0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #680 -: Юни 29, 2014, 13:13:10 pm »
благодаря ти,Хоуп,ще изчакам прегледа си при др Михова-тя била на конгрес,звънях и и не вдигна,после в 6,30 ми затвори телефона...
Аз от вчера съм вкъщи и продължавам да има контракции-изписаха ме с тях след 5 дни престой в болница
ако не намалеят,ще ходя при друг лекар.
Искам да ви питам според вас каъв спецоалист може да ми изпише изследваниа за токсоплазмота,рубеола и листериоза?искам да се пробвам по здравно-осигурителен фонд да ги направя
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #681 -: Юни 29, 2014, 15:35:32 pm »
За токсоплазмоза и рубеола - пробвай ЖК или личния лекар. Токсоплазмозата от ЖК-то със сигурност ти се полага, за рубеолата ако споделиш опасения би трябвало да ти дадат.
А листериозата къде смяташ да я правиш? Според мен обикновените лаборатории не я пускат и трябва да се ходи до НЦЗПБ или както там се казва. Там обаче не работят с направления.
Ако намериш нормален вариант да изследваш листериоза драсни ми непременно, моля. Че поне от година врънкам половинката да си пусне... безуспешно....
Ей, госпойци! Много тихичко си бременеете, я вдигнете малко шум  :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #682 -: Юни 29, 2014, 15:45:48 pm »
За токсоплазмоза и рубеола - пробвай ЖК или личния лекар. Токсоплазмозата от ЖК-то със сигурност ти се полага, за рубеолата ако споделиш опасения би трябвало да ти дадат.
А листериозата къде смяташ да я правиш? Според мен обикновените лаборатории не я пускат и трябва да се ходи до НЦЗПБ или както там се казва. Там обаче не работят с направления.
Ако намериш нормален вариант да изследваш листериоза драсни ми непременно, моля. Че поне от година врънкам половинката да си пусне... безуспешно....
Ей, госпойци! Много тихичко си бременеете, я вдигнете малко шум  :bighug:
благодаря ти,Лили:) непременно ще пиша,като имам инфо:)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #683 -: Юни 29, 2014, 16:09:25 pm »
А контракции колко горе-долу имаш дневно? Какво взимаш за тях? Мен в по-натоварените ми периоди (но не са били  сложни ситуации) са ми предписвали 3*2 магнезий и още толкова но-шпа. Магнезия обикновено около третия-четвъртия ден ме 'оправя', но през това време и много почивам. Ти в коя клиника беше? Почивай максимално, а ние ще се помолим за теб!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #684 -: Юни 29, 2014, 19:01:37 pm »
Здравейте момичета!
Гледам неделно сте се поразсънили и разприказвали ;)
Аз си лежа тук и се психясвам... изчетох къде какво намерих за теста за преждевременно раждане и шийки и чудеса и мъжът ми чак взе да ме майтапи, че скоро ще стана медицинско лице :? Миналата нощ от лежане явно на една страна ме беше заболял левия хълбок та чак до кръста и цяла нощ го мислих дали не са от онези контракции дето се усещали в кръста, ама пък корема ми беше мек и т.н. та май успях да си избия от главата тези мисли... Много ми е трудно да не мисля за това, въпреки че и майка ми днес ме успокояваше, че наистина единственото което мога да направя е да си почивам, да не се ядосвам и да лежа... тя с мен е лежала 8 месеца и е кървяла почти до края, а ме е родила 2 дни преди термин. Е то това, нищо не означава, ама се опитва да ме успокои жената, че щом тогава е успяла, сега с тези технологии и лекарства... Да си призная ставам, раздвижвам се, че иначе много ще се схвана, ама леко, бавно - колкото да хапна, да се изкъпя - без натоварване ;) Иначе гледам да си лежа :)
Бебето също не помага особено, като явно вече се е завъртял изцяло нагоре с главата, защото ме рита буквално в триъгълника 8O Доста странно усещане :?
Хайде на вас лека и спокойна вечер и седмица и всички да го доносим до здрави бебчета накрая :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #685 -: Юни 29, 2014, 20:18:38 pm »
Mousyt,казаха ти,че трябва да лежиш заради шийката ли? Офф,съчувствам ти,но май това е начина...ще се справиш,щом е за добро нямаш избор,тъкмо ще имаш повече време да пишеш тук  :lol:
Рафаила,какво ти изписаха верно за тези контракции,та не ти минават още?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #686 -: Юни 29, 2014, 20:41:03 pm »
Лили,Алекс,изписаха ми 3*2 магнезии,3*1 но шпа и продължих с утрогестана 2*3,който точно трябваше да спра. В болницата ми вливаха папеврин и магнезий. Лежах в софиямед,където се запосах на жк,иначе др Михова ме наблюдава в надежда,но само за скринингите. Като лежа почти затихват,но ако стана-пак почват.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #687 -: Юни 29, 2014, 21:01:52 pm »
Ами засега още чакам да видим какво ще правим, но при всички случаи казаха, че е време да си взема болничен и повече да си лежа и да не се товаря....поне не казаха да не ставам хич  8)
Иначе аз като чета та то в болницата същото лечение като и вкъщи - каква е ползата да се лежи в болница :ask: Освен ако не те преглеждат по 3 пъти на ден.... Да вземат да измислят по-добре като на запад домашно лечение и да те посещава лекар или ти да ходиш на преглед веднъж дневно и да не се заема място в болница - и без това вкъщи е по-удобно... Аз не съм спирала да взимам 3х2 Но-шпа, Утрогестан и Магнерот, което е дори в по-високи дози от това дето вие казвате. Една нощ в спешното на МД като им казах и лекарката и тя това ми каза - ами и да ви приемем, то същото...

Рафаила, а я разкажи повече за болката дето се оказа контракции - силна и остра ли беше? Мен на моменти ме боли ниско долу, все едно като съм настинала, ама обичайно ако мина през WC и ми облекчава, та си мисля, че е по-скоро тежест и т.н., но вече знам ли....
« Последна редакция: Юни 29, 2014, 21:05:54 pm от Mousyt »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #688 -: Юни 29, 2014, 21:19:54 pm »
Mousyt, щом не са ти изписали хапове от "тежката артилерия" - вярвам, че не е толкова тежко положението. А, че докато родиш все ще се тревожиш и за най-дребното - нормално е. Дето се вика...минало ми е и на мен през главата  :lol:

П.П. Чисто добронамерен съвет - имаш ли съмнения за контракции - проверявай при лекар дали са основателни, не из форума да си правиш заключения по чужди симптоми. Когато аз се оказах с яките контракции - питах приятелки тук , с по две деца и общото мнение беше, че не са контракции. Всеки би искал да ти е полезен при такова питане и ще опита да бъде, но реално - може да те подведе и да има последствия. Моите контракции дето...не са, не са, ама ела виж месец треперене и шепа хапове, че да спрат.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #689 -: Юни 29, 2014, 21:42:17 pm »
Моусит, и аз те съветвам доктор да ти потвърди дали са контаркции - то се вижда на ултразвук как се свива матката, така че няма как да се обърка.
аз си бях супр добре, ходих на кафе и ме присви долу ниското - пимислих, че е от пълния ми пикочен мехур. котаго се прибрах вкъщи, легнах и имах постоянна болка долу ниското, по-силно изразена вдясно, а после и вляво. при ставане болката ставаше по-остра и силна. бях 90% сигурна, че имам бъбречна криза, защото при мен болката се отразява като в яйчниците. отделно имах чувството че във влагалищния ми канал има напрежение.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #690 -: Юни 29, 2014, 21:43:22 pm »
Jbrul,

Абе уж наистина не е все още толкова тежко, ама ходи го обясни на болен мозък като моя osi_6
А и щом докторката не каза веднага да действам, а чак във вторник, значи че са спокойни....само че на мен тези няколко дни до вторник ми се виждат цяла вечност, особено като си лежа вкъщи не ме занимават с други глупости на работа например :?
Иначе миналата седмица, откакто ми се появиха доста от тези дискомфорти съм била два пъти на лекар и заключението е, че контракции нямам. Само че, в моята глава това, че тогава съм нямала не значи, че сега нямам и се опитвам да не се навивам допълнително, но както и ти казваш при реално оплакване да потърся веднага лекар :) Аз си обяснявам оплакванията ми със странното положение на бебето в момента, т.к. реално го усетих кога се завъртя и от завъртането си ми започнаха всичките оплаквания.... Абе трябва да спра да го мисля и това е :x
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #691 -: Юни 29, 2014, 22:55:18 pm »
Mousyt, с дебелата уговорка, че само споделям и не с цел да съдиш за себе си по мен, а ей така малко да те успокоя. Откакто усетих бебето - все някакво швъкане, напрежение, болежки е имало. До самия край, те са си в рамките на нормалното.

Тогава когато бяха наистина контракции (опасни, не Бракстън-Хикс)...малииии. Ще ги объркаш ли?  :lol: Бях позеленяла, дишах на пресекулки и 30 метра от аптеката до нас се влачих над 15 мин., обля ме студена пот, взе да ми се гади от болките. Пък те все пак са болки, дето даже на подготвителните контракции не можели да се мерят, да не говорим за истински родилни (така казват естествено раждалите). Аз не, че съм имала чуденка някога как ще се ражда и не ми е минавало през ум да е естествено, ама и да ми беше - в онзи момент щях да се откажа от раз.  :lol: С което искам да кажа, че някакви яки контракции - не са лесни за пропускане и да ти се иска.

Не толкова лежането ти е важно в момента, успокой си мозъка най-вече. Не си в планината, ако нещо те съмнява в състоянието ти - лекари имаш наблизо, знаеш какво е опасно, какво не е, има кой да реагира адекватно при нужда. Просто дишай дълбоко и си намери някакви занимания, които да ти ангажират мозъка с други неща.  :wink:
« Последна редакция: Юни 29, 2014, 22:58:54 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #692 -: Юни 30, 2014, 00:03:21 am »
Извинявам се за нахлуването в темата, но моите контракции не бяха болезнени и всички ме убеждаваха, че са Бракстън-Хикс, втвърдяваше ми се корема за няколко минути 10-15 пъти дневно в продължение на няколко дни и в един момент се оказах с 5 см разкритие и вклинен околоплоден мехур без някаква особена болка, а моят праг на търпимост е доста нисък/колабирах на цветна снимка, на пункция и на биопсия/. Поводът да отида в спешното не бяха болките, а засилено течение. Аз не бих подценила втори път такива симптоми, колкото и да казват, че са нормални.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #693 -: Юни 30, 2014, 00:38:46 am »
Теди, точно заради споделеното и от теб сега - опитах да наблегна в предишен пост на: при какво да е съмнение - на лекар. Нека да е за нищо, най-добре да е за нищо даже  :D Няма да ни се протрият подметките, да фалираме от разходи за гориво и лекарите ни да се претрепят от работа, понеже при съмнения - все пак сме ги посетили.
Понеже знам и за доста такива случаи, да кажа...момичета, не се чувствайте глупави, истерички и неудобно, ако сте посетили лекаря си и 10 пъти дори, заради фалшива тревога. На 11-я може и да не е фалшива, а отговорното поведение на бъдещата майка - предполага при съмнения, че нещо не ОК - да отиде на лекар. Ние не сме лекари (колкото и много да знаем по тези въпроси) нито можем, нито някой очаква от нас винаги да преценим точно ясно и адекватно състоянието си. А и не ни е работа.

Ето, повечето от нас (вече родили) вкл. и аз сме имали Бракстън - Хикс контракции и от тях никакъв проблем не е последвал. Но в случая на Теди - това, че не са били болезнени не е било безобидно. А това, че случаите, като нейния не са преобладаващите - не значи, че коя да е бременна жена  - не може да е на нейното място. Много харесвам "бременната тема", много е полезна за много неща, много съм писала и аз тук когато ми беше времето... Но и сега и тогава си оставам на едно мнение - не залитайте в посока да правите заключения за себе си по описания на състоянието на друга бременна. Дали изписаните ви лекарства са ОК, или не, понеже друга пие същите, ама в други дози, а при нея какво било... Ако е само "чукане на лафче" - бива, ама за нещо повече - недейте, опасно е за вас и децата, които очаквате.

И за да ви развеселя, ще ви споделя "беладжийският пример" от моята бременност, който НЕ СЪВЕТВАМ никоя от вас да прилага, ако е с нисък хемоглобин!!! Взе да пада въпросният към 19-а ГС, нормално. Пия чинно желязо и чакам да се вдигне - не би. Към 21-а ГС се състоя "кайсиента криза" у нас (старите потребители знаят за какво говоря  :lol:) и оттам споменатите по-горе болезнени контракции. В резултат - близо месец глад (храна не задържах) и 10 вида хапчета на ден....спря ми се тока. За щастие - спряха контракциите, възвърнах си възможността да се храня нормално, задаваха се коледните празници...а хемоглобина беше се сринал, та сринал. То при тоя глад и хем бременна - сещате се. Не ми се поглеждаха вече таблетки, исках да не пия всичко, което не е жизнено важно, пък желязото и небременна ми дразни лигавия стомах. Та да е жив и здрав свекър ми - една вечер цъфна с 3 бр. 10-литвори туби червено вино. Много бутиково, съвсем истинско и осигурено от близък негов приятел, собственик на един известен винен "завод".  Демек- вино, като вино  - не боядисана водица. За лекарствоооо  :lol: И взех да си къркам по чаша, понякога и чаша и половина вечер, повече желязо на таблетки не пих, наслаждавах се на растящия си корем и като цяло ме налегна едно спокойствие, което не ме напусна и в операционната. И имах хемоглобин 113 (на хапове беше паднал под 90) преди секциото, без да съм пила лекарства и витамини и без да съм се хранила правилно (ядях каквото ми душа иска). Та това, че при мен конкретно се е получил такъв ефект - изобщо не значи, че при друг човек, друг организъм, друга бременност - би се получило същото, по същите методи. Затова - лекарят за важните неща. За мазила, разчитане на резултати от БХС и бебе-шопинг - ние сме насреща и даже ни доставя удоволствие. На мен поне :)


Прекалих с писането, защото ми стана носталгично за времето когато бях и аз тук като вас сега - стархотно беше! Желая ви на всички лека и безпроблемна бременност до щастливия финал  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #694 -: Юни 30, 2014, 09:13:59 am »
Някой споменаваше за активен въглен при стомашни проблеми.Чета че е безвреден при бременност,но някой пробвал ли е?Гинеколог ли го е изписвал?Гледам да се въздържам от самолечение по време на бременността,ама със стомаха взех сама да се оправям-след четене и консултация тук с вас. :)
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #695 -: Юни 30, 2014, 09:27:02 am »
Здравейте момичета,
искам да пожелая спокойно бременеене на всички майчета и да ви кажа,че най-хубавото тепърва ви предстои :)На 20.06.2014 изгря нашето слънчице Преслав и ме направи най-щастливата мама!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #696 -: Юни 30, 2014, 10:41:41 am »
Момичета  :bighug: :bighug: :bighug:

фиона, Честито съкровище! Да ви е много здрав, спокоен и слънчев момъкът!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #697 -: Юни 30, 2014, 11:48:31 am »
Привет,момичета

Аз съм пак много притеснена :?Контракции,болки точно както ги е описала Рафаила.като стана едвам отивам до тоалетна.Не са менструални ,а острички при движение.Бях по добре предните дни,но снощи и днес бая си боли и отделно имам разтройство от няколко дена.Като пих желязо предния месец пак така м исе получи.Но от снощи е по зле и ми пъка ,къркори корема бая.Откакто ми се влоши корема и контракциите зачестиха сякаш и боли при движение.
Днес пак ще звъня на ЖК ко да правя за желязото,но трябва да го пия не мога да го спра ,а хич не ми е добре от него наа стомаха.
А за контракциите преди една седмица ходих и при моя док и при ЖК магнезий и нош па пия.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #698 -: Юни 30, 2014, 12:03:06 pm »
Привет,момичета

Аз съм пак много притеснена :?Контракции,болки точно както ги е описала Рафаила.като стана едвам отивам до тоалетна.Не са менструални ,а острички при движение.Бях по добре предните дни,но снощи и днес бая си боли и отделно имам разтройство от няколко дена.Като пих желязо предния месец пак така м исе получи.Но от снощи е по зле и ми пъка ,къркори корема бая.Откакто ми се влоши корема и контракциите зачестиха сякаш и боли при движение.
Днес пак ще звъня на ЖК ко да правя за желязото,но трябва да го пия не мога да го спра ,а хич не ми е добре от него наа стомаха.
А за контракциите преди една седмица ходих и при моя док и при ЖК магнезий и нош па пия.
Мих,не могат ли да те вкарат в болница за няколко дни да те стабилизират? По-силен е ефектът от венозната терапия.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #699 -: Юни 30, 2014, 12:49:10 pm »
mih, не искам да те паникьосвам, но моите контракции си ги докарах точно заради разстройство.  :? Опасно е, защото се дразни матката, по съседство и постоянно напрегнатите черва - предизвикват контракциите. Това, че пих лекарства за да спрем контракциите - ясно, но опрях до гастроентеролог накрая, за да оправим и стомаха - иначе става "омагьосан кръг". Пиеш лекарства за да овладееш контракциите, ама докато стомашните проблеми са налични - матката не спира да бъде дразнена и да се предизвикват още и още контракции. На мен също желязо и изобщо препарати с желязо не ми понасяха на стомаха и преди да забременея, а при тогавашния проблем - казаха ми да спра всичко, което дразни стомаха, вкл. и желязото.

Освен, че бива да посетиш спешно лекар в случая, трябва да направиш и всичко възможно да спре това разстройство. Това което гастроентерологът ме посъветва за целта е: Прием на ябълков пектин (има го на таблетки и на прахчета), не е нещо за което трябва да ти пишат рецепта, нито е неподходящо за бременност, но действа затягащо. Храната - месо! Филета - пилешко, свинско - печени, без някакви пикантни подправки. Може да сложиш малко солчица и мааалко зехтин колкото да  овкусиш. За гарнитура - варени картофи (или задушени на пара), варен ориз (или печен). И това ти е менюто, докато "се затегне положението". Никакви салати, плодове, супи и каквото и да било. Аз не съм месоядна особено, ама като имаш зор - дъвчеш пържолите и песни пееш  :lol: И някакви пробиотици ми бяха изписали, ама вече не помня какви.

Та положението може да се овладее ми е мисълта, но трябва да се вземат мерки за целта - при това бързи. Повечето бременни са запечени, ама аз си бях все подрискана до секциото и знам, че случаи като моя са по-редките (буквално и преносно)  :lol: Но проблемите, които се създава разстройството хич не са безобидни.
« Последна редакция: Юни 30, 2014, 13:00:07 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!