0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #300 -: Май 28, 2014, 11:50:00 am »
Mel, много съжалявам, знам какво е  :( Преди година и половина и аз изгубих моето съкровище, но в по-ранни седмици, въпреки това го преживях страшно тежко. И затова сега треперя... Прегръщам те и се моля да се съвземеш по-бързо, знам че е много трудно, но...  :( Ние сме с теб!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #301 -: Май 28, 2014, 12:13:01 pm »
Jerita,аз съм в 16 г.с. и от около 1седмица си имам бременно коремче и съм качила само килограм,аз не мога да преценя дали усещам бебето или са ми червата,защото трудно се изхождам напоследък все гледам да ям круши,ягоди,череши,ходя всеки ден,но е съпроводено с болки,напъни и се сдобих с кървящи вътрешни хемороиди...
Утре съм на късен скрининг надявам се всичко да е наред и да видим дали наистина е момче,този път ще дойде и таткото с мен дано поне заради него да се покаже  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #302 -: Май 28, 2014, 12:14:22 pm »
Мелче,така съжалявам :( не мога да повярвам..............
Силно те прегръщам и се моля да се оправвиш  :bighug:
Подкрепяйте се ,вярвам,че е така
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #303 -: Май 28, 2014, 12:45:08 pm »
Мел, прегръщам те силно и знам каква болка изпитваш! Бъди силна, мила  :bighug: :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #304 -: Май 28, 2014, 14:18:27 pm »
Съжалявам Мел , бъди силна  :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #305 -: Май 28, 2014, 14:21:45 pm »
Мел много съжалявах за загубата ти!Знам че каквото и да ти кажем ще бъде малко за да утешим болката ти и затова просто силно те  :bighug: :bighug: Бъди силна!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #306 -: Май 28, 2014, 14:33:50 pm »
Мел, отпиши се, но само за малко  :bighug:
Много момичета минаваме през това, за съжаление... Но темата ти е на една ръка разстояние, пожелавам ти да имаш повод скоро да си отново с нас! По-скоро отколкото си представяш!  :bighug:
Какви са ти плановете за после? Посъветваха ли те нещо във връзка с настоящите ти притеснения? Принципно това не означава нищо, с моя позната преживяхме това по едно и също време, сега тя вече роди, а скоро и аз... Ще видиш, че другия път всичко ще бъде наред!
И все пак ако решиш - има какво да се изследва.
Прегръщам те много силно, дано много хора около теб ти покажат, че са с теб!
Сега ми е смешно, но за моя кюртаж един идиот от работата се беше заканил, че няма да ме пусне, ха-ха!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #307 -: Май 28, 2014, 14:58:39 pm »
Мел, ужасно съжалявам. Бъди силна, гледай напред и дано скоро отново да те видим в темата.

За гърло при мен помогнаха компреси с ракия, разредена с вода, за през нощта и Стрепсилс Мед и лимон. Док каза, че от тях може.

Момичета, имате ли представа как се съчетават Л-тироксин и Флорадикс? Четох доста хубави неща за този сироп и тъй като съм с нисък хемоглобин, си мисля да му дам шанс, още повече че съм алергична към повечето други препарати. Иначе знам, че помага фреш от цвекло, морков и/или ябълка. При мен помагат и зелени смутита - примерно банан, киви (праскова), шепа пресен спанак и чаша вода, разбити в блендер. Не изглежда добре, но поне е вкусно. 
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #308 -: Май 28, 2014, 16:07:47 pm »
Конкретно за този сироп незнам,но за таблетките съдържащи желязо ендокринологът ми каза-8 часа след елтироксина.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #309 -: Май 28, 2014, 16:34:15 pm »
За гърло: литър прясно мляко се слага да заври, пресича се с лъжичка оцет. Прецеждат се получените парцали и се налага компрес - например за през нощта.
Ракията преминава през кожата, аз не бих рискувала в сравнително начална бременност.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #310 -: Май 28, 2014, 17:43:02 pm »
Здравейте мими момичета,
Мина ми прегледът и уж да се поуспокоя, пак влязох във филм /ще се успокоя ли някога :(/
Така, бях много се притеснила преди прегледа, че усетих свивания в областта на матката. Когато легнах, малкото човече беше обърнало гръб и се беше свило в топчица и се беше завряло в матката ниско вдясно. Гинеколжката побутваше да се размърда, а то не искаше - все едно се беше обидило, знам ли... Доста ме гледа, мери глава, ръце, крака, мозък и т.н. и през цялото време мрънкаше защо толкова се притеснявам и как това се отразява на малката душичка... Изписа ми Магнезий за контракции, защото така се беше свила матката, че за милото нямаше място и седеше свитичко вдясно. Накрая се поразмърда и каза, че трябва да си опъне краката да види ходила и т.н. То като че ли я чу и си опъна  тънките краченца и... пак се сви  :( След две седмици пак ме вика, защото не огледа добре всичко около корема му.
И вие сигурно се досещате, че отново съм притеснена, че аз причинявам дискомфорт на бебешора... Постоянно си внушавам “Успокой се, успокой се, ама...  :(
Знам, че вие ще ме разберете...
Другата седмица съм на преглед към ЗК и ще пиша там какво са ми казали и дали малкият се е измъкнал от дясната ми страна  :wink:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #311 -: Май 28, 2014, 18:59:59 pm »
Бонболини, разбирам те толкова добре! Обаче се опитай да си отпуснеш душичката и да се наслаждаваш на бременността си  :) Всичко ще бъде наред, знам, че горчивия опит те кара да се страхуваш, но всяка бременност е различна. И аз се страхувам, но трябва да спрем, бонболини  :bighug:  За да се чувстват добре бебчовците, трябва да се развиват в спокойствие. И аз днес бях на преглед. Имам снимка на точицата, 6.2 мм. е  :D Докторката каза, че си отговаря на 5 седмица и на 06.06 съм на преглед, за да чуем сърчице. Нямам търпение! Естествено съм на фраксипарин, до една седмица преди раждането, изписа ми и дуфастон. Вярвам, че всичко ще бъде наред с нашите бебета и   на всички тук  :babyflips: :babyflips: :goodluck:
« Последна редакция: Май 28, 2014, 19:24:29 pm от Catcat »
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #312 -: Май 28, 2014, 19:17:58 pm »
Мел, много съжалявам за случилото се !  :( Изживей си болката и бъди силна, сигурна съм, че следващият път всичко ще бъде наред !  :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #313 -: Май 28, 2014, 20:17:36 pm »
bonbolini, аз затварям очи и си представям бряг с палми... С този бряг веднага свалям кръвно, успокоявам се и се усмихвам. Опитай!
Другия вариант: кърмеща жена. Гледай картинки, или още по-добре (защото ще са ти от полза в бъдеще) клипчета. Тези, и други подобни много ми помагаха когато паднах, когато ни обраха, покрай земетресението...
В краен случай, ако горните не помогнат (но те ще) накарай половинката ти да слуша какво се чува в корема ти. Мъжете се ослушват и правят такива неповторими физиономии, че е невъзможно да останеш сериозна!  :D
Целувки на всички по коремчетата - малки и големи! <3
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #314 -: Май 28, 2014, 22:53:39 pm »
момичета, молитвите най-много помагат от всичко и йога-нидра :D
« Последна редакция: Май 28, 2014, 23:38:55 pm от Съкровище »
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #315 -: Май 28, 2014, 23:03:02 pm »
Разбира се, молитвите са най-най-добрият начин!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #316 -: Май 29, 2014, 06:09:36 am »
Ракията преминава през кожата, аз не бих рискувала в сравнително начална бременност.

Точно така е - нито на бременни, нито на деца, се препоръчват компреси с алкохол.

За гърлото наскоро ми казаха хубав лек - настъргва се на ситно глава лук, взима се само сока и се смесва с мед. Изяжда се преди лягане и направо се заспива - без да се пие или яде нещо друго след това, дори не се мият зъбите.

И пак за желязото - няма такова в спанака и листните зеленчуци. Затова пък там има други полезни вещества.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #317 -: Май 29, 2014, 10:17:22 am »
Благодаря,момичета за ценните съвети :bighug:

Бонболини,и аз съм така много ми е притеснено,а сега и болна :?Днес ме боли повече гърлото,в4ера се стичаха бая секрети от носа в гърлото сега нямам,но ме болиии и леко кашлям вече.
Много се притеснявам за бебетата,аз ще издържа ,но за тях ме е страх :?
И без това толкова много неразположения имам ,не се храня много(не оставам гладна цял ден),но и повече сигурно трябва да хапвам.
Хапчетата си едвам пия лошо ми е вчера повърнах след приема на желязото и сега го разтваряме в сокче.Абе луда работа
Лили,хубави съвети  си дала за релакс :wink: :D
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #318 -: Май 29, 2014, 10:44:46 am »
Мих, не се тревожи. Когато бях бременна, горе-долу в твоите седмици, дъщеря ми донесе зверски вирус от яслата. Така никога не се бях тръшкала, температура, повръщах, не можех да пия парацетамол. Спасиха ме свещички парацетамол. Те са детски, но си слагах по две, така че да стане дозата за възрастен. А на бебето ми нищо му няма, вилнее сега като дива  :wink: Важното е да не вдигаш висока температура, а ако вдигаш взимай мерки да я свалиш.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #319 -: Май 29, 2014, 11:09:34 am »
Мих,

И аз не мисля, че неразположението ти е пряко лошо за бебечетата. По-скоро не се влошавай.
Много внимавай с тези секрети дето казваш, че ти се стичат, защото може да те подкарат на кашляне и кихане, а това вече не е добре, защото се свива коремната мускулатура и е като контракции. Мен точно такива неща ме тормозят тези дни и днес вече мисля да търся УНГ преди съвсем да съм се разкашляла - засега само се давя от време на време.... Стискам палци бързо да ти мине :D