Стоека, след всичко което препати, за да постигнеш тази бременност - не поемай рискът да оставаш в тази болница е и моето мнение. И да не ни харесва - Майчин дом и София са доброто място в такива ситуации. Писали са ти момичетата, които са били в твоето положение, а във форума има още много като тях и те биха те посъветвали същото. Да, ние не сме лекари, но за много от нас това е "проиграна ситуация" и никой не би искал в момента просто да те стресира, че да ти говорим това, което ти говорим.
Относно пътуването - сама виждаш, че са пътували до София момичета в много по-тежко състояние от твоето сега и имат вече поотраснали живи и здрави деца, това е най-важното. Сега вече има цяла магистрала от Бургас до София, по тяхно време нямаше. Ще стигнеш за 4-5 часа максимум, ще си пуснеш гърба на седалката докрай, ще се возиш полулегнала, но е важно да стигнеш до Майчин дом.
Там където си сега - губиш ценно време, каквото са могли да направят - направили са го, но явно не е достатъчно, продължават да изтичат води, рискът от инфекция е висок, пишеш, че и тоновете на бебето не са ОК. Всичко това са индикации, че ще се наложи преждевременно раждане все пак. В твоите седмици - това не е "болка за умирачка", но все пак най-доброто, което можеш да направиш за бебето и себе си е да осигуриш добри неонатолози. Както са ти казали - не е само до техника този въпрос, до специалисти е най-вече. По-добри такива и с повече опит от тези в Майчин дом - просто няма. В страната, не в някой регион. Не е това най-важното в момента, наясно съм, но в Майчин дом също така - няма да ти смъкнат кожата от гърба с някакви безумни сметки, каквито й грижи да се наложат за теб и детето, все тая колко време и колко струват същите.
Аз раждах в частна болница, в Пловдив, до последната секунда нямах никакви проблеми и затова - изборът ми не беше проблем, защото индикации за неприятности не е имало. Ако бях в твоето положение обаче, щях да се изстрелям към София, без да се замислям и за секунда. Т.е. моят лекар направо щеше да ме нарита натам, или минимум в Университетската в Пловдив. Както постъпи в случая на petqst (и двете бяхме при Д-р Даскалов), която по план също щеше да ражда в "Селена", но при това, което се получи при нея - подобен риск не се поема. И това при положение, че "Селена" и по наше време беше много, много "по-напред" от болницата, в която си ти откъм специалисти с опит, техника и все пак проблемни случаи - добрият специалист насочва към други места. Лекарят на Сикс - също не е случаен и той й каза "Майчин дом, няма друга опция разумна".
Успех и кураж!