0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #600 -: Юни 20, 2014, 13:59:11 pm »
А за водата-старая се вече повече пия ,но не повече от 1 -1.5 литра.
« Отговор #601 -: Юни 20, 2014, 14:46:16 pm »
lili2011, толкова си позитивна, свежа и истинска. Чета отдавна постовете ти, радвам се че си около нас, за да пръскаш мъдрост, светлина и кураж!

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #602 -: Юни 20, 2014, 16:11:01 pm »
Момичета, относно позитивизма ще ви напиша само две изречения: този форум е форума на вас, безумните оптимисти. Опит след опит, разочарование след разочарование. Дори тъжните теми тук са наситени с позитивизъм, подкрепа и надежда. Не вярвам, че някоя от вас да се е променила след забременяването. Вие сте тези непоправими оптимисти! Не го забравяйте, особено сега, когато сме така благословени. А че сме се ядосали, притеснили, уплашили - това е част от живота и имаме привилегията да помрънкаме, да попитаме, някой да ни утеши. Това не променя същността ни. Усмихнете се на живота, вие сте готови да се справите с всичко!
« Отговор #603 -: Юни 20, 2014, 16:46:11 pm »
Лили, ти си нашият Кашпировски. Помните ли руския екстрасенс, който правеше масови сеанси през телевизора. Зрителят само трябваше да постави пред себе си чаша вода и да го гледа и слуша, за да получи ефекта от сеанса. Е ти го правиш през компютъра, като се обръщаш към всички ни.- Само кажи вода ли да слагаме, нещо друго ли, ама да е полезно да бременни :)
Според д-р Даскалов на нашите деца всичко им е наред. Моите понижени тормбоците след изследвам отново в друга лаборатория, но след като мине една седмица, през която няма да съм слагала фраксирапир, щото той нали разрежда кръвта и е възможно да има връзка с разрушаването на тромбоцитите и намаляването на общия им брой. Можело да е и лабораторна грешка, каквито често се случвали при този показател, тъй като изследването се правело чрез броенето на тромбоцитите от лаборанта. /поне така разбрах, дано да не пиша някой глупост/.
Ако се потвърди ниския резултат, ще трябва да потърся консултация с хематолог - някой да знае добър такъв във Пловдив?
« Отговор #604 -: Юни 20, 2014, 17:16:24 pm »
lili, как добре си го написала! Благодаря ти за утехата в думите ти! Аз днес бях на преглед, бебето е порастнало, всичко е наред. Д-р Тимева ми препоръча да се срещна с генетичката в клиниката, но според нея няма нужда от амниоцентеза или подобни тестове. Забравих да я питам за пътуване със самолет, предполагам, че мога - полетът е около 90 мин.
Спокоен следобяд на всички коремчета тук, аз днес съм много сънлива :)
« Отговор #605 -: Юни 20, 2014, 17:30:24 pm »
CatCat, ще ти кажа, че относно полетите всеки ще ти даде различно мнение - двете гинеколожки казаха, че няма проблем /трябваше да летя в 8-9г.с/, но друг лекар, мой приятел каза, че не е препоръчително, защото имало много малки и фини съдове и капиляри, които при високо /ниско/ налягане могат да се пръснат и т.н., а той е съдов хирург. Не е задължително естествено това да се случи, а и процентът не е много голям, но аз не рискувах, колкото и да ми се искаше да летя до дадената дестинация...
Ти си прецени, има много момичета, които са летяли и не е нищо не им е станало.  :D
Радвам се, че сте добре с бебочето.  :D  :D  :D
*
« Отговор #606 -: Юни 20, 2014, 17:46:47 pm »
Ако се потвърди ниския резултат, ще трябва да потърся консултация с хематолог - някой да знае добър такъв във Пловдив?
Д-р Кирова ДКЦ Св. Георги
« Отговор #607 -: Юни 20, 2014, 18:18:41 pm »
Д-р Кирова ДКЦ Св. Георги
Благодаря!
*
« Отговор #608 -: Юни 20, 2014, 18:55:17 pm »
Момичета, относно позитивизма ще ви напиша само две изречения: този форум е форума на вас, безумните оптимисти. Опит след опит, разочарование след разочарование. Дори тъжните теми тук са наситени с позитивизъм, подкрепа и надежда. Не вярвам, че някоя от вас да се е променила след забременяването. Вие сте тези непоправими оптимисти! Не го забравяйте, особено сега, когато сме така благословени. А че сме се ядосали, притеснили, уплашили - това е част от живота и имаме привилегията да помрънкаме, да попитаме, някой да ни утеши. Това не променя същността ни. Усмихнете се на живота, вие сте готови да се справите с всичко!
:good_post:

Lili2011, благодаря за хубавите думи. Имах нужда от малко позитивизъм. Човек като само лежи в леглото, гледа какво става в страната и ми става едно тъжно..... При нас валя снощи, днес даже сме със слънце и плажуващи.

Момичета, някой знае ли до колко допегит в разрешен на ден. Два дни не успявам да открия кардиоложката си, а съм на доза 4х1. Кръвното започна да се качва до 130/80 и гинекологът ми каза, че ако не се консултирам с нея, той от понеделник ми изписва нифедипин - ако го разбрах правилно.
« Отговор #609 -: Юни 20, 2014, 20:38:52 pm »
Здравейте момичета, нека всяка една от нас намери сили да гледа с оптимизъм и надежда.Ние носим бъдещето в нашите утроби.
stoeka71, допустимата доза за приема на Допигит е 3 по 2 -това е максимума.Аз го пия от 2 месеца в тази доза плюс нифедипин по 2 пъти на ден и кръвното ми е 140/90.
*
« Отговор #610 -: Юни 21, 2014, 12:35:09 pm »
Добро утро момичета!
Явно доста съм се изморила тази седмица, защото тази сутрин станах към 11ч и то защото ме събудиха по телефона 8O :lol: Голям сън, голямо нещо :) Но поне се чувствам по-спокойна и отпочинала ;)
Обаче ми се случи нещо странно тази нощ - схвана ми се прасеца (крампа). Не че ми е непознато, защото преди много ми се случваше, но магнезия обичайно помага...а аз от два месец пия максимална доза магнезии и сега се чудя защо се получава това :( Веднага си вдигнах ходилото нагоре и пръстите, но доста време ми отне да откачи.... някакви идеи?
« Отговор #611 -: Юни 21, 2014, 19:24:49 pm »
момичета, нещо се притесних следобяд.
както всичко ми беше наред, даже бях на кафе с моя приятелка, започна да ме боли долу ниско повече от дясната страна, точно над срамната кост. помислих си, че е от това, че ми се ходи по малка нужда, но вече цял следобяд съм така. като лежа не ме боли, но като стана, седна или и ходя, ме прорязва. на вас случвало ли ви се е?
« Последна редакция: Юни 21, 2014, 19:26:51 pm от Рафаила »
« Отговор #612 -: Юни 21, 2014, 20:44:54 pm »
момичета, нещо се притесних следобяд.
както всичко ми беше наред, даже бях на кафе с моя приятелка, започна да ме боли долу ниско повече от дясната страна, точно над срамната кост. помислих си, че е от това, че ми се ходи по малка нужда, но вече цял следобяд съм така. като лежа не ме боли, но като стана, седна или и ходя, ме прорязва. на вас случвало ли ви се е?
В коя седмица си? И аз имах болки точно там при първата бременност, някъде към 19-20 седмица, мисля,че е нормално...

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #613 -: Юни 21, 2014, 22:21:33 pm »
Mousyt, пробвай да смениш с Магнезий на друг производител. От лекарствата, които в последните месеци се наложи да пия, си правя извода, че до един момент ми действат, но след това намалява действието и трябва да заменя с някакъв аналог.

Рафаила, възможно е да има болки от динамиката на таза. Имала съм такава болка, след това се премести в кръста и тазобедрените стави, чак ми беше трудно да се движа за известен период.
Не при всяка бременност има такива силни болки, но понякога се получава.
« Последна редакция: Юни 21, 2014, 22:57:14 pm от marsi »

« Отговор #614 -: Юни 22, 2014, 08:53:32 am »
благодаря ти,Марси,сигурно е нещо такова,защото и под кръста ме боли или бъбреците са ми се обадили
*
« Отговор #615 -: Юни 22, 2014, 10:36:02 am »
Рафаила,

И аз да се присъединя към Марси :) Мен такива болки ме почнаха още преди 12 г.с., което не е най-типично, но пък сега по-рядко ми се случват... явно си е индивидуално Другото е, че пак по това време някъде ме наболяваше апендикса от дясно, защото явно се наместваше нещо - за щастие престана, че се бях ошашкала :)

Марси, и аз това си мислех... Тази седмица съм на преглед и ще говоря с докторката си, дано въприеме идеята. Аз за себе си също съм забелязала, че много бързо спирам да реагирам на един медикамент и затова и избягвам да пия често лекарства, за да не привиквам ;)
*
« Отговор #616 -: Юни 22, 2014, 11:48:40 am »
Рафаила,аз имам подобни болки ,но в ляво и към кръста и са при движение.След не дълго минават после пак.
Аз снощи изкарах кошмарна нощ 8O.Още през деня като ме почна постоянно стягане на корема място не можех да си намеря.Вечерта стана още по-зле(то и не само ссе притесних,а се уплаших) .Интересно,че нали трябва да се лежи,а като стана и се раздвижа малко ми е по-добре.Докато легна и веднага ме свива корема бая и ми се дохожда до тоалетна.И едно опъване отдолу слабините.Страшно беше.
Звънях на моя Док няколко пъти не вдигна и мислих много (моя мъж ме караше да ходим до спешното),незнаех какво да правя исках моя док да ме види или да се чуем.Тъйкато му знам и доверието към лекарите там и много ме беше страх да ме преглеждат те.

Днес се засилих почти до спешното,но звънна моя Док и каза контракции не е страшно.Малко се успокоих,но утре съм при него на преглед да видим.Дано всичко е наред и за шийката ще питам,до сега не сме я коментирали.

И така ,момичета извинявайте,че цяла тирада ,но много ми е притеснено  :?

Лек ден на всички без притеснения :)
« Отговор #617 -: Юни 22, 2014, 13:14:20 pm »
момичета,аз оридох при доки от жк и се оказа,че имам контракции.
Току що ме приеха в болница за задържане.в 14 седмицз съм и 3 дни.каза,че сигурно ще ми пусне мягнезий и обезболяващи
*
« Отговор #618 -: Юни 22, 2014, 17:11:12 pm »
Рафаила,

много неприятно, че са се оказали контракции. Дано магнезия и другите неща ти помогнат, стискаме ти палци :bighug:
Странно - до сега аз като съм казвала, че ме боли/боде все е било от друго причината, а за контракциите ми ги обясняват като стягане... Но то май при всеки е различно :?

Ние от 3 дена се разшавахме вече осезаемо - днес даже се усещаха ритници с ръка на корема 8O Права беше една приятелка да ме утешава, че и тя по-късно е усетила нейния младеж, ама след това риташе като невиждал ;)
« Отговор #619 -: Юни 22, 2014, 17:50:35 pm »
и на мен не ми се вярваше-даже доки го накарах да ми показва лак се мърда матката на узи.
Биха ми и спазмалгон и ми пусна папеврин на система