0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #220 -: Май 21, 2014, 11:36:01 am »
Ей,че хубави новини днес Мел много се радвам за теб :)
Хоупче,Моусит не се преуморявайте тя работата никога не свършва...понякога и на мен ми се иска да се върна на работа,нооо бързо ми минава :lol:
И аз още не съм усетила бебо нищо,че е второ явно това с предната плацента си е вярно...
Хубав ден на всички :)
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #221 -: Май 21, 2014, 12:10:07 pm »
Запис и включване от мене. Нямам много време напоследък, че ме е подгонил един изпит по финанси, та свят вече ми се вие от сметки :)
Вчера инцидентно минах на преглед, при един от местните АГ, че ме сви ниско долу нещо и реших ей така да си проверя какви ги върши мъничето. И аз съм с предна плацента, но май проблема е, че е по ниско долу, и вчера доктора обърна внимание, да се следяла отблизо, че била доста нисичко, и да не започне да ми прави проблеми. Бебока се е разположил напречно, и най-вероятно от това са дърпанията и опъванията. По календар трябваше вчера да съм 15с 2д, ама бебо си върви напред и измериха 16с 5д. Поогледа всичко доктора, и каза, че най вероятно ще си гледаме трета бандитка :)
За ритничета, и аз съм се нагласила по-късничко да ги усетя, заради плацентата.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #222 -: Май 21, 2014, 14:37:57 pm »
maggi4ka,

Наистина май лошото е да е ниска, а всъщност другото е по-скоро условно. Но не се тревожи, моята в 15 г.с. също още беше ниска и към 17 изведнъж се изтегли и вече е много високо :) Т.ч. май ако не покрива канала все пак е въпрос на време да се изтегли нагоре или поне моята докторка вярваше в това  :lol:

За работата и аз като Хоуп без да се товаря и да се ядосвам, ама ще си действам докато мога :) или до края на август :)

Момичета днес въпреки че съм станала рано, че съм натоварена и т.н. някак за първи път от началото на бременността се чувствам щастлива и сияеща бременна :) Сигурно е заради слънцето и хубавото време...
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #223 -: Май 21, 2014, 15:42:48 pm »
Здравейте и от нас. Днес бяхме на преглед при Александров, каза че всичко е наред....винаги след като съм била при него съм много щастлива и спокойна и сега летя пак из облаците...бебчето се въртеше, махаше с ръчички, крачета...забава голяма и е ..... момиченце  :P
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #224 -: Май 21, 2014, 16:11:13 pm »
Dragony,Maggi4ka честити ви розови гащи :bori_007: :bori_007:

Dragony,ти ходила ли си някъде другаде на ФМ .Аз не съм само при нашия Док
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #225 -: Май 21, 2014, 16:49:44 pm »
Еххх, че хубави новини.
Аз съм се озъбила от напрежение до другата седмица /тогава съм на преглед/  :?
И... имам един доста тъп въпрос /да ме извинявате предварително :wink: /: Уринирате ли по-често от преди да забременеете?
Питам, защото при мен няма никаква промяна - коремът ми е подут, все едно като си пия водата и всичко се излива там /а аз много обичам да се наливам с всякакви течности/, но ходенето по малка нужда не ми се е променило въобще... При вас как е?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #226 -: Май 21, 2014, 23:21:08 pm »
Мих, ходя само на ЖК и при Александров. И предишната бременност не съм ходила на специална ФМ...доверявам се на моя лекар и съм спокойна, когато каже, че всичко е ОК. Ти как си, вече трябва да преминава гаденето...при мен беше до 12 г.с.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #227 -: Май 22, 2014, 10:55:17 am »
Добро утро коремчета!Приятен и усмихнат слънчев ден!Аз вече броя дните, защото реших да работя до 30.05. и си взимам от 02.06. един болничен и от 11.06. вече излизам 45-дневния болничен и започва чакането и най-вече пазаруването.Само да ви се оплача, че аз пак съм се филмирала...Незнам дали бях споменала, но се бях насочила да раждам в Тина Киркова, но нещата малко се объркаха с човека, който имахме за връзка там и сега трябва тепърва да се чудя и да се мая къде ще раждам...Търсим в момента варианти за Майчин дом и да видим какво ще стане...Мъжът ми е категоричен, че не е съгласен да раждам естествено от гледна точка заради астмата, а и ме убеждава, че така било по-безопасно за бебето...Обаче за да сме секцио задължително ще трябва да си платим за избор на екип....
bonbolini аз чак сега във 7-мия месец започнах да пишкам по-често и да ставам по веднъж през нощта, а някои жени от началото пишкат често и стават по няколко пъти вечер, така че явно и това както и много други неща през бременността си е относително при всяка бременна...
Mousyt за ритничетата не се притеснявай...Аз въпреки, че съм със задна плацента започнах да усещам движенията на бебка чак след 20-та-22-ра седмица, ама пък сега да видиш по цял ден ми танцува корема :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #228 -: Май 22, 2014, 11:19:24 am »
Успокоих се малко, моите приятели днес занесоха на д-р Начев, изследванията. Нямам гестационен диабет, каза ми да не ям сладко и мазно. Иска след 45 дни да му занесем цялата документация, включително и преди да забременея. Е то е ясно, че приятелите ще я носят  :lol: :lol:. За да назначи терапията след раждането.А и повече разходки препоръча.

Хоуп, днес май и твоят мъж трябваше да ходи при д-р Начев или бъркам?

Относно ритничетата, аз също ги усетих по-късно, с предна плацента съм, но ми е първа бременност и може просто да не съм ги разпознала. Но сега по цял ден го усещам, това дете кога спи не знам  :lol:


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #229 -: Май 22, 2014, 11:51:03 am »
Аз докато стигна да се запиша стана Добър ден ;)

slanceto87,
Ако мислиш за планирано секцио не мисля, че ще имаш проблем в МД. Там е по-сложно май да се уговориш с някого за непланирано раждане, защото я дошъл я не... А за лекари въпреки, че не съм никакъв фен на въпросното лечебно заведение, смятам че има 2-3 доста добри избора за оперативна намеса ;)

stoeka71, много хубави новини. Дано се успокоиш вече :)

Аз сега си чакам прегледа на ФМ след 2 седмици и нямам търпение вече :) Иначе вчера се вкарах в нов филм като се качих на кантара 8O Ако продължавам с тези темпове никак няма да е на добре положението обаче... А все ми се струва, че не ям много. Ям повече от преди, но аз преди рядко закусвах и редовно не вечерях или ядях само салата. Вчера например съм закусила една филия с пастет, между яденетата съм изяла няколко бисквити, обядвах една нормална порция пиле с грах (без хляб, салата,...нищо друго), за десерт изядох един сладолед, а следобяда ядох череши. Вечерята я пропуснах, че ми беше тежко - изпих само една чаша прясно мляко. Аз ли бъркам, от хормоните ли е - не знам. Само дето уж сега тепърва ще започвам да качвам, а аз вече съм +4кг  8O

Усмихнат ден на всички! 8)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #230 -: Май 22, 2014, 12:25:51 pm »
Здравейте и от мен докато си изпратя детето на село,защото са ваканция колко много сте изписали :)
Бонболини,от трансфера още започнах да ставам да пишкам нощем до преди една седмица,мисля,че е било от утрогестана..
Стоека,чудесно е,че нямаш гестационен диабет
Слънцето,щом ще раждаш секцио все ще си намериш екип в МД,а иначе на мой колега съпругата работи в МЦ Лора,но ги изражда в Тина Киркова аз се отказах от нея,защото Лора се намира в центъра и не ми е удобно,а и не искам да раждам в държавна болница,много ми беше неприятно точно в този момент като се изсипаха сума ти студенти,които са на стаж там и те те преглеждат и оглеждат...благодаря,този път мисля да си го спестя това...
Моусит,от това което пишеш наистина не ядеш много просто се движи повече,ограничавай сладките и тестените храни,хапвай между храненията плодове,а не бисквитки :D
Драгони,Магичка честити ви момиченца :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #231 -: Май 22, 2014, 15:09:16 pm »
И моите изследвания вчера бяха чинно показани на д-р Начев. Дозата на л-тироксина леко ми се повишава, защото ТСХ е станало 1,6 и е хубаво да се понижи или поне - задържи, а не да го изпуснем да расте, пък ФТ4 ми е паднало дори малко по нормата.
Според д-р Начев няма проблеми с резултатите ми от теста за натоварване с глюкоза и нивата на имунорезистентен инсулин /май така се казваше/. Явно напразно съм се притеснявала от някакво тълкуване на нивата на инсулина на 60-тата и 120-тата минута от изпиването на глюкозата, които четох из нет-а. Но доктора казал "добри са му изследванията на момичето", "ще му увелича само малко дозата на л-тироксина на момичето", та това "момиче" много забавляваше мъжа ми вчера цял ден. Интересно, че когато аз съм при доктора или говорим по телефона ме нарича много  почтително "госпожо", та се посмяхме вчера малко по повод на тези реплики. Нали ни е широко край врата, щото  са "добри резултатите на момичето", търсим си поводи да се шегуваме. Дано така да продължат нещата.
Иначе ми предстои тежка програма от иначе приятни и интересни мероприятия: 24.05. - бала на племенницата ми, 26.05. - тържество на цялата детска градина с народен и друг танц в изпълнение на нашата група, 27.05. - бал на една девойка - дъщеря на приятел на мъжа ми, а малчо отделно ще бъде воден на детски рожден ден по същото време, 28.05. - родителска среща в училището, където ще се записваме в първи клас, 30.05. - тържество на нашата група по случай завършването на детската градина.
Нали се сещате, че освен присъствието на тези места, подаръци, картички, цветя, костюми за тържествата и пр., за всичко това аз отговарям, та от сега мисля кое, кога, от къде и как. Ама карай да е весело. Като свърши месеца, плановете са детето да отиде на село при баба, а аз да си довършвам ангажиментите в работата и да си почивам повечко през другото време.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #232 -: Май 22, 2014, 16:19:15 pm »
Момичета, не се набутвайте да раждате в Тина Киркова! Това са дълго чакани бебета. Не рискувайте! Прочетете в нашия форум за какво става въпрос!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #233 -: Май 22, 2014, 17:05:06 pm »
Алекс 77,

И майка ми ме успокоява с обездвижването, ама нали все викат да лежа и то как да стане :(
Иначе знам, че бискивтките са ми прегрешение :oops:, но преди да забременея си изяждах по един шоколад и още не знам колко неща отгоре, та сега направо не ям вредни неща  8O Хляб ям само ако закусвам филия с нещо - иначе с хранене много рядко. Други тестени е веднъж на няколко седмици ако мина отнякъде и ми замирише ;), ама и това е рядко, че нали все съм вкъщи или в колата :lol: Абе явно ще трябва да свиквам и да внимавам само да не прекаля ;) Аз може би се ошашках повече, защото от началото не бях качила изобщо и това всичкото се случи рязко, но всичко ми казват че било нормално.... то кое ли ми е нормално на мен в главата, ама айде ;)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #234 -: Май 22, 2014, 17:45:08 pm »
Здравейте, момичета,

Напоследък изобщо нямам време да пиша - работа през деня, а като се прибера и заспивам, където ме оставиш. Едвам смогвам да ви изчета напоследък, добре се справяте с писането ;).

Днес понеже съм на бебешка вълна и реших да си открадна 15 минути за писане. Вчера съобщих официално в офиса ... то ми личи от доста време, ама шефа беше в отпуск и чаках да кажа първо на него, а после и на колегите. Ей, не съм очаквала такава реакция. То са едни поздравления, прегръдки ..... направо не е за вярване. За момента всички са положително настроени и хич не се впечатляват, че няма да ме има известно време като се появят хлапетата.

Mousyt, не си сама. И аз съм качила 3 кг, а съм едва в 11 седмица. Направо не знам какво ще правя до Декември, дали няма да ме карат до болницата с тежка техника. Аз се храня предимно с плодове и зеленчуци (в  последно време съм пристрастена към черешите), но за сметка на това ям през 3-4 часа. За сладкото - бях изключителен маниак за сладко до преди няколко години. По това време открих суровите десерти и с тяхна помощ манията е под контрол - хем ядеш сладко, хем не може да изядеш много, тъй като съдържат ядки, а те засищат. Има едни десертчета в Пикадили - Roobars се казват, обикновено са в кутии на здравословния щанд. Не успявам да изям цяло от тях, дори когато треперя за сладко. Затова винаги си имам в чантата някоя изостанала половинка за черни дни. Може да ги опиташ вместо бисквити, не че с няколко бисквити ще си навредиш.

И на мен ми се наложи да видя д-р Начев, че TSH-то реши да излиза от нормата. Та сега си гълтам Л-тироксина и се надявам да остана само с него, че и хемоглобина ми решил да пада без да пита. Дано поне за него успея да спестя лекарствата.

Успех на всички и до скоро!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #235 -: Май 23, 2014, 10:46:42 am »
Добро утро коремчета !
 Зачетох се за lotus  birth вие какво мислите по въпроса на мен ми стана много интересно ?
 Весел и усмихнат ден от мен  osi_9 :
П.П.  Извинете че не пиша често ,но пак ви чета с удоволствие ... тук вали ...   :balk_144:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #236 -: Май 23, 2014, 13:00:29 pm »
Здравейте пак от мен! Аз пак съм си проблемна! :( :D Е :Хе-хе при мен май стана навик. То така си тръгна от начало- то небеше хрема и кихане, която продължва и до днес, не бяха възпалени венци, които все още лекувам, а от два дни съм със страхотен обрив от двете страни на бедрата. Ходих на кожен  - пак казаха - алергия, но мии изписаха крем с кортикостериоди, та сега пак не знам какво да правя. Някой имал ли е подобен проблем? Сигурно вече ви омръзна от мен, но тия хормони явно до края няма да ме оставят намира :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #237 -: Май 23, 2014, 14:41:52 pm »
alemariya,

Не бях чувала досега за това нещо :-O) Погледнах в нет-а малко, ама слабо вярвам, че ще ме заинтригува повече  :wink:

mel_76,
как само те разбирам....чак все се съмнявам, като кажат че ми няма нищо... За кожния обаче нищо не мога да кажа :( Иначе аз предполагам от хормоните цялата съм в пъпки като някой тинейджър, ама са мастни и гадни... а аз досега никога дори и през пубертета съм била все с гладка и чиста кожа  8O
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #238 -: Май 23, 2014, 14:46:18 pm »
Мел,а не ти ли казаха към какво е тази алергия? Само по бедрата ли е този обрив? Да не би да е от някакъв лосион с който се мажеш?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #239 -: Май 23, 2014, 14:57:25 pm »
Аз имах обрив по корема в четвърти месец, който се разрасна доста бързо. Мина след намазване с ментолов спирт.