Здравейте момичета!
Дави попитам имали ли сте в началото на бременността някакво зацапване, което не прилича на кръв?
От няколко дни ми се появи в началото жълтееше, а после постепенно стана по-тъмно и в петък направо ми изкара акъла, защото имаше кръвенисто... Веднага са занесох в спешното АГ отделение най-близо. Гледаха ме на ултразвук, казаха ми че плодния сак не е засегнат. По сондата нямаше кръв като ме преглеждаха, а само кафеникав секрет. Ние още нямаме пулс, затова не ме оставиха в отделението и ме изпратиха да си мътя в къщи. Назначиха ми папаверин таблетки 3 пъти по 2, и да си продължавам с утрогестана - 2 пъти по 2 ииии другите неща от съпътстващата терапия. Освен това все се притеснявам като ми примокрее... а пък то си изтича от утрогестана... но този кафеникав цвят направо ме тормози. Лекарката не каза от какво е, достатъчно ми беше, че не е кръв, явно е било едократно...
Шашкам се, че още нямаме пулс. По календар съм 8 г.с. + няколко дни. Сега всички ще ми кажете, че е мисед. Ама щом ме пратиха вкъщи да си мътя.. пък какво... Тя ми каза, че ако плода погине окончателно, тялото съвсем няма да си го държи там, а ще го изхвърли своевременно. Предположи, че съм имала късна овулация и късна имплантация.
Ами човек и за сламка се хваща... А страховете са си страхове, вече 4 пъти в различни варианти ми се случва да губя бебето в ранни седмици. Направих какви ли не изследвания, назначиха ми най-адекватана терапия... пък да се надяваме....