0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #580 -: Юни 18, 2014, 18:48:48 pm »
galia_77, честита дъщеричка Искра !
Да е здрава и много щастливи дни  :wink:
*
« Отговор #581 -: Юни 19, 2014, 00:11:31 am »
Ето тема за поздрави към galia_77
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50477.0

*
« Отговор #582 -: Юни 19, 2014, 08:44:48 am »
Набързо отчет:
хемоглобин 133
кръвна захар 4.75
няма белтък в урината

май и контракциите спряха, ако въобще разбирам какво са  :lol:. Остана само лека тежест и болка ниско долу, но само като вървя. Основно лежа и болки няма. Засега се разминахме с болницата, ще видим до понеделник как ще....

Връщам се назад да прочета какво сте написали и пак си лягам.
Хубав ден и по-малко дъждовен да е.
« Отговор #583 -: Юни 19, 2014, 08:48:09 am »
Браво Стоека-отличник.
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #584 -: Юни 19, 2014, 11:24:57 am »
Момичета вчера ми беше прегледа при д-р Михова,и да се похваля,вече знаем пола на двата бебока-момченце и момиченце, и сме  почти в 15 седмица.Mih и Мaury радвам се за вас че всичко върви добре,и вашите са момченца и момиченца.Успех на всички мами!!!
p.s Да ви попитам какво значи задна плацента и има ли мами като мен,и двете бебете са с задни плаценти и седалишно разположени.Благодаря и приятен ден!!
« Отговор #585 -: Юни 19, 2014, 11:44:08 am »
Задната плацена е закрепена за задната стена на матката (на гърба ) преготви се да получиш много ритничета и юмуци . Това че сега са седалищно нищо не значи все още им е широко и сменят позицията постоянно ... сладури !
*
« Отговор #586 -: Юни 19, 2014, 15:13:38 pm »
Sunita, все такива хубави новини да носиш  :). Да си растат добре до края и да нямаш поводи за притеснения!

И при мен бебоците са със задни плаценти, само дето половете ни още не са сигурни - 80% вероятност ми казаха при прегледа в 13 седмица. Чакам с нетърпение следващия за да потвърдим.

Хубав ден на всички!
*
« Отговор #587 -: Юни 19, 2014, 16:19:24 pm »
Здравейте момичета!

Искам да попитам в този срок на бременността възможно ли да получа контракции без да усещам?
Преди малко адски ми вдигнаха кръвното в работа, просто за части от секундата ми кипна и не успях да се овладея и цялата се развиках и разтрепервах и едвам се успокоих въобще да си поема въздух....
Не усещам никакъв дискомфорт, а и съм си пила 3х2 магнезии и но-шпа днес също на макс, успокоих се горе-долу бързо, ама се тревожа дали няма да си причиня някой проблем.... Според вас ако се успокоя и нямам оплаквания някакви по-различни от обичайните, дали мога да съм спокойна?
« Отговор #588 -: Юни 19, 2014, 16:49:13 pm »
Можеш да си спокойна според мене,не вярвам едно избухване,.с каквито и неприятни емоции да е съпроводено да има някакъв негативен ефект върху небето.Довечера си почини хубаво и се оттърси от лошите преживявания.Дозата ти на магнезия е досъатъчно висока,за да не се тревожиш за опасни контракции.Иначе хипптетично е възможно да има такива,без да ги усещаме.
И...макар да ме си питала и искала съвет за това,ще  кажа:виж какво можеш да направиш,за да нямаш в бъдеще подобни неприятни и стресиращи ситуации в работата.
*
« Отговор #589 -: Юни 19, 2014, 16:53:09 pm »
Mousyt, последните месеци от моята бременност бяха свързани с много нерви около ремонт.Виках, крещях като луда, нищо и няма на малката, за сега :) Освен да стане зла като майка си друго не знам да може да и се случи. А имай и в предвид, че хормоните си правят шега с нас и сега си в пъти по-избухлива.

*
« Отговор #590 -: Юни 19, 2014, 16:54:45 pm »
hope-love,

Благодаря ти :)
Знам, че не трябва да се ядосвам, и може би някой който ме познава добре ще признае, че от началото на бременността съм станала страхотен дебил с извинение, но наистина си пускам много неща покрай ушите :? Ама в случая всичко стана за секунди и не успях дори да видя какво и как и беше свързано с неоправданото и ужасно грубо, нападателно и не знам какво точно отношение от един хуманоиден индивид и така.... това не мога да го предвидя за жалост  :?
« Отговор #591 -: Юни 19, 2014, 16:58:24 pm »
Тогава можеш да предвидиш...почивка,при положение,че се повтарят подобни случки.
« Отговор #592 -: Юни 19, 2014, 19:16:28 pm »
Момичета, много съм притеснена. Преди малко разбрах за здравословен проблем на майка ми ( който може да се окаже сериозен) и усетих как ме обзема голям стрес. Започнах да дишам дълбоко, хвана ме разстройство, наистина не очаквах новината. Мислите ли, че съм навредила на бебето? Утре съм на лекар и ще разпитам докторката как да реагирам в подобни ситуации. В момента се успокоявам и гледам да не мисля.
« Отговор #593 -: Юни 19, 2014, 20:11:59 pm »
Не бива да мислим,че всяка негативна емоция,която изпитаме,веднага ще навреди на бебето.Няма такъв мехснизъм,по който това да се случи.Добре би било през цялата бременност да тънем в бежгрижие и приятни емоции,но това просто не е реално.
Разбира се здравословния проблем на близък човек е едно от най-тревожните и натоварващи неща,които можеда ни сполетят,но какво юожем да нсправим, освен да помагаме както можем за диагностицирането и лечението му,като не забравяме да се грижим за себе си и бебето-почивка,хранене, следене на кръвно и пр.
*
« Отговор #594 -: Юни 19, 2014, 22:29:20 pm »
Catcat,

hope-love го е написала много добре. Освен това дали ще го мислиш и тревожиш или не, семеен и здравословен проблем са неща, от които няма как да се отърсиш, т.ч. ще си помогнеш повече ако мислиш позитивно и не се товариш допълнително като се тревожиш за себе си. Ако усетиш, че ти идва повече натоварването просто си осигурявай по-дълги и по-чести почивки - аз така правя. Оставам си 2-3 дни вкъщи, спане и лежане и си наваксвам :) Не че днес съм пример за това де :?, но не можем всичко да предвидим. Аз в началото на бременността започвах да се тревожа всеки път като ме ядоса мъжа ми например, че ще ми стане нещо, но сега едно че намалих ядосването, второ че се убедих че чак с такова нещо едва ли ще стане нещо страшно...

Иначе по съвета на hope-love - то само ако се повтори случката със сигурност почивката ще ми е трайна и дълга - докъм 45 дневния болничен :D А ситуацията е такава, че причинителят е силно вероятно да си почине трайно от тази фирма, т.ч. определено ще се пазя повече :) И наистина за ядосване не се впрягам, ама така не ме беше разтрисало през живота ми 8O Вярно,че май и аз съм по-неспокойна напоследък, ама айде да не ми стърчеше корема, та да не можеше въпросния индивид да се съобрази и да се държи възпитано.... те и останалите му казаха после, че не е у ред, ама то с дърво спори ли се :x
« Отговор #595 -: Юни 19, 2014, 22:41:56 pm »
Момичета, много благодаря за съветите! В крайна сметка реших да разсъждавам философски и си казвам, че каквото е писано, ще се случи. За момента доста се стреснах, но аз нищо немога да направя, освен да се тормозя. Все пак всички тук сме благословени да очакваме прекрасните си мъници и трябва да бъдем спокойни заради тях, поне колкото е възможно !
Mousyt, я си излез в болничен да си се глези те с бебчо, пък този дразнител да се оправя!
*
« Отговор #596 -: Юни 20, 2014, 11:26:26 am »
Привет,момичета

Съжалявам за неприятностите които имате.Знам какво е.Дано всичко се нареди.

Аз днес щях да хуквам при Док,че нали два дена ме боли ниско корема и кръста.Но днес съм добре та реших да изчакам 24 за ЖК за сега.Урината ми е по тъмна от няколко дена и искам да ми пуснат изследванията тъкмо като ида.Нямам търпение.Дано няма нищо ,дано и хемоглобина да се е вдигнал :?

Лек ден, коремчета :)

Алексче,каква почивка караш незнам с тоя дъжд.От Варна съм и днес е и студ.А за Аспарухово да не говорим 8O :( трагедия.
« Отговор #597 -: Юни 20, 2014, 12:06:13 pm »
Михче,аз съм в арапя само вчера не съм била на плаж,защото много духаше и реших да не рискувам,от един час се опитва и слънчице да изпече,но и днес си е хладно,не ни е валяло както при вас,а за по-тъмната урина доколкото помня ти не пиеш много течностти така,че от това е не се притеснявай  :)
Catcat,Mousyt опитайте да се успокоите и не мислете,че с всяко притеснение ще се случи нещо на бебоците,малко по-позитивно гледайте на нещата,сега ни е най-хубавото време и трябва да му се радваме,но пусто все не успяваме,все има за какво да се тревожим... :lol:
*
« Отговор #598 -: Юни 20, 2014, 12:46:19 pm »
Хоупче, какво каза д-р Даскалов? Надявам се, че всичко е наред при теб?
На мен СУЕ-то ми е 70 и тук-там по-дребни нещица, но специално за това суе ми е мъка - хем се притесняват докторите, хем не търсят причина, не мм пускат изследвания и караме на варианта 'ми кво да направим', което мен хич, ама хич не ме устройва   :?
Мих, наблегни на пиенето на вода, така ще избегнеш много бременни проблеми.
Стоека, ти си наша гордост!!! Браво! Сухичко ли е при вас?
Сунита, поздравления! Също и на всички мадами с хубави новини!
А на тези с лошите новини: момичета, не позволявайте една лоша случка или новина да ви докара лоши мисли и съответно още повече притеснения! Запасете се с хубава музика, заровете се из сайтовете за бебешки дрешки, списъци, кърмене.. Сега имате мисия, пазете си бебчовците! Винаши ще има и добри и лоши новини, светът не е идеален и никога не знаем какво ни носи всеки следващ ден. Нооооооооо! Съвсем е сигурно, че всеки следващ ден, час, седмица, са стъпчици с които се приближаваме към мечтите си! И когато пак решите, че сте притеснени спомнете си за бременните момичета в Украйна, Добрич, Аспарухово, местата със земетресения, наводнения, войни... И се помолете на Господ за тези мами! Помолете се за бебчовците, за себе си и за вашите близки. И нека Той има грижата за всички нас.
Гимнастика, чистене (и готвене), разходка (с или без компания) също подобряват настроението. Усмихвайте се! Аз предполагам, че това ще бъде първата и последната ми бременност, затова ми е толкова ценно да я изживея по най-добрия начин. Пожелавам и на вас много поводи за щастие!  :bighug:

*
« Отговор #599 -: Юни 20, 2014, 13:07:09 pm »
Лили,много хубаво си го написала :bighug:
Аз нали се тревожа за туй онуй,но днес като се сетя за хората в бедствените райони и ми минава наистина.
Пожелавам ти страхотна бременност и още по-хубави преживявания като родиш :balk_602: