0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #840 -: Юли 07, 2014, 23:31:16 pm »
Стоека, имай предвид, че ако родиш преждевременно, ще се наложи бебето да постои в кувьоз. При секцио престоят в болница за майката и бебето е 5 дни. След тези 5 дни, ако се наложи бебето да остане още, в Девата ще те накарат да плащаш за ден престой. Сумата е солена, върти ми се нещо за 45 лв на ден /това за бебето/. Питай ги за тая такса колко е. Нали се сещаш, че не можеш много да го местиш после, защото бебетата в кувьози се местят със специален транспорт, който тук нямат. То в София има броени транспортни кувьози, камо ли из страната. Сама се сети колко би ти струвало едно местене. Знам ги тия неща, защото моята дъщеря я местиха в рамките на София, от МД към 1-ва градска, след като я стабилизираха.

Имай предвид, че може да престои повечко, Габриела стоя в болница 28 дни. Нито за раждането, нито за престоя и лечението и в двете болници са ми искали пари. Нито пък някой ми е намеквал или оказвал натиск. Не съм плащала нито стотинка. Но съм изключително доволна и благодарна до живот на всички в тези болници, които направиха всичко, за да си прибера детето живо и здраво у дома.

За Дерва Мария ще ти кажа, че много от таксите и цените не ги казват предварително, а след това, когато си пред свършен факт. Това го казвам от опит. А такъв филм да не могат да задържат жена с патологична бременност /опастност от преждевременно раждане е патология/ по клинична пътека е пълен абсурд. Те имат патология, да не ми се правят на луди. Как хем тоновете не са добри, пък хем като минат три дни и ще те изпишат? Бягай от там, момиче, докато имаш време. Ще чакат до последно да извадят детето, за да си опънат по касата пари за секциото, защото касата го плаща само, когато е по медицински показания. Ей така щяха да изтърват на братъовчед ми жената и бебето, тя с високо кръвно, тоновете не се чуват добре, тя 2 дни преди термин, с планирано естествено раждане. И те решиха да чакат до термина, що мислиш, да се наложи спешно секцио, че да плати касата. Или от некадърност явно, щото високо кръвно и губещи се тонове е за спешно секцио. Добре че застъпил Гамишев на смяна, че като видял какво става, веднага се развикал и спешно я вкарал в операционна. Извадиха бебето на косъм, щяха да ги изтърват и двамата. Детето беше натровено, не изплака, дихателни проблеми, сърдечни проблеми.... Опитаха да излъжат в епоикризата за часа, в който са сложили детето на кислород, защото не са разбрали веднага, юче нещо не му е наред. И за да замажат, излъгаха в часа, късмет, че веднага след като го изкарали от операционна бащата го снимал през стъклото и после се усетил по снимката, защото бяха писали час на слагане на помощно дишане, преди часа на снимката. Това на кадърни лекари и специалисти неоинатолози ли ти прилича? Защото на мен не. И като повикаха спешно детски кардиолог от Варна за бебето, защото твърдят, че имат специалисти на разположение и стана ясно, че са виновни за състъоянието на детето, кардиолога се хванал за главата и потвърдил, че проблемът идва от натравяне на детето, понеже късно са го извадили и сложили на кислород. Разбиура се, драгите "специалисти" накрая не пропуснали да фактурират такса за извикания пок тяхна вина лекар, в размер на 600 лв!!!!! Отделно както ти казах, искаха им по цифра сума на ден за престоя на бебето в кувьоза, някакви комсически суми бяха. Братовчед ми вдига панаир и ги заплаши със съд и накрая за да се разминат, му опростиха парите, само и само да не се разчува. Знам всичко това, защото бях така да се каже в центъра на събитията и леко консултант какво и къде да правят, на какво имат и нямат право по каса и т.н. За жалост знам и за други мподобни случаи.

Намразете ме ако искате, че разказах това. Но това са фактите. Стоека, направи си сама изводите. Имаш глава на раменете, интелигентна жена си, знам, че си уплашена. Но мисли, мисли! И ти самата усещаш, че нещо не се връзва в приказките им и интуицията ти подсказва, че не ти е съвсем мястото там, нали? Послушай вътрешния си глас, няма да сгрешиш! Стискам палци всичко да мине добре, каквото и да решиш! Знам, че ще ми се разсърдиш след всичко това, но няма значение. Важното е всичко да е наред с теб и бебето! Успех!
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 23:36:25 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #841 -: Юли 08, 2014, 07:56:11 am »
Момичета,тази сутрин,когато станах и си погледнах превръзката течението беше концентрирано тъмно кафяво,почти нямам болки вече,но страшно се притеснявам  :(
Имала ли е някоя от вас същия проблем?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #842 -: Юли 08, 2014, 08:34:02 am »
Дани,спокойно миличка,в 5 г.с. изкървях зловещо по-силно и от цикъл,бяха ми трансферирали два ембриона,единия му спря сърдечната дейност в 8 г.с.,но другия слава богу си е ок,в 21 г.с.съм вече,но при теб е слабо кървенето така,че няма страшно...аз бях в болница 11 дни на утрогестан и системи с но-шпа,след това си кървях и зацапвах до 12 седмица,но лежах в къщи ставах само до тоалетна,да ям и да се изкъпя...така,че лежи си и всичко ще е ок ще видиш  :)
Стоека,надявам се и аз като другите да си тръгнала за София пиши какво става с теб сме
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #843 -: Юли 08, 2014, 10:22:59 am »
Въобще няма да се разсърдя  :P, вчера не се обадих понеже телефонът не ми е платен.
След като мериха три пъти тонове и все бяха недоволни, се обадих на д-р Минчев и се оказа, че бебето е спяло и не се отчитат добре тоновете. После и днес сутринта всичко е наред, даже изтичането на водите намаля, само малки капки, за разлика от вчера. Аз и затова реших да платя за три дни, да не казвам сумата, някой да не получи инфаркт.
После се изписвам  :lol: и ще видя накъде
Само от др Минчев не се оплаквам, другите бързаха за секцио, все намираха проблем, докато той и днес каза, че бебето трябва да издържи максимално близко до термин, за да не се налага да стои в кувьоз.
Иначе удържаме фронта..... До четвъртък ще намеря решение
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #844 -: Юли 08, 2014, 10:40:19 am »
Стоетка, това за тоновете е добра новина. Щом ще се изписваш в четвъртък проучи подробно как можеш да отидеш в МД, ето Слънчицето сега е там, пиши ѝ да провери кое как. Ти както казва Сикса все ще родиш някак, но кой и как ще обгрижва бебето ти е много по-важно. Виждам, че и сама си си дала сметка, че само търсят повод да ти поискат повече пари.
От все сърце ти пожелавам девойката да си кротува още някоя седмица!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #845 -: Юли 08, 2014, 11:07:27 am »
Добри новини от теб Стоека, радвам се че писа, че всички те мислим.  :D Дано бебето устиска възможно най-дълго да си стоите в комплект и кувьоз да не се налага. От сърце ти го пожелавам!

След споделеното от Сикс, а като чета вече и от твоя личен опит - убедила си се, че там където си сега - не е "баш" мястото. А и все пак е добре "да вържеш гащите" с добра неонатология, пък ха дано не ви дотрябва. Ако толкова не можеш да се примириш с държавна болница, въпреки че наистина МД си остават най-доброто място откъм опит и професионалисти що се отнася до неонатология, вече има и частни болници все пак с такива отделения на ниво. Не са много и не са в Бургас и около него, ама все по магистрала ще стигнеш до тях. Но в тях - плащането си е неизбежно и все става дума за хилядарки. Няма защо да си изнасилваш бюджета за нещо, което няма да осигури по-добри грижи за теб и бебето от МД (мое мнение разбира се).

Успех и все такива добри да са новините от вас!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #846 -: Юли 08, 2014, 11:42:33 am »
Момичета,тази сутрин,когато станах и си погледнах превръзката течението беше концентрирано тъмно кафяво,почти нямам болки вече,но страшно се притеснявам  :(
Дани86, в повечето случаи се изписва, освен оралния прием, и Утрогестан вагинално. Това е също прогестеронов медикамент, както Дуфастона, който вече ти е изписан, но  вагинално се усвоява по-добре, затова е за предпочитане. Веднага се свържи с твоя лекар, за да обсъдите отново приемът на лекарства, какво и по колко.

Стоека, много се радвам за добрите новини!  :D
« Последна редакция: Юли 08, 2014, 11:55:34 am от marsi »

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #847 -: Юли 08, 2014, 11:56:54 am »
marsi,според лекаря ми за сега не е нужно допълнителни лекарства,тъй като според него,макар че обърна внимание на течението то не е опасно.От няколко часа е и на моменти,ако 10 минути покапва,то 2 часа никакво го няма.Според генеколога ми е олющване на свободната стена на матката,която още не е изцяло заета от бебо.Болките спряха и имам само лека тежест,когато ставам.
За сега оставам в хоризонтално положение за всеки случай,а следващата сряда нов преглед,може и по рано но е от зависи :)
Като цяло се чувствам по-добре и далеч по-спокойна.
Най-важното е,че течението от тъмно кафяво стана по-светло и няма наситена кръв,няма съсиреци или нещо подобно.Дори съм с ежедневна превръзка.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #848 -: Юли 08, 2014, 12:08:36 pm »
Стоека,радвам се за добрите новини от теб,стискам палци да удържите още някоя седмица и да не се налага кувьоз
Дани,лежи си и мисли позитивно
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #849 -: Юли 08, 2014, 12:15:59 pm »
Дани86,

Аз изкарах с кафяво зацапване до 16г.с.. Има различни причини за такова течение в ранните седмици, но ако се следиш мисля няма проблем :) Повечето пъти докторката ми казваше, че ако е кафяво и не е силно а затихващо (при мен се появяваше след изкървяване в стил силен цикъл), значи не се тревожим, защото е "стара кръв" щом е с такъв цвят, а не ново кървене... ех да можех да обяснявам като докторката ми :oops: :lol: Иначе това което ти е писала марси за утрогестана - той не е друго лекарство, а алтернатива на дуфастона ;) Реално и двете са прогестерон но под различна форма и усвояемост и като че има тенденция утрогестана да се изписва като по-добре усвоим и по-ефективен и модерен. Аз и до днес продължавам да слагам Утрогестан - адски досадно е, ама да сме здрави ;)

Стоека, радвам се че писа и че сте по-добре :D Не знам дали наистина имаш против МД София или ние се юрнахме да те убеждаваме, ама да споделя моя "опит". Мен страшно ми се искаше да родя на някое нормално място, дори и да си платя. След всяко посещение до тази болница се заканвам, че там повече няма да вляза....само че всички ме убеждават противното, вкл. моятя докторка от инвитрото каза, че ме разбира изцяло за мнението ми, но да стискам зъби и така... Та вчера ми дойде на гости приятелка с малката и кукла на 1.5г, която мина същия път и роди в МД бебе 1900грама в началото на 9месец. Та тя доста ме успокои, че в неонатологията наистина много добре се грижели и наистина тя не съжалява и за миг за всичко останало, което е видяла в тази болница, защото и до ден днешен въпреки че ходи на педиатър и консултации в Токуда, всички признават че там са ги спасили.... та тя ме утеши доста, в частта че в тези отделения явно поне е добре :) Изрично я питах и за плащане и за захранване с кърма на нединосените бебета и каза, че не са дали нито стотинка и че напълно са ги насърчавали с храненето и т.н. (все пак за тях това е повече работа да се занимават и аз не очаквах да го правят....). Т.ч. ще слушаме докторите и да сме здрави и ние и бебоците :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #850 -: Юли 08, 2014, 12:24:16 pm »
Страхотни новини Стое :)
Много се радвам за вас!
Няма да се дублирам с момичетата - ти си знаеш!  :bighug:
Дано всичко да е добре и да вземеш правилното решение за пътя, по който ще изминете с бебка :)
Стискам палци да изчака най-близо до термин! :D

Дани, и на теб стиснати палци!  :crossfingers:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #851 -: Юли 08, 2014, 21:02:02 pm »
Коремчета,дайте ми съвет.Някоя от вас страдала ли е от газове?
Така ми се подува стомаха,че част от болките ми идват от тях.Срам ме е да го кажа,но като се оригна така ми олеква  :oops:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #852 -: Юли 08, 2014, 21:27:52 pm »
Дани, неизбежно е  :) И аз страдам от тях, особено точно в началото на бременността, но и сега си продължават по-малко. На мен честно казано ми минаваше само като излезнат от мен  :oops: тези ужасни газове. Даже в началото ме плашеха като забълбукат да не би матката ми нещо да не е спокойна. Постепенно свикнах с чувството и имам определени храни и напитки от които знам, че ще имам последствия. Докторката ми като и се оплаках каза да си вземам Еспумизан. При мен много се получават от пресни зеленчуци, особено салата от домати и краставици.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #853 -: Юли 08, 2014, 21:32:06 pm »
Доматите мене ме съсипват.Чудила съм се за еспумизан,ама в къщи нямам листовка да видя какво пише и не съм посмяла да го пия.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #854 -: Юли 08, 2014, 21:34:20 pm »
В гугъл листовката я има :)
Ще я прочета,мерси за бързия отговор :*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #855 -: Юли 08, 2014, 22:23:59 pm »
И аз съм така след като хапна плодове и салата,но не съм знаела за еспумизан,при все,че е логично то си е симетикон щом го дават на кърмачета значи и за бременни трябва да става :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #856 -: Юли 08, 2014, 23:47:10 pm »
Привет,момичета

Да ви питам случвало ли ви се е да ви придърпва отдолу във  влагалището. :?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #857 -: Юли 09, 2014, 00:10:34 am »
Ох, Стоека, камък ми падна от сърцето, че всичко е наред! Радвам се, че нещата са добре вече. Колкото до пътуването,щом нямаш разкритие и контракции, не мисля че ще е проблем по магистралата да стигнеш до София. Потвърждавам, че въпреки соц условията в родилното, то неонатологията им е много добра. Аз когато раждах януари 2011 бяха започнали ремонт на друг етаж, където щяха да местят родилното и уж щяло да е модерно и хубаво., Не знам каква са я свършили. Честно казано, тогава условията бяха.... ужасни, няма какво да се пристисквам, особено в предродилно.... такава Нова година изкарах, мани бегай :lol: Ама пък баш ми дремеше за това, важно ми беше и се чувствах спокойна, че детето ми ще е в добри ръце. Персонала беше на ниво, отношението чудесно. Нямам оплаквания от нито един екип, който беше на смяна през целия ми престой. Акушерката, която ме изражда бешле перфектна. Въпреки, че родих преждевременно, аз всъщност пазя хубави спомени от рождането.
Според мен се консултирай с лекар, на когото вярваш, дали можеш да пътуваш и ако каже - да, тръгвай. Стискам палци да добутате до нормални седмици, моля те пиши ни от време на време какво става около теб, че много те мислим.

Момичета, искам да вмъкна нещо за утрогестана - когато има кървене, не се препоръчва да се поставя вагинално, а се приема орално, имайте го предвид. Успех на всички ви и здрави бебета по термин ви желая!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #858 -: Юли 09, 2014, 01:49:18 am »
Момичета, искам да вмъкна нещо за утрогестана - когато има кървене, не се препоръчва да се поставя вагинално, а се приема орално, имайте го предвид. Успех на всички ви и здрави бебета по термин ви желая!
Разбира се, при по-обилно кървене Утрогестанът (ваг.) се отмива донякъде. Препоръката ми днес имаше за цел, след зацапването, да се реагира веднага с обаждане на лекаря и по негова преценка да се вземат мерки, за да се предотврати засилване на кървенето. Но, за радост, не се наложи  :).

Само информативно ще допълня, че при моя последен опит (преди няколко месеца) кървенето продължи няколко дни, препоръчаха ми предимно да лежа и бях на големи дози Утрогестан
(и орално, и вагинално), с цел да овладеем положението. 
А при бременността ми преди три години бях дълго време на Дуфастон, тогава имах слабо зацапване и не се наложи друго, Дуфастонът беше достатъчен.
Пиша това само като допълнителна информация, защото едно зацапване (кървене) носи евентуален риск и е добре да се реагира веднага с обаждане на лекаря и да се предприеме необходимото.

Желая на всички лека и спокойна бременност! :)
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 02:15:39 am от marsi »

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #859 -: Юли 09, 2014, 08:16:50 am »
:flower: Стоека е вече Мама на Мария  :heartbeat: Поздравителна ТЕМА ТУК
По-късно ще я чуя отново, за повече новини!
Бебка е изплакала. Диша самостоятелно, а Мама звучеше добре.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)