0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #640 -: Юни 24, 2014, 14:00:52 pm »
Опитай с активен въглен на таблетки. Или капки за колики при бебета (Инфакол, Саб симплекс).

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #641 -: Юни 24, 2014, 14:06:12 pm »
За стомаха - талцит, разрешен е за бременни и аз напоследък без него не мога. Бях се стабилизирала, като го вземах ежедневно, няколко дни го спрях и от онзи ден стана нетърпимо - киселини, гадене, повръщане, болка около гръдната кост чак. И от днес съм пак с талцитчето. Иначе не мога да се храня нормално, дори от водата ми се гади, а като е празен стомаха - пак дискомфорт.
« Отговор #642 -: Юни 24, 2014, 14:09:18 pm »
А ментовия и зеления чай май не са много препоръчителни за бременни. Малко може от ментата, но в големи дози и редовно не бива. Нещо такова помня, че в първите седмици от бременността не смеех да ползвам никакви билки и етерични масла, та изчетох много по въпроса. Но по-добре си потърси и ти информация за тези билки, които си харесала да вмемаш заради стомаха.
« Отговор #643 -: Юни 24, 2014, 14:11:50 pm »
Искам ако намеря и дезодорант без аромат да си взема и лосион.
Питай в аптеките. Аз преди време след една алергия си намерих в аптека рол-он дезодорант без никакъв мирис. Мисля, че беше на "биодерма" един с розово капаче. Поразпитай в аптеки добре заредени с медицинска козметика.
*
« Отговор #644 -: Юни 24, 2014, 14:23:32 pm »
Мерси за съветите :)
Аз знам, че билките не са препоръчителни за бременни, но наистина в големи количества или като запарка. Аз си правя едно чайче на ден от единия или другия вид и бях чела, че няма проблем. В четвъртък съм на преглед и вече списъка ми с въпроси стана 2км, надявам се да устискам дотогава, че всеки ден ново 20 :lol:
Аз ще си издържа неудобството, просто се тревожа да не се окаже в някакъв момент, че аз си мисля че е от стомаха а то друго било... нали съм си паника :lol:
*
« Отговор #645 -: Юни 24, 2014, 14:31:56 pm »
Ментата наистина не бива в големи количества, защото пише, че може да предизвика контракции.(Ех, ако го чуе моят любим доктор... :lol:)
За зеленият чай мога да гарантирам, че по един до два на ден водят до три прекрасни и умни деца. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #646 -: Юни 24, 2014, 14:42:10 pm »
Е, що не каза по-рано за зеления чай. Те от него моите от две0три нямаха да станат :), ама поне да са умни близнаците!
*
« Отговор #647 -: Юни 24, 2014, 19:35:08 pm »
Стоека, а пробвала ли си киселото мляко? Аз врътнах тия дни малко черешово сладко и понеже направих в събота пък кисело мляко - ела да видиш вкусна антикръвно комбинация! Сваля ми го перфектно, а дори не го хапвам с канела.
Слънчице, честит ти девети месец, а скоро и девети-девети месец! Как се чувстваш?
Маусче, за стомах и аз съм за активния въглен, но защо пък да не пробваш Биогая? Мисля, че добре възстановява флората, фауната и всякаквите неща в коремчетата, макар да нямам личен опит. Аз имах стомашни проблеми около седмица и искрено ти съчувствам!
Михче, честити първи усещания! Едно от най-прекрасните неща на света!
 Рафаила, всичко ще бъде наред, намързелувай се сега и почети книжки. Често се случват такива работи, но после бебенцата са просто уникални! Имам около мен една 'задържана' принцеса - е по-прекрасно, слънчево, умно и красиво диване не познавам! А как само хитрувааааа... Скрива ми шапката!!!
На всички неспоменати момичета желая много умни и красиви близнаци, лека и изпълнена с прекрасни емоции бременност и милион красиви мигове с бъдещите татковци!    :bighug:
« Отговор #648 -: Юни 24, 2014, 19:40:00 pm »
Лили,направо си слънчице,толкова позитивна винаги:)))
*
« Отговор #649 -: Юни 24, 2014, 19:50:17 pm »
Лили, казваш кисело мляко?  Аз почти не ям млечни продукти, то май само на плодове и ядки оцелявам. Какво е минималното количество кисело мляко и сирене на ден, знам че са полезни за бебето и уж всеки ден ще започвам....... Но щом Лили казва почвам от утре  :P
« Отговор #650 -: Юни 24, 2014, 20:08:13 pm »
Здравейте коремчета!Аз както си мислех, че ще имам много свободно време и от няколко дни като почнахме със сглобяване на креватчето, пускане на перални с бебешорски дрешки, гладене и подреждане и даже не ми остава време и на компютъра да седна  :oops:
Нещо през последните дни май си имам контракции по един-два пъти на ден, а уж си пия магнезия, ама като ме стегне много и вземам и 2 но-шпа за всеки случай.А за киселините да не ви говоря...от няколко дни като си легна да спя и след 1-2 часа се събуждам със зверски киселини...И от 2-3 дни дали заради киселините или си е от бременността - като ме е хванало и едно безсъние и съм си станала направо нощна птица :lol: Вече даже и талцид не ми помага много - успокоява за 1-2 часа и сам пак будна от киселините...
А пак да ви се оплача днеска и малко паднах - е ужулих си само колената но коремчето го предпазих,ама доста се поизплаших...
Сега от няколко дни се уговарям с мойта принцеса да си стои на топло в коремчето до 7-ми юли, че мъжа ми излиза вече в отпуск от тогава, ама дали ще е съгласна ще видим...Нямам търпение да мине и прегледа в четвъртък да я видим колко е пораснала и вече ще съм малко по-спокойна...Вече чантата за родилното съм я подготвила и на 30.06. трябва да отида да си взема обменната карта и съм в готовност :oops:
Лили  :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #651 -: Юни 24, 2014, 20:54:03 pm »
Слънце!Ето кое ще е слънчевото юлско бебе!
*
« Отговор #652 -: Юни 25, 2014, 01:04:14 am »
Ако някоя от вас има намерение да ражда при д-р Дяволов, да се свърже с него колкото се може по-рано. Ако е много претоварен, може да откаже да ви вземе.
Имам телефона му. Ако ви трябва, пишете ми лс да ви го пратя!

« Отговор #653 -: Юни 25, 2014, 11:02:50 am »
Слънце!Ето кое ще е слънчевото юлско бебе!

hope-love то време не остана  :oops: Като се замисля до планираното секцио останаха кажи-речи 2 седмици, а пък малката ако реши да излиза по-рано може от другата седмица да не сме вече 2 в 1 :oops:
Момичета нормално ли е нещо започна едно притеснение тези дни...И да си призная честно не заради самото раждане, а просто се притеснявам дали всичко ще мине добре, дали бебка ще е добре, дали аз ще съм добре и разни такива работи....Абе май защото наближава момента и нещо взех да се притеснявам вече...
Ох стискайте палци всичко да мине добре и да си се приберем живи и здрави с бебка...
Ама то какво излиза - аз ли ще съм с първото юлско бебе :ask:
« Отговор #654 -: Юни 25, 2014, 11:08:46 am »
Ами май да - не се сещам за друг, който да е толкова близко до термин.
Тези притеснения, за които пишеш аз намирам за нормални - и мен ме обземат такива мисли понякога. Но трябва да гледаме да не се поддаваме на тревогите и да мислим как всичко ще бъде наред. И вярвам, че така ще стане! Аз от скоро започнах да си представям бебчетата вече като родени и как ги гушкам и се грижа за тях. Чувството е много приятно. Преди имах само едни много абстрактни мисли за тях, но вече с напредването на бременността ги виждам във въображението си като деца, а не просто като нещо малко и неясно, което е някъде в корема ми.
*
« Отговор #655 -: Юни 25, 2014, 11:51:03 am »
Рафаила, ти също!   :bighug:
Стоека, по принцип препоръчват кисело мляко с малко канела, но аз обичам кисело мляко, хапвам си и не знам какво би било минималното количество. При мен се получава (вчера например) и без канела, но опитай и двата начина. Също изяждането на един (или повече) банан също казват, че влияе благотворно. При мен бананите понякога сработват, понякога не съвсем. Аз също си меря кръвно три пъти дневно, от ЖК дори ме помолиха да си записвам резултатите. Но засега се спрявам с алтернативните методи и рядко качвам над 140.
Слънчице, нали знаеш че таткото има платен отпуск по бащинство и ще си го ползвате? Относно киселините - да не би да си привикнала и да не ти действа лекарството? Може да опиташ за кратко нещо друго и да видиш как е.
И трябва да се направи емотикон 'Падането забранено', че май доста народ се записахме вече  :?
Страховете и притесненията ти са напълно нормални. Имахме си такива във всеки един момент от стартирането на процедурата, през тестовете, после цялата бременност щуротии... а след раждането какво шашкане ще е... Суче ли добре? Дали му стига? Абе какво му е на това дете? Я пак да преброя пръстчетата пет ли са? Трети ден сме на сандвичи, какво да правя? Та мисли повече за 'после', планирай всичко да ти е възможно най-мързеливо и си пази силите за тогава!  :bighug:
« Отговор #656 -: Юни 25, 2014, 12:05:27 pm »
Освен талцит за стомаха съм ползвала биоанацит - таблетки за смучене, които са на билкова основа, без никаква химия и подходящи за бременни. И те ми помагаха.
За понижаване на кръвното чаят от шипки май се препоръчва също - шипките със сигурност са напълно безвредни за бременни.
*
« Отговор #657 -: Юни 25, 2014, 12:20:32 pm »
Искам ако намеря и дезодорант без аромат да си взема и лосион.

CatCat,

Има сухи дезодоранти, кристални по-скоро се водеха. В момента се сещам за такъв на Balea (продава се в dm) от Sensitive серията. Изглежда като ролон, но е твърдо вещество и няма никакъв мирис. Баща ми твърди, че преди време същото нещо са го ползвали, ако се порежат след бръснене - да спре кървенето. Аз също съм чувствителна на миризми и този дезодорант не ми мирише на нищо. Има само един недостатък - не е толкова ефективен както останалите варианти, с които сме свикнали.
За мазане аз използвам кокосово масло, но за мен то има мирис - преди едва ли съм го усещала, но сега .... Не ми е гадно от този мирис, все пак не е толкова силен, но трябва да го пробваш.

« Отговор #658 -: Юни 25, 2014, 15:58:57 pm »
Здравейте,
Аз пък сега се вкарах в един филм ... :?
Тъкмо се похвалих, че усещам бебчо /най-вече вечер като си легна/ и от вчера не го усещам...
Галих си корема, подрусах го леко, пих фреш от портокал, днес даже кафе и шоколад консумирах повече и... нищо. Естествено си мисля, че нещо не е наред... Утре, ако не усетя нищо, ще се пробвам да ида на преглед, но се опасявам дали няма пак да ми кажат, че е твърде рано /19г.с./. По-напредналите коремчета - имали ли сте подобни загуби на усещания за по-дълъг период  :(
« Отговор #659 -: Юни 25, 2014, 16:33:52 pm »
maury, Dragony, благодаря, много полезни неща ми казахте. Ще си ги купя още утре.
bonbolini, сигурно си спинка бебчо и скоро ще се размърда  :babyflips: