678 -: Юни 27, 2014, 12:52:21 pm »
Mih,починах си там,беше хубаво,все пак е някакво разнообразие,но пътуването много ме измъчи,спирахме често да се разхождам,защото се изморявах от това седене в една и съща поза,а нямам спомени първият път да ми е било така,хем много пътувах,хем в по-напреднала бременост .....а бе,едно е да си на 25г.съвсем друго е да си на 36г.  :lol: възрастта си казва думата :D
*
« Отговор #679 -: Юни 27, 2014, 14:02:20 pm »
mih,

не знам какво точно е правила повече от това да лежи и да се пази. Тя не живее в БГ и съм в течение само на основните. Знам, че са и изписвали нещо като но-шпа, ама тя го пиела само когато я боляло (не че така и е било изписано, просто си е шантава...).

Аз да не се оплаквам много, ама започвам да си мисля, че ако не ме уморят тия проблеми, то мъжът ми 100% ще ме умори :( Ама дано не съм права, че иначе ще се извъдя страхотен мазохист :x