Стоека, и моето кръвно понякога е 130/80, а обичайното - 120/80. До сега никой от гинеколозите не го е обявил за проблем. Май тези стойности ги приемат за нормални по време на бременност и не ги тревожат.
Аз май-май имам някакви отклонения в резултатите от изследването на имунорезистентния инсулин на 60-та и на 120-та минута. Иде ми висок според това, което изчетох в нет-а. Ама сега няма да ви натоварвам с тази информация. Утре сутрин мъжът ми ще носи изследванията за ТСХ и ФТ4 на д-р Начев и ще го помоли да коментира и тези за гестационния диабет, а ако има нещо смущаващо - да даде своите предписания и препоръки. Като ми се изяснят нещата ще докладвам, за да бъда полезна на други, които ще минават през това изследване по време на бременност.
Иначе моите бебчета си подритват и надявам се, са добре. Ще ги видим на ЖК в началото на другата седмица, ама там картинката е....мазало. Все пак ще разбера колко са пораснали и ще се уверя, че всичко е наред. После ча-а-ак след още две седмици съм при доктор Даскалов в Пловдив на по-подробен преглед с добра апаратура и разяснения. Имахме "покана" и от д-р Игнатов в "Надежда" около 30-та седмица, ама мъж ми вече отказва да ме разкарва до София. Смята, че е излишно, при положение, че си имаме д-р Даскалов и ме убеди да спра да пътувам до София. Притеснявал се човека, като шофирал с мен в колата, да не станела някой беля. А и е прав, че май излишно става да ходим на две места за ФМ и пр. Д-р Даскалов е твърде опитен с ехографа и апаратурата му не отстъпва на тази в софийската ни клиника, така че - да. Спирам се вече от тези пътувания.