0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #360 -: Юни 01, 2014, 08:53:00 am »
Catcat,съвсем в началото си,нормално е да не ти се яде,да ти се подува корема и т.н. вкусовете ни се променят,храни които много съм обичала,сега са ми безвкусни,наблюдавам от няколко дни и аз се подувам много след вечеря и ми е дискомфортно,знам,че е от салатата,но няма как трябва да се ядат зеленчуци,все внимавам какво ям от страх да не напълнея като предния път 26 кг.,до сега е само едно кило,но всички казват,че имам голям корем и едва ли не ми расте с часове :lol: то като си много слаб и 1 кг.да качиш много ти личи :lol:
А относно притесненията,както пише mgstra те ще са до края,че и след това....на нас с нея след това може би ще са ни по-малки като за втори път  :lol:
Mgstra,дано е момиче да ги нашариш,а и да видиш как момичетата по-лесно се гледат,но щом твоите усещания са за момче...ясна е работата  :lol:
Честит празник на всички деца! Да са здрави,умни,много палави и щастливи! :ballons:
*
« Отговор #361 -: Юни 01, 2014, 09:33:22 am »
Момичета, от няколко дена като се събуждам сутрин, лявата ръка ми е изтръпнала, едни мравчици усещам само. Малко масаж и горе-долу си движа пръстите. Не са мускулни схващания, изтръпнала е, сякаш съм спала върху нея, а се събуждам на дясната страна, т.е не съм я притискала. Някакъв съвет?
*
« Отговор #362 -: Юни 01, 2014, 11:00:33 am »
Stoeka71, нямам предства какво може да бъде. Не можеш ли да се консултираш с доктор по телефона? А дали не са крампи и да трябва да пиеш магнезий? Не ми се е случвало и не знам какво да те посъветвам, освен да търсиш лекарско мнение, та дори и от личния лекар.

И аз имам един въпрос. Днес се записах на ЖК в Надежда. Казаха ми, че часа ми е за д-р Белкин, за когото нищо не съм чувала. Разбрах, че преди това е бил в бившата Тина Киркова и толко.
Ако някой има някакви впечатления за този доктор, ще се радвам да ги сподели.

*
« Отговор #363 -: Юни 01, 2014, 11:27:46 am »
Stoeka71,

Аз съм така от началото на бременността - точно лявата ръка, все едно мравки ме лазят. Ужасно е усещането и с леко масажче отпуска и после пак... Аз пия магнезии и мисля, че не са крампи, по-скоро някак като се преуморя или ме надуха климатика или не съм се наспала и съм схваната ми става и досега не съм го асоциирала пряко с бременността :ask:
« Отговор #364 -: Юни 01, 2014, 11:46:51 am »
Mgstra,а не си ли избираш ти при кой доктор да си на ЖК? Уфф,нищо не мога да ти кажа за него,за 11 дни които лежах там почти всички доктори минаха на визитация,ама нямам никакви впечатления от него,много хвалят д-р Игнатов това знам,ама това в случая не ти помага.. :lol:
« Отговор #365 -: Юни 01, 2014, 13:41:30 pm »
Здравейте момичета ,как сте  :) Искам да попитам момичетата които са горе долу в моята гестационна седмица къде най-често усещате да рита бебето.При мен от една седмица го усещам само ниско долу и ми е малко странно.Последно като ме гледаха казаха ,че се е обърнало с главата надолу.
*
« Отговор #366 -: Юни 01, 2014, 13:43:54 pm »
До термин, бебето ти може да си смени позицията още много пъти. Това, че последния път е било с главата надолу - не значи, че и сега е. Нищо странно и притеснително няма в твоите седмици.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #367 -: Юни 01, 2014, 15:31:52 pm »
Аз ще се радвам въобще да ме ритне, пък където си иска  :lol:
Шегата настрана, и аз мисля, че в тези седмици още се върти и не е ясно накъде е ;)
Моето досега все е било надолу с главата, което ми е странно :)
*
« Отговор #368 -: Юни 01, 2014, 16:10:51 pm »
Алекс, д-р Игнатов е също като д-р Михова - правят висококвалифицираните изследвания.
В ЖК били докторите, които впоследствие водят ражданията, а по време на раждане не можеш да избираш доктор, а раждаш при този, който е на смяна.
Предполагам обаче, че за ЖК би било възможно да посочваш при кой доктор искаш да се следиш, но какво става, ако след това попаднеш на някой, който не те е виждал до този момент. Мисля, че и за това ме информираха, че на прегледите от ЖК може да съм всеки път при различен доктор.

*
« Отговор #369 -: Юни 01, 2014, 16:12:04 pm »
mgstra, аз раждах при д-р Белкин, той се случи през нощта като отидох.
аз лично го харесах, ако пак стигнем до бременност си мисля него да избера.
при мен имаше капризи разни, изслуша ме, обясни ми какво може и какво не е добре да изпълни от капризите.
доста е търпелив.
*
« Отговор #370 -: Юни 01, 2014, 16:16:38 pm »
Благодаря ти, pop4o  :)
На 11-ти и аз вече ще имам лични впечатления, но друго е да разбереш мнението на момичета, които са му били пациентки.  :)

« Отговор #371 -: Юни 01, 2014, 16:43:44 pm »
Здравейте, говорих с една приятелка (бременна в 13 седмица),  която ме убеди, че е задължително да се направи фетална електрокардиография на бебето. Д -р С. Томова го прави в център Надежда  (не Надежда на д -р Стаменов) ... Вие ще правите ли, или правили ли сте това изследване? До колкото знам се прави до 23 седмица и се откриват евентуални проблеми на сърчицето...
« Отговор #372 -: Юни 01, 2014, 18:05:24 pm »
Бонболини,това се прави при феталната морфология от 19 до 23 г.с. преди това няма как,аз миналия ден като бях на фетална 2-ри триместър ми каза,че не може да се направи пълноценен оглед на сърцето предвид ранната г.с. тъй,че това си е задължително изследване според мен.
« Отговор #373 -: Юни 01, 2014, 18:31:01 pm »
Феталната ЕХОкарфиография е специализирано изследване, при което се прави подробен оглед на сърцето на плода и се мери кръвотока към него и обратно.Отделно е от втората фетална морфология,за която пише Алекс.
Прави се от лекари със специална квалификация-д-р Томова е един от тях.Целта е да се отрекат или да се открият сърдечни аномалии и ако ги има-да се оцени от специалисти колко са сериозни и да се направи план за действие в зависимост от случая.
« Отговор #374 -: Юни 01, 2014, 19:24:16 pm »
 :oops:,
Много съм смотана, да, за Ехокардиография става въпрос  :oops:  :oops:  :oops:
« Отговор #375 -: Юни 01, 2014, 20:58:52 pm »
stoeka71, по повод изтръпването на лявата ръка мога да се похвала и аз с такава "екстра". :lol:
На мен вече ми изтръпват и двете ръце като болката започва от лакътя.От ЖК ми обясниха ,че се случва на някой бременни.Не ми изписаха лекарства а ми препоръчаха да правя следното:в една дълбока купа сипвам студена вода а във втората топла вода.Потапям ръцете последователно в топлата вода и държа поне 5 минути и после в студената вода.Получавам малко облекчение.
Също от по високата доза магнезии болката намалява.Ще се радвам да се включат и други със съвети.
*
« Отговор #376 -: Юни 01, 2014, 22:10:46 pm »
Относно изтръпването - както бях писала, отдавна спрях магнезия (на своя глава). Но последните дни си се обзаведох с крачни крампи като върхът беше нощес  :? . Съответно през деня пих малко магнезий, но предишният ми опит сочи, че поне три дни пиене си трябва (че и повече).

П.П. Сега видях това:
Отварата от коприва облекчава крампите и носи много полезни вещества за майката и бебето. Освен това помага при хемороиди, от които бременните често страдат.
« Последна редакция: Юни 01, 2014, 22:13:02 pm от lili2011 »
« Отговор #377 -: Юни 02, 2014, 13:22:59 pm »
Lili какви са тези крампи?  Можеш ли да опишеш какво представляват, сори за невежеството,  но за първи път чувам.

Момичета вие мажите ли се с нещо? Моля да споделите мнения, в период на избор на мазило съм.

*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #378 -: Юни 02, 2014, 13:58:27 pm »
здравейте,утре имам записан час за д-р Михова,разбрах че тя прави само  по специализираните изследвания,биох.скрин,фетал.морфология и т.н и не води жк   и трябва да избера лекар за женска консултация в мц Надежда.Чух хубави отзиви за д-р Ели Димова,какво ще кажете или ми препоръчайте.Доколкото разбрах всички те работят с пакети-основен-480лв и разширен-620лв.
« Последна редакция: Юни 02, 2014, 14:07:52 pm от sunita_30 »
*
« Отговор #379 -: Юни 02, 2014, 14:18:16 pm »
Lili какви са тези крампи?
Крампите представляват силно мускулно изтръпване/схващане, на мен напоследък ми се схваща левия крак. Случва се да се събуждам от болка. Обикновено се смята, че виновник е недостига на магнезий.

Момичета, не ви ли се струва, че teddy_music някак мммм... очаквано се позагуби ;) Не виждам пусната темичка, но ако някой има повече инфо може да докладва  8)

galia  :bighug: