0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #820 -: Юли 07, 2014, 09:23:20 am »
Стоека, на теб май реално не ти остава чак толкова много. Сещам се за една приятелка, която вместо на 12.02 роди на 07.01. Докато чакахме отвън с мъжа ѝ, той се притесняваше, че преди 2 дни бебето тежало 2200 гр. Много усилия положих да го успокоя, че ехографа все пак не е кантар. Е в крайна сметка младежът се роди 2790 гр.
Та и за размера на бебчето не се притеснявай толкова. Щом са ти поставили инжекциите за дробчетата - вярвай, че всичко ще е наред. Стой си в болницата, независимо от пътеките, ще ти намерят начин.
Стискам палци, да се развият по най-добрия за вас начин нещата.
*

Crystal

« Отговор #821 -: Юли 07, 2014, 09:29:16 am »
stoeka71, дори и да тежи 2100 бебето, това не е толкова малко. Важното е, че сте сложили инжекциите за дробчетата. Кг се качват после много бързо, ще видиш. Важното е какво ще кажат докторите за тоновете, сигурна съм че ще рещат най-доброто за бебето.
Моята малка дъщеря се роди 2200 в 37 седмица. Понеже голямата и тя се роди мъничка, 2450, аз изобщо не се тревожех за кг, защото знаех колко бързо се наваксват после когато мама поеме грижите  :D Така че спокойно! Стискам палци и аз!
*
« Отговор #822 -: Юли 07, 2014, 10:29:30 am »
Изследванията са наред,  няма инфекции, но лигнина днес се мокри повече.
Калкулираха цена, малко непосилна за мен, ще платя за 3 дни и ще търсим пари и някакво решение. Не е желатеьмо да пътувам. Само искам да издържи този мехур две седмици, пари ще намерим. Лекарите искат да вляза в
 36 седмица. Ако смятам вярно,  б сряда стават пълни 34 седмици и започва 35 нали така?
« Отговор #823 -: Юли 07, 2014, 10:38:07 am »
Да, започваш 35-та, според това, което виждаме на лентичката ти. :) Знам за раждания, станали още в началото на осми месец така, че те се тревожи толкова дали ще дочакаш точно 36 седмица. Важното е, че те следят и могат да определят най-правилния момент. И инжекциите за дробчетата са поставени, което е важно, както пишат и останалите. Всичко ще е наред. Отпусни се и почивай! И мисли само за близката ти среща с бебенцето. Ех, как лети времето, добре си спомням първите ти постове от 5-6-та седмица от бременността.  :) А скоро чудото ще се случи и ще бъдеш толкова щастлива!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #824 -: Юли 07, 2014, 11:20:31 am »
Стоека, моля те, заминавай за София! Ще издържиш.  Моите води изтекоха като из ведро, не по мъничко, направо се изляха, точно в 33 г.с. Без проблем след една нощ престой в Дева Мария, на следващия ден стигнах до София - Майчин дом! Водите изтекоха на 30 срещу 31.12. в 1:30 след полунощ. Изтекоха много, но бяха над долната граница. Родих на 02.01. Успяха въпреки сериозно изтичане да удържат 3 дни. Твоите текат по мъничко, а това, че е високо пробива, е добре, защото по-малко изтича. Не искам да те шашкам, не исках и да споделям подробно за моя случай, защото не искам да се притесняваш. Но, с риск да те уплаша /дано не ми се разсърдиш, право го с добро/, ще ти кажа, че за мен е риск да оставаш и да раждаш тук. Ако все пак тръгне раждане /дай боже да не тръгне, но щом и тоновете не са добре, трябва да се взимат сериозни мерки/, по-добре да си при специалисти. Казвам ти го най-отговорно. Моята дъщеря се роди в средата на 33 г.с., 1750 гр. Да ми е жива и здрава, вече е на 3,5 години и тежи 20 кила :wink: Но благодаря на Господ, че успях да стигна до София, за да бъде тя в най-добрите ръце.
В Дева Мария знам, че имат неонатология, знам, че имат и много добра техника, но нямат достатъчно опитни специалисти. Знам, че някои могат да ми скочат за това изказване, но да кажем, че от достатъчно случаи на мои близки, мога да твърдя това.
Моля те, отиди в София! За по-сигурно! Не ми се сърди за това, което казвам, всъщност, ако искаш ми се разсърди, но ме послушай! Моят лекар, при който щях да раждам /не в Бургас, този който ми прави ин витрото/, категорично ми каза да не оставам там, а да бягам за МД София. Питай и Барбарона, тя го прави същото упражнения от Бургас, 3 месеца преди мен, беше в 29 седмица. Жив и здрав да е Златомир, ела да го видиш сега.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #825 -: Юли 07, 2014, 11:47:16 am »
Да, Стоека, питай патило. Сикса го изживя това, Барбарона също. Сега им късат нервите, да са им живи и здрави.
От Бургас, където си в момента до София е все по магистралата, знаеш го. Дупки по нея още няма, за 4 - 4,5 часа ще сте там. И лисицата с 3 броя ходи в София - новите и модерни уреди не струват нищо, ако „задапаратното устройство“ не струва. За съжаление.
*
« Отговор #826 -: Юли 07, 2014, 12:01:31 pm »
Стое, и според мен - тръгвайте за София!!! Сикса и Пеш са прави!
Аз също в първият ден на 35-та седмица, само че с отлепена плацента тръгнах за Пловдив да ме израждат спешно! Ей го на жив, здрав - Стаси вече е на 3год. и 4 месеца :) А дори инжекция за дробчетата не бяха ми слагали.
Моля те, послушай патило, както каза Пеш!
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 12:03:08 pm от petqst »
*
« Отговор #827 -: Юли 07, 2014, 12:23:32 pm »
В 'Майчин дом' абсолютно задължително за раждания преди 34-та седмица - освен перфектната техника и неонатология всичко е безплатно преди 34-та седмица. Да не говорим, че на никой няма да му хрумне да изписва бременна с изтичащи води - това за мен е върха на изнудването!!!!

За съжаление аз не мога да преценя рисковете при пътуване в конкретната ситуация, може и да е идеалният вариант да се придвижите до 'Майчин дом'. Ако имаш възможност направи консултация по телефона като им обясниш ситуацията. Не съм минавала през това, никога и по никакъв повод не са ми изтичали води и не мога да дам категорично мнение. От друга страна щом докторите там са готови да те изписват, вероятно можеш да си позволиш едно петчасово пътуване.
Във всички случаи ни пиши какво става и с какво можем да помогнем! Ако дойдеш тук, може да сте заедно със Слънчицето, а и ще си имате софиянче в крайна сметка. Много спокойствие и трезва преценка ти желая, за да успееш да направиш най-доброто за себе си и беб, въпреки част от лекарите!  :bighug:
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 12:25:28 pm от lili2011 »
« Отговор #828 -: Юли 07, 2014, 12:49:46 pm »
Подкрепям поста на Лили, като прочетох че лекарите искат да те изписват със изтичащи води направо ми се изправиха косите.Това болница ли е или ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО!
С теб сме мило момиче и дано вземеш бързо решение.
*
« Отговор #829 -: Юли 07, 2014, 12:56:10 pm »
Стоека, след всичко което препати, за да постигнеш тази бременност - не поемай рискът да оставаш в тази болница е и моето мнение. И да не ни харесва - Майчин дом и София са доброто място в такива ситуации. Писали са ти момичетата, които са били в твоето положение, а във форума има още много като тях и те биха те посъветвали същото. Да, ние не сме лекари, но за много от нас това е "проиграна ситуация" и никой не би искал в момента просто да те стресира, че да ти говорим това, което ти говорим.
Относно пътуването - сама виждаш, че са пътували до София момичета в много по-тежко състояние от твоето сега и имат вече поотраснали живи и здрави деца, това е най-важното. Сега вече има цяла магистрала от Бургас до София, по тяхно време нямаше. Ще стигнеш за 4-5 часа максимум, ще си пуснеш гърба на седалката докрай, ще се возиш полулегнала, но е важно да стигнеш до Майчин дом.
Там където си сега - губиш ценно време, каквото са могли да направят - направили са го, но явно не е достатъчно, продължават да изтичат води, рискът от инфекция е висок, пишеш, че и тоновете на бебето не са ОК. Всичко това са индикации, че ще се наложи преждевременно раждане все пак. В твоите седмици - това не е "болка за умирачка", но все пак най-доброто, което можеш да направиш за бебето и себе си е да осигуриш добри неонатолози. Както са ти казали - не е само до техника този въпрос, до специалисти е най-вече. По-добри такива и с повече опит от тези в Майчин дом - просто няма. В страната, не в някой регион. Не е това най-важното в момента, наясно съм, но в Майчин дом също така - няма да ти смъкнат кожата от гърба с някакви безумни сметки, каквито й грижи да се наложат за теб и детето, все тая колко време и колко струват същите.

Аз раждах в частна болница, в Пловдив, до последната секунда нямах никакви проблеми и затова  - изборът ми не беше проблем, защото индикации за неприятности не е имало. Ако бях в твоето положение обаче, щях да се изстрелям към София, без да се замислям и за секунда. Т.е. моят лекар направо щеше да ме нарита натам, или минимум в Университетската в Пловдив. Както постъпи в случая на petqst (и двете бяхме при Д-р Даскалов), която по план също щеше да ражда в "Селена", но при това, което се получи при нея - подобен риск не се поема. И това при положение, че "Селена" и по наше време беше много, много "по-напред" от болницата, в която си ти откъм специалисти с опит, техника и все пак проблемни случаи - добрият специалист насочва към други места. Лекарят на Сикс - също не е случаен и той й каза "Майчин дом, няма друга опция разумна".

Успех и кураж!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #830 -: Юли 07, 2014, 13:16:32 pm »
stoeka71, виждам че нещата при теб не се развиват много добре и ти стискам палци всичко да завърши добре...Аз съм в момента в Майчин дом в София под наблюдение и за щастие засега задържаме положението.Бих ти казала за болницата че условията хич не са на ниво, но пък лекарите те следят стриктно, правят се нужните изследвания когато и по колкото пъти трябва, следят тоновете по няколко пъти на ден ако преценят за необходимо, но задължително минимум по 2 пъти на ден го правят във всички случаи.А и не са ми искали една стотинка за нищо.Аз именно заради добрите лекари избрах да раждам там, защото смята че на първо място искам да се положат най-добрите грижи за бебенцето...А и мисля че преди 35 седмица само там е най-добре да раждаш.Докато лежа тук идват жени в по-ранна бременност като теб и с всякакви проблеми и от всички краища на България!Ако решиш да пътуваш пусни ми едно съобщение на лични да ти изпратя телефона ми и ако имаш нужда от нещо може да ми се обадиш, а и на мен така или иначе си ми остават още поне 2 дни да остана там и след това живот и здраве ще съм още няколко дни в следродилна, така че има голяма вероятност да се засечем :wink:
*
« Отговор #831 -: Юли 07, 2014, 13:26:10 pm »
Абе колкото повече го мисля ми се струва като единствен правилен вариант да тръгвате веднага.
От поста ми не става ясно, но винаги може да се роди без заплащане в 'Майчин дом', макар да има известен натиск понякога за доплащания - но никога за касаещи живота ситуации! И винаги можеш да откажеш.
Отделно, дори да се налагат плащания това е мястото което си заслужава.
Но Стоека, тръгнете със сигурна кола, че доколкото си спомням последните два пъти до Варна закъсвахте...
Поздрави и тръгнете с добре заредени телефони, по възможност и Инет връзка. Звънете на 112, ако има закъсвация или друго за да помогнат хората където и да сте. Шофьора да е спокоен също.
Абеееее екшън-бебе ще си имате  :babyflips: 
Сегашната ситуация ще мине и ще замине, но дупе да ви е яко докато растете   :P:bighug:

Хоупче, май-май ще се родоразрешаваме заедно  :bighug:  Аз все си мисля, че ще пренося, но въпреки това си чакаме принцесата вече всеки момент.
Определено в края на тази темичка ще си имаме минимум пет бебчета, не е ли страхотно?!!!!!    :wave:
*
« Отговор #832 -: Юли 07, 2014, 14:02:38 pm »
stoeka71, момичетата са ти казали каквото трябва - няма да се повтарям :) Съветът ми е само ако не сте се консултирали с ЛЛ или да говорите и с друг лекар, защото това с клиничната пътека ми звучи много съмнително. Тук поне от личния си опит и от други бременни като гледам лежат с месеци и то съвсем не в твоето положение, т.ч. няма начин да няма начин поне за това... А и да ти кажа, според мен ако се изръсиш на спешното на МД те приемат и без направление и КП и тук със сигурност държат много време, т.ч. ако решиш да дойдеш в София поне това не го мисли според мен :)
*
« Отговор #833 -: Юли 07, 2014, 15:50:02 pm »
И моя съвет е същия.Всяка една от нас те мислил и следи твоята история.Искаме прекрасен край и за теб, за това бягай към София.Все пак имате и магистрала Бургас-София не е като преди.

*
« Отговор #834 -: Юли 07, 2014, 16:31:14 pm »
Stoeka, искрено се надявам, че не отговаряш, защото вече си на път към София.
Наистина всички те мислим и очакваме добри новини от теб.

« Отговор #835 -: Юли 07, 2014, 19:30:42 pm »
Е момичета,и аз с лоши новини.От днес съм на дуфастон за задържане и ношпа за болките.Имам леко кървене.Док ми каза да лежа и да внимавам с напрягането.Видяхме плоден сак - средата на 4 г.с.
След 4 години и половина чакане,след цялата надежда.....това.Вече страх ме лови. :(
« Отговор #836 -: Юли 07, 2014, 20:13:12 pm »
А имаш ли болки у силни ли са.Защото кървенето в тази семица само по себе си не опасно.Много от пишещите тук сме го имали после всичко е продължило да се развива добре.Спокойствие и почивка!
*
« Отговор #837 -: Юли 07, 2014, 20:33:29 pm »
Дани, аз също имах кървене горе-долу в този период, въпреки че още от трансфера взимах и дуфастон, и но-шпа, и други. Прибрах се вкъщи да лежа и сравнително бързо отмина. Не че по някое време не се получи отново, но наистина много момичета минават през това. Стискаме палци, а ти се пази!  :bighug:
« Отговор #838 -: Юли 07, 2014, 20:42:17 pm »
Ами имам да,къде поносими,къде не чак толкова,но като прилегна минават.И генеколога ми каза,че е слабо и воднисто и не било чак толкова опасно,но мен си ме е страх...
« Отговор #839 -: Юли 07, 2014, 21:51:33 pm »
Stoeka, както каза magi, всички тук следим твоята история, която съм сигурна, че ще бъде с прекрасен край! Не оставай в тази болница, където те третират като банкомат. Всичко ще бъде наред!
Дани, почивай си и не се тревожи! Бъди спокойна и позитивна, щом доктора е казал, че не е страшно, значи трябва само да се пазиш!