0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #480 -: Юни 11, 2014, 11:24:54 am »
Mousyt,
Аз винаги съм имала по-забавен пулс, приблизително 80-85 /защото много спортувах на времето/, но последните дни като си легна, особено на лявата страна, си усещам пулса страшно ускорен /мерих го - около 95/, даже си чувах сърцето в ушите, като ехо...  8O  Много ми беше гадно и другата седмица ще се консултирам с лекарката ми, когато ходя на преглед... Кръвно не съм мерила наскоро, но по принцип съм с ниско и все ми се вие свят и  ме боли глава. Пиши как ти е инала консултацията  :D
Mih, то май няма бременни без контракции, мои две приятелки пият Магнезий от 3 месец. Но наистина трябва да не се преуморяваме. Аз съм много енергична и винаги бързо вървя, правя резки движения, навеждам се, абе, лоша работа. Все късно се усещам да се поспра и да го давам по-лежерно...
Прегръдки, бременни коремчета  :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #481 -: Юни 11, 2014, 11:40:40 am »
bonbolini,

Аз да чукна на дърво още не знам какво е контракция ;)
Това обаче не пречи превантивно да пия Магнезии от 3 месец а Но-шпа не съм спирала кажи-речи от теста насам :lol:
А за пулса - поне където аз четох 80-85 е идеално. Под 60 е ниско мисля, на колегата преди малко го измерихме 54 8O Иначе точно както го обясняваш с усещането на сърцето в ушите е ужасно. И ако се забързаш или тръгнеш по стълбите и става олеле-малеле. Това е неприятното. Дано ми обърнат внимание, че то на моята ЖК влизаме по 3-4 накуп :lol: и ще пиша после ;)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #482 -: Юни 11, 2014, 12:27:31 pm »
Mousyt.ще чакаме да пишеш :D

Бонболини,аз не излизам много даже много малко само по лекари или при нужда нещо.Вкъщи съм си и си полежавам или постоявам вече и седнала и много малко стоя права.Сутрин забелязах ми се появяват и ме събуждат контракциите.
И едно воднисто течение имам ,но не постоянно.Сякаш сутрин и вечер предимно.Аз съм след 2 седмици на ЖК  та ще питам за това течение.

Лек ден ,момичета :DДнес тук(В :в Варна) е по -прохладно :balk_81:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #483 -: Юни 11, 2014, 12:36:26 pm »
Здравейте, вчера бях на ЖК, всичко е наред, но желязото ми е много ниско, а хемоглобина 118. Малко е странно това, не разбрсх защо така се получава. Изписаха ми феро фолгама, но се чудя дали да не пия натурално с тези водорасли хлорела...чудя се да не ми навредят нещо. Вие на какво мнение сте, някой пил ли е водорасли?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #484 -: Юни 11, 2014, 12:55:41 pm »
Dragony :),
Лично аз не вярвам на водорасли и всякакви добавки  :?
Винаги предпочитам да набява това, което ми липсва, с храна /най-вече плодове, зеленчуци, киноа и т.н./. Разбира се, не винаги става по този начин, та прибягвам до помощни средства  :wink:
Mousyt, имах предвид около  65- 70 ми беше пулса  :oops: Стискам палци за прегледа  :D
Mih, и аз имах в началото течение, после спря, сега пак имам, на микробиологията нищо не излезе, но другата седмица ще накарама моята лекарка да ми пусне още една /ако има разширена, знам ли  :oops: /
Поздрави и прегръдки, милички  :D
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #485 -: Юни 11, 2014, 21:54:37 pm »
За воднистото течение - и аз имам и то доста. все си ходя с мокри гащи. Докторката каза, че е нормално, да го следя само да не придобие цвят и мирис. Точно преди да разбера, че съм бременна ми взеха цитонамазка и МБ и всичко е ок. Но се притеснявам да не хвана някой микроб и днес бях на плаж, но не влизах в басейна.  Утре мисля да отида до ЛЛ да ме прати на гинеколог - искам да си взема болничен ( не, че ходя на работа, но си плащам осигуровките)
Ех, тук всички сте много напред, но всичко което пишете ми е много от полза.  osi_9 Хайде да дойдат нови мами дето са в началото  :D
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #486 -: Юни 11, 2014, 23:22:28 pm »
Кат, следи се постоянно, защото моето от белезникаво (утрогестана като изтича е чисто бял) стана леко жълтеникаво и ми казаха, че е от стафилококи.. които оцветяват от жълтеникаво до оранжево. Сега сме като разграден двор. Моята текарка ми каза, че ставам прицел на какво ли не и трябва постоянно да се наблюдаваме... Сега го лекуваме..
Ами и аз съм съвсем в началото, но още си чакаме пулса.... А като дойде, ще пусна фойерверките
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #487 -: Юни 12, 2014, 08:15:51 am »
Healthy, с какво лекувате течението? И как открихте, че има стафилококи - само на мириз и цвят или чрез микробиология?
Интересно ми е, защото аз също имам течение, но моите лекари ми казват, че могат да ми предпишат лечение след 14-та седмица. Преди това даже и микробиология не ми пуснаха, защото нещата могат да се променят, докато дойде времето за лечение. Вчера вече ми взеха материал за микробиология и ще чакам да видя какво ще следва.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #488 -: Юни 12, 2014, 09:19:18 am »
Здравейте девойки :)

Вчера се върнах много късно и с ужасно главоболие, та да се разпиша днес ;)
На ЖК за първи път ми мериха корема, стана ми леко смешно дори и ми пуснаха кръвни за следващия път. Уговорихме се и за една микробиология в скоро време, т.к. правих една миналия месец, която беше чиста, ама да видим. Докторката ми каза, че не е проблем, че съм с Утрогестан, защото те го гледали под микроскоп нещо си.... Иначе и на мен от около 10-ина дни ми се появи бих казала слабо воднисто течение в паралел с Утрогестана, ама нямам оплаквания, а и не виждам какво ще да съм хванала от чистата микробиология насам, та ще си чакам следващата ;) Щом казвате, че е нормално течението, стига да няма цвят и мирис, ще го приема за ОК :)
Мериха ми и те кръвното пак беше 120/70. Питах за пулса и докторката каза, че може да направя консултация с кардиолог, ама толкоз. Не го прие много навътре, може би защото и казах че съм така от преди това, а не от бременността и не ме изпрати. Мисля да изчакам да се видя и с другата докторка и ако каже ще направя консултация :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #489 -: Юни 12, 2014, 09:44:23 am »
Здравейте

Аз пак съм притеснена :?Сутринта пак контракции ама на няколко пъти ме стяга.Малко теква воднисто като станах.Уффффффф
И сутрин ми е по-леко на корема и е по- малък,а следобед се издува и ми опъва бая чак не мога да се изправя хубаво.Даже и като стоя седнала ми опъва 8O
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #490 -: Юни 12, 2014, 10:39:07 am »
Healthy, с какво лекувате течението? И как открихте, че има стафилококи - само на мириз и цвят или чрез микробиология?
Интересно ми е, защото аз също имам течение, но моите лекари ми казват, че могат да ми предпишат лечение след 14-та седмица. Преди това даже и микробиология не ми пуснаха, защото нещата могат да се променят, докато дойде времето за лечение. Вчера вече ми взеха материал за микробиология и ще чакам да видя какво ще следва.
Пуснахме една микробиология. Лекувам се с хомеопатия, защото в този момент не може с друго. Аз по принцип ползвам от много време само хомеопатия
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #491 -: Юни 12, 2014, 11:12:46 am »
Здравейте, момичета,

Гледам обсъждате ускорен пулс - и при мен го има този ефект. Почти няма време през деня, когато пулсът ми да е под 95. Аз го свързвам с бременността, защото преди тези моменти ми бяха доста редки (от дете имам проблем и си се следя). Та и аз се замислям за консултация с кардиолог, но къде и кога още нямам идея. Пречи ми, особено при изкачване на стълби или по-дълго вървене с бързо темпо.

И при мен има течение, не е обилно и е жълтеникаво. Забелязах го след като спрях Утрогестана, та правихме микробиология и сега чакаме резултат. Иначе БХС мина, добре са децата, съвсем в нормите. При близнаците май се разчита повече на ехографския преглед, кръвните резултати бяха сбутани в края и споменати между другото. Имаме вече подозрения и за пол - момче и момиче, сега остава да се потвърдят.

И за да не е само оплакване, да завърша с нещо положително - миналата седмица разбрах, че ще ставам леля. Сестра ми дълго време слуша за моята бременност и най-накрая се издаде. Сега поне ни е забавно - говорим си по 30 минути и все сме забравили да си кажем нещо, та се налага да се чуваме пак  :).
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #492 -: Юни 12, 2014, 11:20:27 am »
 Maury,ти коя седмица си :) И аз съм с близнаци :DН мен не са ми правили БХС.

Чак след 10 дена съм на ЖК и тогава ще пуускаме изследвания и ще кажа за течението,дано не е много късно.

Честито на сестра ти :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #493 -: Юни 12, 2014, 11:37:44 am »
mih,

След теб съм - в 14-та седмица съм в момента. Аз правих БХС в МЦ "Св. Петка", имаше линк към сайта им на предните страници в темата. Те единствени в София правят БХС на близнаци. Според мен не е проблем, че не си правила кръвно изследване - резултатите от кръвния тест бяха така сбутани в общия репорт от прегледа, че едва ги забелязах. Май наистина не разчитат на тях. Не знам дали е за тук, но ето какво четох аз по темата: http://zabliznacite.wordpress.com/2012/04/27/bhs-nuhalna-translucencia-bliznaci/.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #494 -: Юни 12, 2014, 11:48:56 am »
Mousyt,Maury радвам се,че прегледите ви са минали успешно  :)
Mih,защо се притесняваш толкова от това воднисто течение? И аз имам такова,някои дни е по-обилно,други не...от микробиологията излязоха само лактобацили,което си е нормално...нищо ли не ти изписаха за контракциите? И на мен вечер ми е по-издут корема,но това е,защото следобед хапвам плодове,а вечер салата и се издувам адски  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #495 -: Юни 12, 2014, 12:16:13 pm »
Алексче,притеснявам се защото нали вирус ме беше хванал,а още не съм се оправила напълно(секрети имам в носа и гърлото) иначе кашлях за кратко сега не.
И микробиология предния път не са ми правили(кръв и урина само).Та за това  :) :?
За контракциите нищо не са ми изписали-Док от ин витрото знае за тях.Иначе аз се мажа с магнезиево олио .
Да корема направо ще гръмне от тия плодове(череши) :lol: :lol: :lol:Така се опва и е много суха кожата там чак се бели леко.Но днес ще си взема мазило да мажа.Имам вкъщи разни,но корема не смея с тях.Някакво олио мисля да взема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #496 -: Юни 12, 2014, 13:07:48 pm »
Момичета внимавайте с плодовете и не рискувайте за да не си навлечете контракции.Аз се подредих така с едни пресни кайсии, питайте ме после дали съм яла въобще и една кайсия.Има и други случай във форума.Яжте, но с норма и най-добре плодове който да не ви навлекат много газове и подуване и от там да преминете и към контракции.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #497 -: Юни 12, 2014, 14:01:42 pm »
magi_st,

Аз на моменти имам много газове и не разбирам от какво са :( Като ям плодове знам, че е от тях, ама и иначе ми се появяват....
Иначе и друго внимавайте - аз онзи ден ми беше мноооого жега и реших да го раздвам леко и вместо да ям други неща, плодчета и сокчета. Е изядох 5-6 кайсии, след някой час една зряла круша и междувременно изпих 1,5л студен чай (зелен) :lol: Мисля, че сами можете да си представите ужаса ми като взе да ме свива стомаха....за щастие на 2 пъти и приключихме, ама така е като не мисля  :oops:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #498 -: Юни 12, 2014, 14:03:07 pm »
Здравейте мили момичета,
Вие смятате ли да ходите на курсове за бременни и от кога се посещават такива?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #499 -: Юни 12, 2014, 14:12:08 pm »
Здравейте,

Може ли някой да посочи кои плодове водят до газове и подуване? Аз друго освен плод не мода да ям и имам чувството, че се подувам от всичко.

Бонболини, с предната бременност ходих на такива курсове. Забавно е,  а има и кайво да се научи. Можеш да ходиш когато решиш, въпрос на свободно време е.