0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
нова съм във форума и се извинявам ако вече има повдигната тема. Проблема е че на 1 април правих кръвен тест за бременност ( тъй като на домашния се пови бледа 2ра черта) и ЧХГ ми беше 660. Имайки предвид че началото на последния МЦ ми беше на 25 феввруари, сега би трябвало да съм 6-7 г.с. цяла седмица гърдите много ме боляха и се уголемиха значително. Днес обаче когато отидах на гениколог той ми каза че нищо не се вижда и не съм бременна! направих си и домашен тест, днес не се появи 2ра черта.
КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТАКОВА ЧХГ МИНАЛАТА СЕДМИЦА, 2РА СЕДМИЦА ЗАКЪСНЕНИЕ НА МЦ И ДРУГИ ПРИЗНАЦИ, А ДА НЕ СЪМ БРЕМЕННА???  8O Преди 5-6 месеца претърпях "missed abortion" малко преди 3тия месец. С мъжа ми правим опити от мовече от година и започнах да се отчайвам.
P.S. Забравих да кажа че Тъй като с мъжа ми отдвана правим опити, гениколога ми изписа Клостилбегит Klostilbegit( за стимулация на овулацията) Предния път с аборта пак ги бях пила. Възможно ли е тези хапчета да създават проблем със задържането?
Моля ви ако някой е попадал подона ситуация да пише!?! 
Благодаря предварително
*
Re: Високо ЧХГ без наличие на бременност???
« Отговор #1 -: Април 07, 2014, 15:31:39 pm »
Правила ли си цветна снимка? Какво е състоянието на тръбите ти?
Направи отново кръвен тест, ако ЧХГ пада или се покачва, но малко, може да е извънматочна бременност.
« Последна редакция: Април 07, 2014, 15:35:31 pm от Ники »

« Отговор #2 -: Април 07, 2014, 15:43:06 pm »
Не съм правила цветна снимка. Гениколога ми изписа утрогестан и каза че с тях или ще задържа бременноста (ако има такава) или ще ми замочне МЦ. Петък каза пак да отида за преглед.
При евентулна извънматучна домашния тест положителен ли е?
*
« Отговор #3 -: Април 07, 2014, 15:52:45 pm »
P.S. Забравих да кажа че Тъй като с мъжа ми отдвана правим опити, гениколога ми изписа Клостилбегит Klostilbegit( за стимулация на овулацията) Предния път с аборта пак ги бях пила.
Не знам къде ходиш на лекар, но преди да се провери проходимостта на търебите, не се изписва Клостилбегит. Колко отдавна правите опити? Имала си една бременност, но все пак трябва д апровериш състоянието на тръбите.
Пусни още един кръвен тест.
« Последна редакция: Април 07, 2014, 15:55:31 pm от Ники »

« Отговор #4 -: Април 07, 2014, 16:20:59 pm »
Във Варна съм, ходя про д-р Займов. За сега не ме е пращал на изледвания. Само мъжа ми си прави спермограма(добра е) Незнам, мислех че след като веднъж съм забременяла нямам проблем, но започвам да си мисля че май не е така.  :( С мъжа ми по-сериозно правим опити от около 2 години, но имайки предвид че той пътува и отсъства за по 5-6 месеца в годината( че и повече понякога), реално опитите са за по-кратък период.
Тези дни ще си напрвя отново кръвен тест.
Благодаря за бързите отговори
*
« Отговор #5 -: Април 07, 2014, 16:40:43 pm »
Ок, пиши, когато са готови резултатите.

« Отговор #6 -: Април 11, 2014, 13:12:34 pm »
Здравейте отново. вчера правих тест - отрицателен  :? явно каквото и да е имало съм го изхвърлила бързо с това тъмно течение. днес ми дойде и МЦ. Гениколога не успя да установи защо точно е станало така. Назначи ми изледвания за хламидии, които ще напрая след като ми свърши МЦ. Ако е положителен за хламдии ще пия някакъв антибиотик, ако не пак ще опитам с klostilbegit. С тях 2 пъти се получи (макар че и двата пъти завърши с аборт преди 2рия месец) Надявам се на 3тия път да бъде успешно! Ако не, вече незнам какво да правя?! Гениколога ми казва че всичко ми е наред, пък защо не става? :?
*
« Отговор #7 -: Април 11, 2014, 14:08:49 pm »
Ти имаш ли правена цветна снимка и полови хормони? И спермограмата къде е правена?
« Последна редакция: Април 11, 2014, 14:13:10 pm от blue_sky »

*
« Отговор #8 -: Април 11, 2014, 14:12:07 pm »
Клостилбегит се пие САМО след направена цветна снимка за проходимост на тръбите.
Смени лекаря си!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Април 11, 2014, 18:13:28 pm »
Ами според моя гениколог нямам нужда от цветна снимка, защото с ехографа всичко се виждало да е ок. пък и след като съм забременяла 2 пъти ( макар с последвали аборти) явно сперматозоидите стигат до яйцеклетката. Назначи ми да изследвам за хламидии сега, а за хормони ще изчакам защото можело да се повлиаят от клостилбегита и утрогестана. А спермограмата мъжа ми я прави в АГ Варна
*
« Отговор #10 -: Април 11, 2014, 18:47:28 pm »
С ехограф проходимост на тръби не се вижда. Проходимостта не е константа, дори за 6 мес. може да претърпи промени (дано все пак не е така).  Малко несериозни твърдения на този лекар. Бих го сменила. Още - с клостилбегит не се стимулира овулация, а "производство" на повече на брой яйцеклетки. Клостилбегита няма отношение към задържането на плода.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #11 -: Април 11, 2014, 22:15:19 pm »
Както ти е казала Авалон, с ехограф тръби не се вижда, дали са проходими. Ти забременяваш, но сега тази бременност приключи много рано. Нека ти видят тръбите, може да имаш хидросалпингс.
Няма да гадаем има ли ти нещо или ти няма. Смени го този лекар, избери репродуктивен специалист.

« Отговор #12 -: Април 12, 2014, 12:21:36 pm »
Благодаря ви за отговорите. Този гениколог ми е близък и за това му вярвам, но въпреки това сте прави че ще трябва да се обърна към репродуктивен специалист. Във Варна можете ли да ми препоръчате такъв? Четох хубави неща за д-р Александров в АГ. Той ли е най- добрия във Варна?
Иначе аз съм си записала час при д-р Стаменов , София ( там разбрах че са най-добри) но за този час чакам вече година! и мъжа ми няма да е в бг по време на дългоочаквания записан час.
*
« Отговор #13 -: Април 12, 2014, 13:58:40 pm »
За Варна, да, д-р Александров. Повторете и спермограмата при него.
Успех!

« Отговор #14 -: Април 12, 2014, 14:02:28 pm »
Благодаря  :balk_602: