0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета. Моят мъж има две деца от предишен брак и в началото на нашата връзка искаше дете. Но след няколко неуспеха се отказа. Той има деца, и за него не е проблем това. Но аз, аз какво да правя? Много искам да имаме дете, но той не иска.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ДЕЦА ОТ ПРЕДИШЕН БРАК И НЕЖЕЛАНИЕ ЗА НОВО ДЕТЕ
« Отговор #1 -: Април 01, 2014, 14:09:35 pm »
за съжаление, това се случва не рядко, но за мен е признак на сериозен егоизъм от страна на партньора с реализирана репродуктивна функция и вероятно е признак на непълнота на чувствата.

решението на проблема е изцяло в твои ръце. решаваш - дали си склонна да приемеш съдбата на бездетна жена, за да живееш с този мъж или не.

ако не си склонна да живееш без деца, изборът е или убеждаване на настоящия съпруг или раздяла.

той какво има толкова да се отказва, като че ли той ще го зачева, износва и ражда детето...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Април 01, 2014, 14:41:11 pm »
Amanda1, кое го отказа по-точно:
това, че не сте успели с няколко опита (и от колко време всъщност опитвате?) или
това, че вече има други деца и не иска повече?
*
« Отговор #3 -: Април 01, 2014, 21:06:30 pm »

той какво има толкова да се отказва, като че ли той ще го зачева, износва и ражда детето...

И гледа, да допълня.

Моят мъж има деца от предишния си брак. Още в началото го предупредих, че ако не иска повече деца, няма смисъл да си губим времето. Е, не се отказа.

За другото, за съжаление, подкрепям джам.

« Отговор #4 -: Април 02, 2014, 15:57:51 pm »
Amanda1, кое го отказа по-точно:
това, че не сте успели с няколко опита (и от колко време всъщност опитвате?) или
това, че вече има други деца и не иска повече?

Опитваме от четири години и половина.
 Аз имам няколко неуспешни инсеминации и опити. н
Не знам точната причина. Може би не му се гледат деца. От което стигаме до положението за егоизма, както вие казахте, - той вече има две деца, и защо да си дава зор, като аз имам проблеми?
« Отговор #5 -: Април 02, 2014, 17:38:18 pm »
Amanda1, аз бих му сложила ултиматум.
Или държи на теб и на твоите желания и ще те подкрепя изцяло в опитите ви да имате деца.
Или се разделяте. Това е доста краен вариант, но ако той не е склонен да направи компромис, може би не си струва да бъдеш с него и да губиш ценно време вместо да търсиш през това време по-добрия мъж за теб.

*
« Отговор #6 -: Април 02, 2014, 23:48:32 pm »
Насила хубост не става. Пък и аз лично не бих искала да принуждавам някого да има дете с мен, като сигурно някъде би имало някой, който би го пожелал с цялото си сърце.

Желая ти успех и първо си поговорете, за да се изясните!

« Отговор #7 -: Април 03, 2014, 13:50:52 pm »
Благодаря момичета за отговорите. На този етап не съм готова да си тръгна. Надявам се той да обмисли за бебе. Той не се е отказал напълно, просто дава неясни отговори. Не ми казва "да, ще правим", защото това означава действия. Но не ми казва и "не", защото знае че ще си тръгна.

Вие всички сте прави, но трудно се вземат такива крайни решения.
Аз просто искам съвет ако някоя от вас има сходен проблем дали е успяла да го преодолее. И най-вече дали е успяла да убеди мъжа си за дете.
« Последна редакция: Април 03, 2014, 13:52:49 pm от amanda1 »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Април 03, 2014, 14:05:56 pm »

Все пак това дете впоследствие  ще има нужда от грижи  , нещата не се свеждат само до зачеването  и раждането .
Може би мъжът се чуства вече изживял родителството и за това така да му е по-лесно  и да не е готов да поема  подобна отговорност .

И най-вече дали е успяла да убеди мъжа си за дете.
Това , че някой друг е успял да убеди мъжа си , не значи , че и при теб ще е така , характера и светоусещанията на всеки са различни  .
Просто поговорете  , почакай  да  размисли всеки от вас  и   решете  спокойно .
Успех  .

« Последна редакция: Април 03, 2014, 14:07:55 pm от nimika »

« Отговор #9 -: Април 03, 2014, 16:03:04 pm »
Здравей от мен,
аз имам сходен проблем, откакто загубихме второто дете малко преди раждането мъжът ми не иска и да чуе за още една бременност. Не защото не иска още едно дете, а защото се уплаши , че ще се случи нещо лошо с мен. Аз живея всеки един ден с мисълта за още едно дете и се опитвам да го убедя. Той знае , че това е правилното решение но не може да забрави трагедията. И в момента за един  и същи проблем всеки от нас в главата си има различно решение.
Та това което се опитвам да кажа е, дали няма някоя друга причина за нежеланието му. Да се е уплашил от нещо - от неуспеха или пък някоя по дълбока причина.
Най-исренно ти пожелавам най-съкровенното ти желание да сбъдне, но не се отказвай от себе си заради някой друг, защото с времето ще намразиш човека до теб, заради това от което те е лишил.
Аз самата вярвам , че пак ще прегърна бебче , но ще се постарая да се случи мирно, тихо и кротко- с кадифената ръкавица. Така както само жените умеем ;-)
« Отговор #10 -: Април 03, 2014, 16:14:46 pm »
Да, Nimika, знам, че трябва да се говори. Но може би един от проблемите е точно в многото говорене от моя страна преди . Затова сега се опитвам по друг начин - казвам едно, две изречения, какво мисля, и като не последва отговор, спирам да говоря за дете.
Нали на мъжете всичко трябва да се казва ясно, точно, без емоции.
Надявам се така да подейства. Мисля че прекалих с емоциите преди.
Може би Papilio е права. Страх го е от провал. Той има проблеми с неговите "войници" .
След ин витрото имах изключително много усложнения и проблеми.
Но ето, минаха две години и съм здрава, а той се страхува. Аз съм готова, а той не е . Аз понесох цялата тежест, изкарах много време по болници, оздравях. И после - жените били слаби, а мъжете - силни. ? .
« Отговор #11 -: Септември 11, 2014, 13:53:12 pm »
Една колежка е точно в същото положение. Мъжът, който е с нея е с 2 големи деца от предишен брак. Тя е на 30 и иска дете, но той отказва. Много е трудно. Серозна драма