0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Crystal

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #240 -: Май 23, 2014, 15:36:37 pm »
mel_76, с последната си бременност имах обрив по външната част на бедрата и заподозрях, че е от дуфастона, който пиех, в листовката го имаше като страничен ефект. Когато го спрях към 14 седмица, обривите изчезнаха.
*
« Отговор #241 -: Май 23, 2014, 19:07:47 pm »
Нищо не пия и с нищо не се мажа. Не ми обясниха от какво е алергията. Казаха че трябва да сменя Климата да отида на планина за 20 дена. :D
*
« Отговор #242 -: Май 23, 2014, 20:05:58 pm »
Мелче,дано бързо ти отминат неразпложенията,знам какво аз какво ли ми няма ..........днес и кръв ми  текна от носа 8O.Притесних се не  беше ми се случвало от много години.Като ученичка имах проблеми пролет и лято много ми течеше.

Dragony,вече по малко дни ми е лошо,но нямам голям апетит и ми е лошо понякога.Не съм качила ,а трябва ,че съм слабичка.Докторката от ЖК(вчера се записах) каза ,че съм слаббичка не ям ли.
Аз мисля,че съм 13с. ,а тя спомена 12,не питах защото много неща в началото,а и не бяхме видяли още близнаците на видеозона :DКаза добре са не спят, каза играят си няма да им е скучно. :lol:

*
« Отговор #243 -: Май 23, 2014, 20:08:36 pm »
Момичета ,(няма да изброявам да не пропусна някой,всички ви чета) желая лека и безпроблемна бременност.Да сме по-спокойни да нямаме притеснения :D
*
« Отговор #244 -: Май 24, 2014, 09:50:45 am »
Mih, за кръвта от носа не се притеснявай. Случва се доста често при бременни. Това е една от съпътстващите "екстри" по време на бременността   :D
На мен все още ми е гадно от всичко и продължавам да свалям килограми, вече съм ги докарала до 7-8, но съм спокойна, защото бебчо си наддава нормално и си отговаря на седмиците.

*
« Отговор #245 -: Май 24, 2014, 10:07:40 am »
Mgstra,благодаря ти :DПостреснах се като текна,веднага попрочетохче се случва,но друго си е някой да ти каже-"не се притеснявай" :bighug:

И аз не качвам килограми дори и свалените :?Чудя се ко да ям ,нещо да ми се дояде.В наачалото,а и по принцип съм си лакома и ми се дояжда все,сега от месец и повече нъцки :lol:
*
« Отговор #246 -: Май 24, 2014, 10:33:26 am »
Здравейте момичета! Имам лекинко проблем с носа и се надявам да ми помогнете :?
Значи аз попринцип уж не съм алергична и т.н., обаче редовно без да е ясно от какво ми се подуват лигавиците или ми се появява задна хрема. И след малко отминава.... ако се задълбочи пия едно противоалергично и веднага ми минава 8) И така си карам от няколко години вече. От хреми и т.н. рядко боледувам, но да ми е запушена отзад носоглътката или да ме дразни гърлото е почти обичайно явление.
Откакто забременях първата работа беше да ми се подуе всичко и така си и остана :( Прочетох, че е нормално при бременност и реших, че ще преживея няколко месеца - просто си усещам гърлото и носа "смалени", но не беше пречка и нищо повече не съм правила, освен от време на време да пръскам от морската вода. Добре де, ама тук от няколко дни дали от пухчетата навън или от климатика в офиса или съм изстинала вече и аз не знам, но започнах да усещам по гърлото си и сополи :( И тази нощ се събудих кашляйки, защото се задавих, защото имам буца в гърлото. Носът ми е отпушен, не мога да издухам сополи и никакви други оплаквания нямам, но зимата така с тези задни сополи се бях подредила, че ме тъпкаха с какви ли не сиропи а кашлица и нищо не ставаше, докато не ми оправиха синузита с едно антибиотиче и веднага мина. Та сега още е слабо положението, ама много ми се иска да пресека всякакви опити да слиза надолу по гърлото и да ме кара да кашлям. Та всякакви идеи се приемат за "профилактика", защото очевидно противоалергично няма да е, а и не искам да стигам до лекарства....
*
« Отговор #247 -: Май 25, 2014, 09:15:50 am »
Момичета, нормално ли е да има дни в които бебето не се усеща или поне не е активно?
Уплаших се доста по време на земетресението и от тогава бебето май само веднъж го усетих и то толкова леко, че не знам дали не си въобразих. Иначе е много активно и вечер и сутрин, а сега нищо.
« Отговор #248 -: Май 25, 2014, 09:31:45 am »
Моусит,ако си сигурна,че е задна хрема и секрета ти се стича назад,честото промиване на носа с морска вода или физиологичен разтвор си купи една банка от аптеката и на всеки час си вкарвай във всяка ноздра по 2 мл.от него,отгледах детето по този начин,нейната лекарка и изписва хомеопатични лекарства меркуриус и калкарея в разреждане 9,за да е по-концентрирано и на всеки 2 часа пие по 5 драженца от тях,но и капки,които хем имат антибиотик,хем противоалергично макситрол или тобрадекс и двата вида са за очи,но ги капем в носа три пъти на ден и през останалото време физиологичен разтвор за 11г.само 5 пъти е пила антибиотик,а има и сиропи за кашлица на билкова основа като стодал,проспан и един има на д-р Тайс,но не се сещам как се казваше,имай предвид,че ако е сенна хрема без противоалергично няма да стане
Стоека,опитай да се успокоиш и ако и днес не го усетиш най-добре иди утре на преглед,за да си спокойна
*
« Отговор #249 -: Май 25, 2014, 10:27:24 am »
Аз по време на бременността се сдобих точно със задна хрема. Вземи си Стеримар и промивай, много е вероятно да си така до края на бременността. Лигавиците се подуват от бременността.

« Отговор #250 -: Май 25, 2014, 11:48:53 am »
Стоека и на мене ми се случва цял ден да не усетя по осезаеми движения на бебетата.Стана няколко пъти, когато бях преуморена физически.Едното обяснение е,че като вършим нещо и сме улисани,не забелязваме по-леките им движения,а другото- че просто за неактивни за по-дълго време. Пробвай със сок от портокал -чела съм,че ги активизира веднага или дриг сладък сок-при мен се е получавсло с ябълков.Също ,понеже пия по едно кафенце на ден,а понякога и малко кола,обикновено юоите мъници реагират след първите глътки.Също реагират като се отпусна след топъл душ,а вчера пък-като си потопих краката в топла вода,заради отоците.
дДругите прочетени съвети-да легнем на лявата страна и да се отпуснем в пълна тишина или на тиха,спокойна музика.Пробвай някои от тези неща и съм сигурна,че бебчо ще реагира,за да спреш да се тревожиш.
« Отговор #251 -: Май 25, 2014, 12:28:51 pm »
Относно ритничетата и аз съм с предна плацента и съм спокойна да не чакам скоро да усетя движения...предната бременност пак бях с предна плацента и усетих бебка чак към 20-21 г.с., хем ми  беше втора бременност (при първата усетих  в 17 г.с.) При миналата си бременност бях в ужас всеки ден, броях колко пъти съм я усетила, дали съм я усетила да се движи, понякога нищо не усещах...сякаш беше доста мързеливо бебе в корема ми...нооо компенсира като се роди и особено сега...от всички майки, които се събираме само аз бягам като обезумяла, че и паднах на няколко пъти, тичайки след нея...моето никога не се измаря...в края на деня съм гроги, мога и права да заспя...та сега си мисля, че ритниците от корема не са показателни за бъдещия темперамент на детето...преди вярвах в обратното  :lol: Аз я "карах" да ме порита, ако не се е сетила през деня като вляза в банята и душа го насоча директно към корема - сякаш се събуждаше  :lol:
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #252 -: Май 25, 2014, 13:33:44 pm »
Stoeka, колкото по-големи стават бебчетата, толко по-малко им става мястото за мърдане. С първата ми бременност също съм имала такива дни, в които съм усещала бебчо много малко. Но ако имаш някакви притеснения, задължително отиди на преглед. Дано да нямаш повод за притеснения.

« Отговор #253 -: Май 25, 2014, 14:45:48 pm »
Стоека и на мене ми се случва цял ден да не усетя по осезаеми движения на бебетата.Стана няколко пъти, когато бях преуморена физически.Едното обяснение е,че като вършим нещо и сме улисани,не забелязваме по-леките им движения,а другото- че просто за неактивни за по-дълго време. Пробвай със сок от портокал -чела съм,че ги активизира веднага или дриг сладък сок-при мен се е получавсло с ябълков.Също ,понеже пия по едно кафенце на ден,а понякога и малко кола,обикновено юоите мъници реагират след първите глътки.Също реагират като се отпусна след топъл душ,а вчера пък-като си потопих краката в топла вода,заради отоците.
Имала съм в предвид студена вода заради отоците.Да не си помидлите,че в топла си ги слагам. :)
*

teddy_music

• **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
« Отговор #254 -: Май 25, 2014, 23:22:15 pm »
Привет на всички!
Да се отчета, че още съм 2 в 1. Кротуваме си! Някой скоро очакващ като мен има ли?
Мерим редовно тоновете - нормални са си, имам леки контракции, но откъслечни и отшумяващи.
Другите казват, че още не ми е смъкнат корема надолу. Аз като че ли усещам, че е леко смъкнат.
Изследванията ми са перфектни, хемоглобина 128, а не пия желязо от един месец.
Малко са ми отекли краката и то в последните около две седмици. Ама то сега много се стопли и явно и двата фактора си оказват влияние. Пръстчетата на ръцете обаче ми се понадуха от около 6 месец и така си останаха.
Движенията накрая понамаляват, ама пак се усещат. Не му остава много място, ама като помръдне ръчичка или краче ти се издува корема. Най-осезаемо е хълцането.

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
« Отговор #255 -: Май 26, 2014, 07:25:10 am »
Аз съм в очакване съвсем скоро. Меря тонове в болница Надежда, вечер имам и леки контракции, но по цял ден не се спирам. Гледам да накупя необходимите неща. Ще съм със секцио другата седмица - дано да устискаме до тогава, защото корема ми е доста надолу.
*
« Отговор #256 -: Май 26, 2014, 07:53:45 am »
Teddy_music, galia_77, скоро ви предстои най-вълнуващата среща с вашите мъничета.  :)
Много късмет и безпроблемно раждане!

*
« Отговор #257 -: Май 26, 2014, 10:46:05 am »
Момичета, почерпих бебето с всичко което изброихте, то не беше ябълков сок, не беше портокалов сок, ягоди, череши... Накрая си купих кока-кола (аз кафе и кола откакто съм забременяла не пия). На първата глътка усетих леко мърдане. По-късно пак лекичко, като вълнички. Явно кофеина ги събужда, а майка ми се кара, че тормозя детето. Днес го усетих по силно сутринта  :)

Teddy_music, galia_77, Късмет и безпроблемно раждане! Скоро ще гушнете своите творения.
« Отговор #258 -: Май 26, 2014, 10:57:48 am »
Стоека,радвам се,че си усетила бебчо и си се успокоила   :)
Теди,Галя леко и безпроблемно раждане  :lol:
*
« Отговор #259 -: Май 26, 2014, 11:38:57 am »
Здравейте момичета :)

Стискаме палци на скоро раждащите :wink:
stoeka71, явно просто на бебчо му се е почивало повече ;) Ама и аз това си мислех тези дни - все си мислех, как ще се радвам на бременността си и ще си пъча корема, а сега все си намирам и без повод нещо да ме чопли :lol: Иначе на мен явно наистина ми е рано за усещане или знам ли, защото вчера съгреших с една чаша кола и аз не мигнах цяла нощ, но бебето не съм усетила :?
Благодаря на всички за съветите - мисля, че успях да овладея положението с хремата. Сега малко ме боли гърлото, ама при мен е така - като тръгна да се оправям и започва да ме боли гърлото, малко странно ги карам тези неща :lol: Иначе най-много помогна африн (морска вода) в носа и концентрат от два изцедени лимона за закуска. Е няма такава гадост, но самият вкус ли знам ли страшно ми помага на лигавиците да се стегнат  :lol: За гърлото съм си взела и смуча лукчета ;)

Аз вече броя минутите до ФМ, че последните пъти бебчо хич не искаше да покаже и наблягахме на проблемните неща при прегледа, та сега си чакам да го видим и да потвърдят пола. Моят мъж също много се вълнува, защото последно е бил с мен на преглед когато чухме сърчицето, после само гледаше снимки и слушаше обяснения милия, а той попринцип много се вълнува и иска да участва :hug2: Вчера го водих до 1-2 магазина за бебешки стоки да зяпаме колички. В първия много се впечатли как добре и внимателно ни обслужват, защото досега много пъти сме влизали в такива магазини да пазаруваме подаръци и никой не ни е регистрирал дори докато не отидем на касата.... Във втория обаче като му връчиха каталога още на вратата и се опули и загря, че е заради корема ми - вече сме потенциални касички и отношението е коренно различно  :lol: така съм му се смяла на удивлението  :hug2:

Усмихната дълга седмица!  8)