0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #560 -: Юни 17, 2014, 19:47:54 pm »
Роди се нашето второ късметче Никола. Проплака на 11.06, цели 3.600 кг. и 51 см. Раждането беше бързо и леко! Вече сме си вкъщи и се кърмим.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #561 -: Юни 17, 2014, 20:26:45 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50474.msg1055350#msg1055350

От мен, малък скромен подарък.  :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #562 -: Юни 17, 2014, 23:38:09 pm »
Хоупче, какво стана с белтъка? А до четвъртък има само малко повече от 24 часа, изчакай спокойно  :bighug:

Catcat, какви са очакванията и притесненията за бебчето при транслокация? Какво конкретно ще търсите?

Добре дошли на рецидивистите  :bighug:  Лека и безгрижна бременност пожелавам!

Слънчице, при нас е точно обратно: главата ни е със седмица напред, коремчето със седмица назад, а краката... краката са си точно (при нас очакванията по принцип са за дъъъълги крака, ама тц). От ЖК ми дадоха направление за кръв и урина и ми казаха да ги направя преди консултацията за 45-дневния, така и направих. Вписаха ми резултатите в обменната карта и ми я дадоха. Но тъй като част от изследванията са с кофти резултати ми пуснаха допълнителни изследвания и доколкото разбрах ще дописваме обменната карта (която и без друго ми е малко сбъркана, та след няколко дни или ще ми я поправят или ще ми издадат нова). Плацентата в поликлиниката я видяха 2-3 степен на зрелост и се чудех дали не ми е рано за трета степен  osi_10. Уффф, нямам търпение да ти честитя девети месец, а скоро след това и да те последвам. Дано благополучно вляза в 37-ма седмица!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #563 -: Юни 17, 2014, 23:52:28 pm »
Catcat,Хармони тестът/ както и всички кръвни тестове, Пренатест, Nace  тест/ /изследват за наличието само на три генетични болести: болест на Даун, болест на Едуардс (тризомия 18),  болест на Патау (тризомия 13. Не е походящ за възможни хромозомни инверсии и/или транслокации. Всъщност въпреки добрата реклама никой от тях не е алтернатива на амниоцинтезата. И ние вървим към нея... :x


[161551.gif[/img][/url]
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #564 -: Юни 17, 2014, 23:58:14 pm »
Всъщност въпреки добрата реклама никой от тях не е алтернатива на амниоцентезата.
Абсолютно вярно  :a_cat_01:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #565 -: Юни 18, 2014, 06:44:40 am »
Лили,забравих си листчето с паролата за достъп до лаб. резултати в работата и не можах да си проверя белтъка снощи.Да до утре не остана време и ще обсъдим всичко с доктора.И най-вече-ще видим бебетста,че вече пета седмица не сме ги гледали на ехограф.Интересно ми е как да се разположили,защото коремът ми е странно крив-по издут от дясно :)
Пишеш,че някои резултати са ти кофти-за какво става дума.С лекаря от жк ли ще решавате какви мерки са нужни ,защото може би е добре да се консултираш и с този,при когото ще раждаш,ако имаш избран де.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #566 -: Юни 18, 2014, 10:06:15 am »
dara, много ти благодаря, това не го знаех.
lili2011, така ни препоръча проф. Кременски, и аз незнам защо. При транслокацията на съпруга ми проблемът беше да се уцели сперматозоид с правилна информация, защото иначе ембриончето загива съвсем скоро след оплождането. Ще поговоря с д- р Тимева, да чуя нейното предложение и ще решим да я правим ли.
Момичета, още не съм наясно с нещата и изследванията за които си говорите, но стискам палци на hope love и на lili2011 всичко да бъде наред с тези показатели!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #567 -: Юни 18, 2014, 10:35:05 am »
Белтъкът ми е 56.09 при долна граница 64. Утре ще видим какво ще каже доктора. Сестра ми ме уверява, че няма проблем, след като нямам наличие на белтък в урината, нито пък високо кръвно, но...ще слушам лекарите. То и тя е лекар, ама аз имам предвид моите си :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #568 -: Юни 18, 2014, 10:54:43 am »
То и тя е лекар, ама аз имам предвид моите си :)

Това много ме развесели :lol:

Здравейте момичета!
Аз тази нощ успях да спя, от няколко дни от както не е голяма жега съм забравила и за кръвното и пулса и т.н. Миналата нощ даже успях да спя доста добре, само дето май изобщо не се събудих след това спане... Тази сутрин ми беше толкова замаяно, че се сетих че не съм си проверявала кръвното - 109/69 мисля че е задоволително  :lol:
Да се оплача обаче, че освен че не се събудих ми е адски крив деня... един от онези дето всичко ви пречи и като за капак и мъжа ми ме ядоса, и колата нещо се опитва да се развали :x Абе уж да не се ядосвам, ама то ако можех да си го наложа :( С всеки ден ми става все по-трудно да идвам на работа - хем ме мързи, хем тук си има доста неща и аз все по-усърдно изоставам (да не си помислите, че на някого му пука, че ми е изморено и отпаднало....не че дават зор, ама само питат кога ще съм готова и искат още 8O). Още не ми се остава вкъщи, или поне не съм го почувствала, но от друга страна не знам още колко ще издържа, особено като стане жегата. Отделно ако продължа да раста с тези темпове на корем, определено усещам, че ще ми стане неудобно да шофирам до около месец, а аз друг вариант за транспорт май нямам...

Пожелавам на всички един усмихнат ден, въпреки дъждовното време (поне в София е много търсене) и да сте от онези усмихнати, щастливи и енергични бременни, каквато и аз си мечтая понякога поне да съм 8)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #569 -: Юни 18, 2014, 11:38:33 am »
Mousyt,спокойно и аз не съм много от усмихнатите ,въпреки ,че се опитвам.
Ами то като имам болежки и притеснения и ми става кофти :?
Аз съм в почти 18 с. имам тежест и не мога да стоя повече от 10 мин, права 8OУмалява ми кръста и корема ми тежи.Не е ли рано за това още :?
Да не говорим за контракциите как ме притесняват особено сутрин ме почват и ме събуждат и сякаш като стана отминават.Вечер по-малко имам сякаш ,но си имам.Ох пак броя часовете до ЖК и после при моя Док от ин витрото.
И още нещо усещам като напрежение отдолу ,съвсем отдолу опъвне незнам как точно да опиша,не е болка.

Оплаках ви е ,момичета  :)Успех на всички .На по-напредналите коремчета само хубави изследвания та да не се притеснявцате,а да мислите само за идването на бебчетата :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #570 -: Юни 18, 2014, 11:43:16 am »
mih,

Аз също в ранните (по-ранните дори) седмици имах много тежест, опъване, точно все едно се бях подула отдолу и т.н. както ти го описваш. Включително страхотни болки в таза от разтягането му, за които уж докторите казаха, че се случват в по-големите месеци... И аз много се тревожех, ако още толкова рано съм така, как ще е като наистина натежа и наедрея.... еми мина ми. Сега по-малко ми тежи като усещане, е станала съм по-бавна и тромава, ама не е онова усещане за тежест в началото. Така че, търпение - както каза една колежка наскоро и много ме развесели :"Когато си бременна, каквото и да ти има все е нормално :lol:"
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #571 -: Юни 18, 2014, 12:29:22 pm »
Mousyt,много много ти благодаря :bighug:

И мене развесели тази твоя колежка :lol: :lol: :lol: Туй да се чува -всичко да е нормално да се успокоим поне малко де :wink: :lol:
Ти и на работа ходиш браво на теб :balk_602:
Аз нищо не ми се прави ама нищо :? :lol:Не мога да си представя и ако трябваше да работя пък било то и лека :?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #572 -: Юни 18, 2014, 13:37:00 pm »
Ходя на работа, да... като цяло гледам да съм си активна и да работя до последно, ама за коя чест и слава и аз се чудя в такива дни като днешния...
Ама важното е да се чувстваме добре и да сме здрави и ние и бебоците 8)
Аз да ви развеселя още малко, ама преди малко една колежка ме попита сигурна ли съм че не са близнаци така като ми гледа корема :lol: Та и аз вече започвам да се чудя толкова ли е голям като за този месец 8O
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #573 -: Юни 18, 2014, 14:08:08 pm »
Ех, Mousyt, какви весели истории разправяш  :)

Тъкмо докато си дъвча салатата на бюрото реших да видя колко сте изписали и ми се оправи настроението  :).
За големи кореми не ми говорете - моят е такъв от процедурата насам. Онзи ден се мерихме с една колежка - тя тъкмо влизаше в 6-тия месец тогава, а аз - в 4-тия - и като сантиметри в обиколката имахме само 4 разлика. Не знам дали е заради моите близнаци или нейната структура и бебок това положение, но не искам да си мисля как ще ходя на работа след няколко месеца. Успокоявам се само, че като ми дойде до главата, ще намеря начин да се оправя.
И аз гледам да съм активна, даже си мислех да се запиша на някаква гимнастика или йога за бременни, че изобщо не се движа напоследък. Но определено в работата гледам да намалявам оборотите с оправданието, че заместниците ми трябва да имат време да свикнат с моите задачи преди аз да изчезна. Не че ми се получава винаги, ама когато мине, си е от полза.

Успех на всички момичета, особено на по-напредналите. И щом имате възможност да почивате, правете го.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #574 -: Юни 18, 2014, 14:35:12 pm »
Mousyt днес определено ни забавлява :lol: :lol: :lol:

Maury,то ще е от близнаците да знаеш :wink:И ти беше с момче и момиче нали (ако не бъркам).
Моя последно преди 1 месец го мериха на ЖК 68см легнала,което много ме изненада 8O,че легнала мерят,аз не знаех :lol:.От тогава още повече ми щръкна и моя мъж много ми се смее и ми излезе май прякор(на стари години) :lol: -Ферди Мравката.Слаба съм особено краката ми  :lol: и само един корем стърчи напред.

И на пилатес знам,че много ходят.И преди съм си мислил,че ще се запиша,но не се чувствам добре.
Но  според мен няма нищо по-хубаво да се движим и ходим на някакъв вид спорт за бременни :).

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #575 -: Юни 18, 2014, 15:02:48 pm »
Mih,

Да, за сега са момиче и момче, да видим ще удържат ли така до края :). Моето кодово име е Барба (майката от анимацията с барбароните). Аз никога не съм била слаба, но сега с такъв темп раста, че започваме да си приличаме все повече с мама Барба :).

Ние си мерихме коремите прави, че в офиса няма начин за друго. Мен още не са ме мерили на ЖК, не знам как става.

За спорта аз изчаквах да мине 14-та седмица, поне така четох по сайтовете на разните центрове дето предлагат такива занимания. Сега чакам да видя док и да питам пак, че по едно време ми беше забранила всякакво движение, различно от ходене. Ако няма проблеми, ще се запиша поне пробно, да видя как е. Мислех си и на някакъв курс да ходим (нашият татко има желание да се учи и помага), но не мога да преценя дали не е още рано. После сигурно ще стана тромава и няма да ми се мърда съвсем ..... Не е лесно, ама нали сме бременни, нормално е :).

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #576 -: Юни 18, 2014, 15:07:17 pm »
И аз работя и ае нагърбвам и с други задачи,а влизам в 8 мрсец.Коремът ми си е голям,като за близнаци в този месрц,но не ми тежи особено.Най ме мъчат стомашните проблеми-мисля,че  някок май ми е притиснал жлъчката и от там ми идват затрудненията с храносмилснето.Утре на ехографа ще се разкрие заподозрения.Който има проблеми и лекарски препоръки,нека да лежи,но другите си мисля,че е по-добре да не се офлянкваме-да не се отпускаме демек и да не жалим толкова много сили.Едно време жените даже на нивата са работили и пак са раждали здрави деца-не че одобрявам такава крайност,но един нормслен ритъм може да се спазва.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #577 -: Юни 18, 2014, 17:56:07 pm »
Здравейте момичета,
Роди се и нашето дълго чакано (10 години) слънце Искра на 04.06.2014 в болница Надежда с планирано секцио. Чувството е невероятно и сега сме си в къщи и и се радваме.
Благодаря на д-р Стаменов за това, че не се отказа и успяхме да сбъднем мечтата си, на д-р Сигридов за спокойствието което ми вдъхваше през бременността и на д-р Ташков.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #578 -: Юни 18, 2014, 18:01:30 pm »
Здравейте, мина ми прегледът при моята си лекарка  :D Този път след много увещаване от моя страна, бебо беше благосклонен и се показа в цялата си хубост и тя успя да го огледа и най-накрая го похвали  :D иначе растем си 266г  8) другите показатели нищо не ми говорят, но в амбулаторния лист пише, че на големина е с една седмица по-голямо... Продължавам си профилактично с магнезия и но-шпа при нужда.
Това е от мен  :D

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #579 -: Юни 18, 2014, 18:03:19 pm »
galia_77, честита дъщеричка  :D
Да е жива и здрава и много щастлива :D