0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sev0402

• **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
С молба за съвет
« -: Април 13, 2014, 10:01:49 am »
Здравей те.На кръстопът съм,моля за съвет,знам че тук е мястото където ще го получа по най-добрия начин.До скоробяхми пациенти на д-р Даскалов и д-р Даскалова.При тях направих ме всичките си изследвания-спермограма,хормони,кариотип
,фоликулометрия,микробиология,имунология и др.,но нещото което ме тормози е,че още от първия преглед доки ми каза,че имам полип в матката и задължително трябва да се махне.Насочи ме към клиника Селена за хистеро и едновременно за лапароскопия за нов  поглед към трабите след като преди 2г.ми е правена от др Троянчев и съм с една проходима след хидротубация и една силно нагъната и непроходима лява тръба.НО нали се сещате,че не винаги човек е подготвен финансово за това и при положение,че 2008 също имах такъв полип и беше премахнат с абразио в Торакс,реших да отида при гениколог който работи със ЗК,за да мога да го премахна в друга болница по пътека-на прегледа не се видя полип.От там изчаках др месец за да мога да си взема др направление и отидох при др гинеколог,да видим каде е истината.На прегледа-няма полип.Посъветва ме да сменя доктора,като ми каза,че следкато подготвя ме документи за фонда(с Мели-мъжки фактор,остана още една спермограма)да отида направо при др Ставрев,който бил НО в Селена по ин витрото и... отидох.Прегледа мина,останах без отговор за полипа,но като разбра,че съм правила лапаро при тях преди ми назначи цветна снимка и да кандидатсваме с тубарен фактор.И сега не знам на къде?Да отида на тая цветна снимка ли,да си направи моя сг-та и по мъжки фактор да си кандидатства ме?Не знам,обърках се тотално.Реших да изтегля кредит и не знам кое е по-добрия вариянт-цветна снимка или да се доверя за полипа?Моля ви,помогнете ми
Не се отказвайте от мечтите си!
Re: С молба за съвет
« Отговор #1 -: Април 13, 2014, 10:39:55 am »
sev0402, аз също имах полип, който беше отстранен при хистероскопия. От лекаря си знам, че в определени дни полипа се вижда най-добре. Иначе може и да не се види. Тогава си спомням, че на екрана много слабо се виждаше едно бяло петно. Също така, както и на теб ти е ясно вече, това че веднъж е отстранен полипа, не означава, че няма пак да се появи. Сигурно знаеш, но полипа пречи на имплантацията, така че имай го предвид, ако решите да започнете опит.

Също така за 2 години нещата може много да са се променили, така че редно е сега да се направи нова ЦС или както ти е препоръчана хистероскопия/лапароскопия. От финансова гледна точка е по-добре ЦС, но пък при нея няма как да се оперира, ако има нещо.

Иначе как ще кандидатствате - тубарен фактор или мъжки фактор, мисля че няма значение. Не влияе на срока за взимане на заповед.

*

sev0402

• **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
« Отговор #2 -: Април 13, 2014, 11:20:22 am »
При първия преглед наистина отидох малко преди МЦ
,а от длр Даскалов знам,че се вижда наистина само в първите чисти дни преди нарастване на лигавицата.А при вторияекар на чистите дни и същия ден при Ставрев,но и те двамата вищо не казаха за полип,за това умувам сега.Даже единия доктор ми каза,че полип не е възможно да имам,защото те се появява ли след 30г.,а аз съм на 25
г.,което според мен не е вярно,защото както казах 2008 ми е махан такъв.
Не се отказвайте от мечтите си!
*
« Отговор #3 -: Април 14, 2014, 14:39:31 pm »
Напълно съм съгласна с написаното от Врабчо.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Април 14, 2014, 15:13:05 pm »
Даже единия доктор ми каза,че полип не е възможно да имам,защото те се появява ли след 30г.,а аз съм на 25

ето този доктор е добре да не посещаваш повече.

умението да гледаш на ехограф е тънка работа и не всеки гинеколог го умее достатъчно добре. напълно е възможно един лекар да не види нещо, а друг да го види. аз имам отлични впечатления за квалификацията на д-р Даскалов, за останалите лекари, при които си ходила, не мога да кажа нищо.

добре е въпросът с полипа да се изясни еднозначно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Април 14, 2014, 18:02:55 pm »
Sev, относно полипа - вижда се най-добре в първите чисти дни, след това лигавицата се разраства и изображението може да не е ясно, макар че добър лекар би видял и на по-късен етап. При мен първото съмнение за полип беше при преглед в края на цикъла. Преди да се заемете с АРТ процедури е добре да разрешите този проблем. Рецидив винаги може да се появи, независимо кога и на каква възраст е махан предишен полип. Препоръката ми е полип да се маха с хистероскопия/лапароскопия - зависи от преценката на лекаря и какво ще се прави допълнително. Успех!
« Отговор #6 -: Април 15, 2014, 01:39:00 am »
Моето мнение е, че когато се пристъпва към АРТ се чистят една по една знайните евентуални причини за неуспех. При вас това са неясноти - четох и другата ти тема- по отношение на достоверността на спермограмата и наличието или не на полип. Тоест, въпреки финансовата тежест, докато не се изяснят тези два въпроса и проходимостта на тръбите, за мен е неразумно да се прави опит.
Усещам нотка на съмнение в мнението на д-р Даскалов. Съмнението е коварно нещо, понякога ни води напред, понякога ни връща назад. Може да възникне и се отнесе към всеки. А дали пък другият лекар не е видял и въпреки това препоръчва АРТ? Историята знае такива случаи.
Изборът на лекар е труден и много личен. Довери се на екип, питай, изисквай отговори, информирай се - така полето за съмнения малко по малко ще се разчисти.
Това с полипите и възрастта - no sense
Успех!