0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #620 -: Юни 23, 2014, 08:32:34 am »
Добро утро на всички и дано всички са добре и имаме една хубава и усмихната седмица 8)
Аз тази сутрин имам особен дискомфорт в корема, но мисля че е комплексно състояние от нежелание да стана от кревата, снощните гъби и други подобни.... Отделно съм пример за "Внимавай какво си пожелаваш" :lol: След толкоз чакане това бебе да го усетя, тази сутрин имах усещането, че вътре има цял футболен отбор 8O По традиция като звънне часовника се пренасям на дивана пред телевизора за до разсънване и като легнах и се отпуснах и 5 минути сигурно не се спря.... чак като реших да извикам баща му да го усети и явно от топлата му ръка се успокои и спря. Вече бях започнала да се тревожа, че е нещо по-сериозно, а аз си въобразявам че е бебето :lol: Но явно като се движа и съм в напрежение и ям му е тесничко ли знам ли, защото определено си кроти и като се отпусна се започват номерата.... Ех тези бременни мозъци ще ни побъркат от трепети 8)
*
« Отговор #621 -: Юни 23, 2014, 08:55:10 am »
Добро утро и от мен!
Аз се сдобих с едни гадни ситни малки пъпчици - около корема, слабините и подмишниците.
Тук ги има, ту изчезват, но тази сутрин са доста повече. Пробвах да ги намажа с ментолов спирт, поне да не сърбят.
Mousyt, и моето бебе като лежа, особено по гръб си играе и прави вълнички по корема.
« Последна редакция: Юни 23, 2014, 08:58:40 am от stoeka71 »
« Отговор #622 -: Юни 23, 2014, 09:50:04 am »
Здравейте и от мен...
И аз да се оплача - преди малко щях да припадна - толкова лошо ми стана  8O и то след като съм закусила и изяла едно кисело мляко. Сега си мисля да пия едно кафе, а няма как да си измеря кръвното  :( Няколко пъти ми се е случвало такова прилошаване, но преди да забременея и винаги е било следвано от припадък  :( Дано е еднократно - много се стреснах, даже бебчето се размърда доста в корема ми - явно усети дискомфорт и то...

Пожелавам ви приятна, спокойна и безпроблемна седмица, бременни коремчета   :D
« Отговор #623 -: Юни 23, 2014, 11:00:31 am »
Добро утро и от мен!
Аз се сдобих с едни гадни ситни малки пъпчици - около корема, слабините и подмишниците.
Тук ги има, ту изчезват, но тази сутрин са доста повече. Пробвах да ги намажа с ментолов спирт, поне да не сърбят.
Mousyt, и моето бебе като лежа, особено по гръб си играе и прави вълнички по корема.

И аз получих такъв обрив,най-вече около корема и по ръцете от вътрешната страна.Ту се появяват ту изчезват.Но по корема не използвай спирт,че изсушава кожата,а там сега се разтяга и по-лесно ще получиш стрии.Мисля,че този обрив е от бременността.Имам направление за кожен ,но още не съм отишла,нали ту изчезват.Но много сърбят.
*
« Отговор #624 -: Юни 23, 2014, 11:44:45 am »
По-назад в темата някой беше писал за високо СУЕ. В предишни теми се е коментирало нееднократно, че този показател е завишен при бременните, може да достигне трицифрена стойност и поради тази причина не се изследва!
Безоблачни бремемнности и здрави бебета около термин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #625 -: Юни 23, 2014, 12:54:48 pm »
Сега видях, че в Комсед при Билла има намаления 40% на всички стоки. За съжаление днес е последен ден.
« Отговор #626 -: Юни 23, 2014, 16:30:02 pm »
Стоека,може да са от изпотяване тези пъпчици,не ги мажи със спирт,че изсушава кожата,консултирай се с доктор все пак..
Бонболини,може би е от кръвното след като си яла...
Моусит,радвам се,че най-накрая си усетила бебчо  :lol:
*
« Отговор #627 -: Юни 23, 2014, 17:08:46 pm »
Днес направо ми се видя сметката... То не бе ритане, скачане. По едно време се притесних, че ми има нещо. Отидох на преглед тук в близкия медицински център, че най-удобно. Докторката беше много внимателна и подробна, нямаше нищо притеснително, нещата са си по стару му и с шийката и т.н., но ме разби, че според нея трябвало било да съм се наработила вече и ме изпрати направо да съм ходела в болница да си полежа и после вкъщи 8O Така и не разбрах защо, но явно е на този принцип - като може, защо не. Еми добре де, защо аз трябва да се чувствам ненормална, че не искам без причина да си лежа вкъщи?! Нищо вече не разбирам! Повече няма да ходя при друг освен при моите си докторки, че ми писна все да ме вкарват в разни филми...
Иначе минах и на преглед при кардиолог. Заключението му е, че съм в идеално сърдечно здраве и пулсът ми грам не го впечатли! Каза, че ако става по-тежко положението да ходя да ми дава хапчета, ама засега това туптене и т.н. били нормални за бременна жена...
*
« Отговор #628 -: Юни 23, 2014, 17:12:21 pm »
Mousyt, и мен ме гледаха като полезно изкопаемо, а работих до деня преди да родя :) Важното е ти как се чувстваш, а и да нямаш някакви големи през бременността.

*
« Отговор #629 -: Юни 23, 2014, 17:23:31 pm »
Ами точно там е въпросът, че аз оплаквания нямам. От време на време ми е по-уморено или по-тежко и си взимам по 2-3 дни да отпочина, но иначе съм добре. А имам усещането, че всички се опитват да ми втълпят, че щом съм бременна, значи трябва задължително да съм в болничен.... да не говорим как ме забавляват изказвания от рода на :"Ама ти сега не те ли е страх с тази кола през града да шофираш?" 8O - А не бе - с автобуса ще ходя, то по-добре в жегата и ръганицата :x
*
« Отговор #630 -: Юни 23, 2014, 17:48:39 pm »
според нея трябвало било да съм се наработила вече и ме изпрати направо да съм ходела в болница да си полежа и после вкъщи 8O

Напълно права си да не искаш да лежиш в болница за щяло и не щяло. В най-добрия случай ще ползваш ненужно ресурс, който така или иначе не се управлява добре. В най-лошия рискуваш да лепнеш някоя вътрешноболнична инфекция и тогава хич няма да ти е добре.

Бременността не е болест и ако няма медицински проблеми, изобщо не е нужно да си стоиш в къщи. И аз работих до последно, преди да родя. Остава време и за почивка, и за пазаруване на нужните за бебето неща. Похвално е, че си така активна - късмет до края!
« Отговор #631 -: Юни 23, 2014, 23:11:20 pm »
Здравейте момичета!
Имам въпрос днес разбрах че сина ми в яслата е под карантина от варицела, аз съм я карала, въпроса ми е има ли опасност за мен и бебчо. Аз съм в 33 седмица.

*
« Отговор #632 -: Юни 23, 2014, 23:47:21 pm »
Здравейте момичета!
Имам въпрос днес разбрах че сина ми в яслата е под карантина от варицела, аз съм я карала, въпроса ми е има ли опасност за мен и бебчо. Аз съм в 33 седмица.
Не, щом си я карала няма опастност. Имаш антитела, които предаваш и на бебето по време на бременността си.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #633 -: Юни 24, 2014, 10:58:42 am »
Mousyt,айде да ти са честити първите ритничета :D

Вчера бях при моя Док :Dдобре са бебетата отговарят си на седмицата 18.За болките му казах пак,но каза не е проблем,а аз понякога едвам ходя.Мисля си,че са мускулни защото като се раздвижа боли от цялата лява страна,но и след като ме стегне корема започват и отминават не веднага.Незнам трудно ми е да се успокоя.
А и отново говорихме за София,след 24 г.с. да отивам там да стоя,ако тръгна да раждам рано да е там и в Майчин Дом .Не дай си Боже каза ако е по-рано от 24с никъде не могат да ги спасят.
И сега се молим да издържа до 24с.  да идем в София ,а после ще се молим и да не раждам рано и там.
Препоръча ми Дяволов.Незнам как ще станат нещата с изследванията-сама да си пускам,но кой ще ми ги разчита и ако трябва да ми се изпише рецепта как ще стане.За прегледи ще отида при Дяволов(май в МД приема),но за изследванията.Абе да изкарам едни големи седмици това се моля.
Пък някакси ще се оправим в София и с квартири.

Лек ден,момичета :D
« Отговор #634 -: Юни 24, 2014, 11:10:55 am »
успех,Михче! За др Дяволов съм чувала мн хубави неща.а защо не те приемаъ за задържане малко да те стабилизират момичета,тъкмо ми поотминаха комтракциите и вчера веюерта пак...помислих,че е от черешите,но доки каза,че чак контракции..и ще съм в болноца докато спрат
« Отговор #635 -: Юни 24, 2014, 11:11:56 am »
Благодаря за отг Авалон, аз се обадих днес на АГ и тя ми каза, че щом съм я карала нямало проблем, дано да  е така, че не ми се мисли да кара точно сега варицела и аз ще вляза и в 9 месец.Ще бъде голям купон, ама каквото такова.
Хубав ден момичета!

« Отговор #636 -: Юни 24, 2014, 12:14:00 pm »
Здравейте, мами :) Искам да питам тези от вас, които са ползвали лосиони против стрии, но без аромат. Дали има такива? Много ме дразнят всякакви миризми, от всичко ми става неприятно. Сега се мажа с Мустела и едва я издържам, много ми е миришеща. Гледах Лиерак, но онлайн, а не мога да го купя без да го помириша. Палмърса, с това какао, пак ми е неприятен. Искам ако намеря и дезодорант без аромат да си взема и лосион. Парфюма спрях да го ползвам, дори сапуна в банята ми е  osi_8
*
« Отговор #637 -: Юни 24, 2014, 13:31:45 pm »

stoeka71, допустимата доза за приема на Допигит е 3 по 2 -това е максимума.Аз го пия от 2 месеца в тази доза плюс нифедипин по 2 пъти на ден и кръвното ми е 140/90.
Благодаря,  открих кардиоложката, оставам на 4х1, само ако вдигна кръвно над 140/90, мога да взема една таблетка, малсимум 6 на ден. Кръвно 130/80 не било проблем.,  а гинеколога ме плаши.
...
« Отговор #638 -: Юни 24, 2014, 13:38:48 pm »
Catcat, аз се мажа само с натурални масла, те не миришат - бадемово, кокосово, пшенично. Миналата бременност нямах нито една стрия, но то си е до кожа.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #639 -: Юни 24, 2014, 13:50:38 pm »
Момичета,

Нещо май ми се е разбутало стомахчето - нямам идея от какво, ям си обичайните неща :? Обаче втори ден ме тормози и заедно с бебето и другите екстри направо съм като разглобена :(
Имате ли идеи за нещо успокояващо стомаха? Пия си ментов чай, зелен чай с мента, а сега пробвам с чаша газирано...