0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nelinas

progesteron
« -: Февруари 09, 2005, 10:38:09 am »
момичета на кой ден от цикъла се изследва хормона прогестерон при ПКЯ аз го направих на 28 ден гинеколога ми каза че ако ми закъснява цикала нямя проблем но аз все си мисля че е от значение :roll:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
progesteron
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2005, 10:41:24 am »
Прогестеронът се изследва до седмият ден от овулацията. Тогава достига пик, след това спада. Имай предвид, че може да започне да спада и на седмия ден, затова може би е по добре на шестия. Успех.
http://distance.stcc.edu/AandP/AP/AP2pages/reprod/female.htm
progesteron
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2005, 14:36:16 pm »
Цитат на: Lali
Имай предвид, че може да започне да спада и на седмия ден, затова може би е по добре на шестия. Успех.
http://distance.stcc.edu/AandP/AP/AP2pages/reprod/female.htm

Значи ли това, че ако съм го изследвала на 21 ден от цикъла, а м. ми е дошъл на 26-тия ден (по-рано от обичайното), ниската стойност може и да се дължи на това?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
progesteron
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2005, 15:58:02 pm »
Ако не знаеш кога ти е овулацията, нищо не означава изследването на прогестерона. На мен цикълът ми е 26 дни и овулацията последните месеци е на 11-12-13 ден. Значи пикът ми е съответно на 18-19-20 ден.
Без да знаеш кога е овулацията нищо не може да се каже. Ултразвук - за най-сигурно.
*

elizabet

progesteron
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2005, 10:21:15 am »
ами ако нямам уволация?
*

Вяра

progesteron
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2005, 11:01:36 am »
Цитат на: elizabet
ами ако нямам уволация?

Ами ако нямаш овулация така или иначе няма zначение и какъв ти е прогестерона. Ако е така при тебе първо трябва да се намери начин да се всzстанови овуто, дали чреz стимулация или по друг начин и чак тогава би имало смисъл да мериш прогестерон.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
progesteron
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2005, 12:38:40 pm »
Цитат на: elizabet
ами ако нямам уволация?

ако нямаш овулация, прогестеронът ще е много нисък. една от целите на това изследване на прогестерона е да се установи дали е имало овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

progesteron
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2005, 16:00:28 pm »
Значи ли това, че ако един месец имам овулация, а друг - не, изследването трябва да се повтори когато имам овулация? Може ли само от едно изследване (без да е правено УЗИ преди това) да се постави диагноза?
progesteron
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2005, 08:57:08 am »
Може ли да се намеся в темата и да попитам на кой ден се изследва пролактина?
progesteron
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2005, 10:25:38 am »
Пролактинът може да се изследва във всеки един ден от цикъла.
*

ввв

progesteron
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2005, 20:48:47 pm »
Аз пък знам от лекар, че има значение - дори са ме връщали от лабораторията да питам кога да ме изследват. Пиши как вървят при теб нещата? Аз съм от Търново и в понеделник ходих на консултация при д-р Ангелов.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
progesteron
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2005, 22:09:22 pm »
Цитат на: ввв
Аз пък знам от лекар, че има значение - дори са ме връщали от лабораторията да питам кога да ме изследват.

И кога според твоя лекар?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

ввв

progesteron
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2005, 15:06:21 pm »
Аз тогава нямах овулация и лекарката каза , че няма значение. Иначе от лекарката /собственичка на лабораторията/ разбрах, че зависи за какво го изследват. Най-често в началото на цикъла
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
progesteron
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2005, 15:59:40 pm »
Аз тогава нямах овулация и лекарката каза , че няма значение. Иначе от лекарката /собственичка на лабораторията/ разбрах, че зависи за какво го изследват. Най-често в началото на цикъла

Продължавам да не разбирам - какво значи "за какво го изследват"? Пролактинът няма пулсово излъчване, както е например при ЛХ, нито се променя по време на цикъла, единствен проблем за интерпретация би бил евентуална бременност или кърмене.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

ввв

progesteron
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2005, 20:57:00 pm »
Виж аз не съм запозната с въпроса, но наистина са ме връщали да уточня дата за изследване - при мен тогава нямаше значение. Важното е, че след това изследване сега чакам бебче!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
progesteron
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2005, 21:38:51 pm »
Живи и здрави ти и бебето! :) Каква е връзката между изследването и бременността ти?

Аз понеже съм запозната, затова питам - да не би да има нещо, което не знам, а някой друг колега знае. :)

Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
progesteron
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2005, 11:59:22 am »
да се намеся и аз - мене също се опитаха да ме върнат за пролактин, защото според лаборантката си имало определени дни за изследване. и то след като преди това мели, гинеколожката ми, ендокриноложката ми и доста от момичетата във форума ми бяха казали, че това не е полов хормон и изследването му не зависи от цикъла. та поспорихме малко с лаборантката, на която явно не и се работеше. изви ми скандал, каза ми че отговорността си е моя и накрая ми посини ръката. исках да се оплача, но така и не ми казаха къде. та явно някои хора в някои лаборатории са си просто неграмотни и само си придават важност.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
progesteron
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2005, 12:12:15 pm »
Ами аз си мисля, че като не знаят в лабораториите, кога се изследва нещо и дали има значение кога, беж да ви няма от там!!!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

ввв

progesteron
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2005, 13:25:16 pm »
Явно не можете да разберете. Не че незнаят в лабраториите, а има някакво значение - това трябва да го знаят лекарите. Нали когато пролактина е висок е трудно да се забременее и трябва де се пие бромокриптин за понижаването му. Прочетете някъде за това
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
progesteron
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2005, 13:38:31 pm »
Явно не можете да разберете.

Не, явно ти не можеш да разбереш. На всички ни е ясно, че пролактинът има отношение към забременяването. Нямаш представа колко сме прочели. :lol:

Въпросът е само дали има значение в кой ден от цикъла се изследва.

Димитър Кудоглу