0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #540 -: Юни 16, 2014, 12:22:56 pm »
Хоупче,по всяко време може,Моусит и аз мисля,че щом няма цвят и мирис не е притеснително...
Аз съм на морето от събота,не е много хубаво времето,ту вали,ту пече,но си е разнообразие все пак  :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #541 -: Юни 16, 2014, 12:29:52 pm »
Алекс ,благодаря за бързия отговор.
Аз също имах воднисто течение,но инцидентно-два три пъти много обилно.При чиста Мб и мене ме успокоиха,че няма проблем.Все пак е хубаво при преглед да се обърне внимание и на количеството амниотична течност и ако лекарят има някакво съмнение зс нейното изтичане-да се направи тест,за да се провери
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #542 -: Юни 16, 2014, 12:37:04 pm »
Благодаря ви момичета  :bighug:
Последно на УЗИ ме гледаха на ФМ на 4 юни и всичко беше наред. Миналата седмица бях на ЖК, но не са ме гледали на УЗИ, само ме мериха и разпитваха. Сега имам записан преглед в клиниката за 26-и, т.е. след 10 дни или 22 дни след предходния преглед и много не ми се иска да ходя сега пак извънредно на преглед, защото от началото на бременността съм кажи-речи всяка седмица на преглед заради някакви такива притеснения и вече се изморих. Аз също си мисля, че е засилено течение по начина, по който го усещам, а и с този Утрогестан се допълва работата.... ама нали все да играем на сигурно :? Ще кажа на докторката като се видим, тя ще провери околоплодните води със сигурност, но засега ще се опитам да не го мисля и да изчакам прегледа другата седмица... (засега следващите няколко часа, пък да видим :lol:)
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #543 -: Юни 16, 2014, 12:56:18 pm »
healthy, ти знаеш ли със сигурност или поне приблизително кога е била овулацията? Може би е била по-късно и затова още не виждате пулс. Иначе зацапване съм имала с успешните си бременности, но всичко беше наред. Дано и при теб е така, кога си пак на доктор?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #544 -: Юни 16, 2014, 16:52:43 pm »
healthy, не се притеснявай и си почивай. Всичко ще бъде наред щом докторката е казала, че не е засегнат плодния сак.

Благодаря Cat!!


healthy, ти знаеш ли със сигурност или поне приблизително кога е била овулацията? Може би е била по-късно и затова още не виждате пулс. Иначе зацапване съм имала с успешните си бременности, но всичко беше наред. Дано и при теб е така, кога си пак на доктор?

Crystal, По принцип мисля, че овулацията ми е на 9-10-ти ден от цикъл, това го знам, когато правих инсе преди 2 години и тогава я хванахме. През април, когато ми беше ПРМ (на 15април) правихме секс от като ми свърши - към 4-5 ден, до към 10ти ден всеки ден. След това спряхме, защото реших, че на 10ти ден като е овулацията и след това вече е слабо вероятно да закъснее... а спряхме, защото мъжа ми трябваше да пие едни лекарства за кръста и имаше кортизони и още некви гадости и не искахме спермата да е обременена с токсини. После мисля че пак правихме секс но с изрично пазене, но то беше съвсем в края на цикъла... След което установих бременност, цикъла ми е 26 дни, на 27ми ден чаках да ми дойде, и като не дойде, на 28ми ден направих тест (на 12ти май), който беше положителен.  На 32ри ден (или на 14 май) Тотал Бета чхг ми беше 1900 единици, на 36ти ден (или 20 май) беше се покачил до  3354, на 26 май отидох на първи преглед, това са 2 седмици закъснение и се видя плоден сак. Седмица по-късно ме викна за сърчице, но нямаше и ме прати отново за тотал бета ЧХГ - на 49ти ден (2 юни) и стойността беше 3905. Което малко ме озадачи, че за 13 дни хормона беше само 600 единици по-нагоре. На следващите два прегледа които бяха в следващите 3 и после още седмица отново нямаше пулс, плодния сак си стоеше така. Болки и зацапване нямах... След това доктора ми каза сама да решавам.... е аз реших да чакам и да се надявам. Ама успоредно с това взех и да се притеснявам... и само тичам да проверявам да не съм протекла, прокървила и пр... появи се някакво зацапване... но както вече писах ме върнаха и ми назначиха папаверин....
А днес вече сама от себе си се уморих !!!! Не е лесно човек да живее със себе си !!! И си казах, че и да се скъсам от притеснения по-добре няма да стане... Писна ми от самата мен и се оставям на спокойствие. Без да си спирам терапията де...
Прегръщам ви всички   :bighug: :bighug: :bighug:, предполагам, че доста от вас преживяват подобни терзания, затова сме и тук, да споделяме и да се успокояваме взаимно!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #545 -: Юни 16, 2014, 19:25:06 pm »
Healthy,стискам силно палци  :goodluck: :goodluck: :goodluck:

Добре разбирам терзанията и притесненията ти.Наистина и да се побъркаме нищо не можем да направим(освен да си спазваме указанията) и да се надяваме.
И аз се опитвм така да разсъждавам,но................ми е многоооооо трудно.
 :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #546 -: Юни 16, 2014, 20:16:45 pm »
Благодаря на всички!
Иначе ще отида на следващ преглед другата седмица понеделник или вторник.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #547 -: Юни 17, 2014, 08:21:18 am »
Вчера бях на преглед, първо по ЗК и после на частно. Наложи се заради силните болки, бебето е добре 1620 грама, отговаря точно на седмиците. Увеличиха ми магнерота за седем дни 3х2 и но-шпа 3х2 пак за седем дни. Ако до три дни няма промяна и болките не спрат ми казаха да отида в болница, за да ми вливат лекарства. После на частно пуснаха запис на тоновете (за първи път), казаха че са ОК и не засякоха контракции (вече бяха минали 3 часа от приема на двойните дози магнезии и но-шпа).
Сега лежа и ще мързелувам, забраниха ми и да шофирам. Дано се разминем с болницата  :D. Вчера си попълних и заявлението за раждане, макар че имам няколко дни до 45 дневният болничен.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #548 -: Юни 17, 2014, 12:34:56 pm »
Здравейте момичета,
Stoeka71, дано да продължава всичко да е наред - още малко и ще си гушнеш сладкия бебок  :D
healthy, стискам ти палци - да си чуете сърчице и да ти се отпусне малко душичката...
Mausyt, и при мен се получа почти през седмица да ме гледат - 16 седмица ме гледаха в ЖК, в сряда съм си пр моята лекарка /18 седмица/, а по другия вторник /20 седмица/ съм на фетална морфология в МЦ Марковс, защото искам да ме прегледат най-обстойно, включително и сърчицето...
Mih, CatCat и останалите прекрасни коремчета как сте?
И са ви питам нещо, всъщност две неща - каква е разликата в различните видове Магнезий, които лекарите изписват и има ли такава?
И от вчера вечерта изпитвам нещо като потупване в корема, като чели се пукат пуканки, ама лекички... дали това са слаби ритничета или контракции?  :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #549 -: Юни 17, 2014, 13:15:12 pm »
Усещаш движенията не бебето вече :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #550 -: Юни 17, 2014, 14:52:34 pm »
Хмммм, ама Стоека ти не трябва ли да имаш още месец до 45-дневния? Ще ревнувам май, на мен тъкмо ми го дадоха.
И още не са ми правили никакви записи на тонове... Всъщност от Щерев ми казаха да отида на тонове още преди 10 дни, но аз реших да мина по ЗК и... май ще се окаже, че не ми се полагат такива. Не че особено настоявам да ме връзват за леглото половин час, де. Чувствам се вълшебно и без това, само да не бяха бъбречните проблеми  :?  Само те ми причиняват физически дискомфорт, а от вчера и психически - да не ме сложат на антибиотик или пък да вредят на бебка. Иначе бебка не ми тежи никак, стрии след трети месец не са ми се появявали, никакви неразположения нямам - абе пей сърце  :D. Е, контракции имам, но от 28-ма седмица не пия нито магнезий, нито но-шпа и мисля че са ми нормалните подготвителни. Толкова щастливо човече съм, че днес отново си намерих чеиирилистна детелина
 :D

На всички момичета пожелавам лека бременност, с никакви оплаквания, но с много прекрасни бълбукания в коремчетата :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #551 -: Юни 17, 2014, 15:23:26 pm »
И аз се чувствах вълшебно, като Лили, до днес. Но тази нощ не спах добре, защото вечерях късно и по-обилно и имах стомашни проблеми. Това, че съм парцал и че само си губя времето в работата, без да върша нищо, щеше да е бял кахър, ако не беше и резултата от кръвното ми изследване, според който имам понижен тромбоцитен брой - 86, при долна граница 140. Четох разни работи по тоя въпрос, ама по-добре да спра и да дочакам прегледа при д-р Даскалов в четвъртък. Знам, че е добре и да се повтори изследването на този показател, преди да се правят някакви изводи, но ще изчакам първо да се видя с него и после в някоя лаборатория в Пловдив може същия ден да видя какъв резултат ще изкарат.
Ако някой е имал или е чувал за такъв проблем по време на бременност моя да сподели.
Иначе аз се безпокоях за нивото на общия белтък в кръвта, че беше взел да пада и лекарката на ЖК искаше да ме взема в болница да ми вливат кръвна плазма. Той пък още не  излязъл този резултат, та чакам и него да то измътят - белтъка. Чувства се много отпаднала и доста притеснена заради тези тромбоцити, но в четвъртък ще правя каквото каже д-р Даскалово и дано да получа успокоение след срещата с него или поне след допълнителните изследвания, които може би ще назначи.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #552 -: Юни 17, 2014, 15:57:00 pm »
Хоупче, щом си чела вече си наясно, че на повечето места пише че няма риск за теб и бебчовците, и че се случва при 5-8% от бременностите. Оправя се след раждането.
Все пак пиши как ти е белтъка и ако можеш удари една жица на Даскалов - ако иска още нещо да пуснеш преди да се видите. Или да посетиш хематолог.

Гуш и си вземи почивка от работата, ако можеш!  :bighug:

П.П. Слънчице, ти как си? Пробва ли нашите методики вече и имаш ли резултат? Ииии... коя степен ти е плацентата, ако не е тайна  8)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #553 -: Юни 17, 2014, 16:11:01 pm »
Здравейте, момичета, да се върна пак в любимата си темичка :). Бременна съм в 10 седмица. Стана спонтанно и случайно, съвсем неочаквано, като се има впредвид, че синът ми, на година и три месеца е резултат от 5то инвитро и 10 години борба за дете... Тъй като съм почти на 40 се налага да направя допълнителни изследвания. Някой може ли да помогне с информация за теста Хармони? Разбрах, че е алтернатива на амниоцинтезата...


[161551.gif[/img][/url]
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #554 -: Юни 17, 2014, 16:38:49 pm »
Дара, поздравления! Не знам нищо за теста, за който питаш. Ти в България ли си? Тук съм чувала като алтернатива на амниото за Пренатал-тест и още един...нека помагат другите момичета, че нещо не съм във форма и не мога да се сетя.
Лили, още не ми е излязъл резултата от белтъка. Да, бих могла да звънна на Даскалов предварително за допълнителни изследвания, но предвид краткото време, май ще изчакам личната среща. Чудя се дали утре за пусна тези тромбоцити в друга лаборатория в Пазарджик, ама като знам че тази в която ходя минава за най-надеждна, май и от това няма смисъл. Ще чакам четвъртък прегледа при д-р Даскалов.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #555 -: Юни 17, 2014, 16:40:43 pm »
bonbolini, супер усещаш бебчето вече  :D Сигурно е много вълнуващо  :o
dara ivanova,  и на мен ми е интересно, понеже мъжа ми е с транслокация и май ще трябва и ние да правим амниоцентеза.
Аз днес съм по-добре, след голямото повръщане вчера ( все си мислех, че ще ме пропусне  :D), но вечерта нещо стомаха ми не беше в ред и аз се притесних да не са контракции и се вкарах във филм малко.
hope love, и аз съм страшно мързелива и отпусната. Въпреки, че не ходя на работа едва се справям с домашните задължения. Иначе всички миризми, даже и тази на мъжа ми ме дразнят. Парфюма си го слагам по гърба, да не го усещам  :D Но все пак борбата беше точно затова и ще си изтърпя всички екстри на бременността! Хубав ден малки и голеееми коремчета  :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #556 -: Юни 17, 2014, 16:54:15 pm »
 Тук се прави Прена-тест и тестът NACE.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #557 -: Юни 17, 2014, 17:10:30 pm »
Здравейте коремчета!Аз пробвах вашите методи и мога да кажа, че положението не е много по-различно - кисненето в хладка вода успокоява за малко, но май най-добре ми действа лежането и почти  никакво стоене на крак, което за мен си е направо наказание, защото хич не мога да бездействам...
hope-love моля те ако ти е нисък общия белтък в кръвта да кажеш какво ти е казал лекаря, защото при мен на последните изследвания общия белтък ми беше малко под долната граница, но АГ-то ми каза, че не е нищо страшно...
Лили за степента на плацентата никой нищо не ми е споменавал до сега :ask: На 11.06. като бях на преглед доки каза, че всичко е ок, провери как се храни бебка, направих едни тонове и каза че всичко е ок.Само ме притеснява факта, че продължава главичката да си върви с 1 седмица назад, а пък крачетата с 1 седмица напред, но и лекарката, която ще ме изражда и АГ-то ми са на мнение, че щом си вървим така от началото и не е започнала да изостава сега, нямало нищо притеснително, просто може би ще си е с по-малка главичка и по-дребничка....е все пак колко голямо бебе да очаквам като аз съм едва 160см :D А пък и майка ми ми вика, че аз съм се родила 58см. и 3100, което ще рече че и аз съм била много дълга и в същото време супер слабичко бебе...Иначе аз съм другата седмица пак на тонове и на преглед при лекарката, която ще ме изражда, за да видим колко е пораснала бебка и да определим датата за секциото...
Абе момичета я да ви питам - ЖК ми даде направление за кръв и урина, но до колкото си спомням ми каза да ги направя в 36-та седмица...Знаете ли дали има някакъв срок за тези изследвания.Иначе ми взе секрет за микробиология още миналата седмица като си взех 45-дневния болничен, но за др. изследвеания не съм много сигурна точно кога ми каза да ги направя, а пък е в отпуска и не ми се иска да я притеснявам...
Иначе да ви кажа, че бебка вече доста ми тежи - движа се едва едва и ми е трудно да стоя много време праза, защото започва много да ми изтръпва левият крак и да ми се издува, точно това ми е странно, че левия крак повече ми се подува от десния...И вече ритничета рядко усещам, а по скоро само се опъва и се намества (даже понякога като се изпъва ме боли честно казано)...Иначе вече все едно я усещам че е пораснала и ми запълва коремчето и все едно не и стига мястото вече и постоянно се намества...
Аз отивам да си подготвя още някои неща за родилното...Между другото вече почти съм си приготвила чантата и от другата седмица вече започваме да чакаме, защото според лекарката, която ще ме изражда има голяма верочтност бебка да реши да излиза преди определената дата за секцио заради еднорогата ми матка, така че вече трябва да сме в готовност...Само се надявам да устискаме до другата седмица да вляза в 9-тия месец....Макар, че ако се смята, че от 35-та седмица вече влизам в 9-тия както е според някои календари, значи още в събота влизам в 9-тия месец...
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #558 -: Юни 17, 2014, 17:17:39 pm »
И Хармони тест се прави в Щерев. Аналог е на Пренатест и  тестът Nace. Знам, че струва 975 лв, днес говорих с координаторката им, тъй като съм във Варна и трябва да се достави комплекта. За повече подробности ще говоря с д-р Чавеева...Доколкото разбрах е по- евтин вариант, изследванията стават за 14 дни, в Щатите се изпращат кръвните проби.


[161551.gif[/img][/url]
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #559 -: Юни 17, 2014, 18:14:26 pm »
dara ivanova, това е много полезна информация, не знаех, че го правят в к-ка Щерев (сега погледнах и в техния сайт, действително 975лв.). Другите тестове са приблизително двойно по-скъпи.   Желая ти лека и спокойна бременност  :D!