0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« -: Март 20, 2014, 19:51:30 pm »
Момичета и тази година ще има Ден на репродуктивното здраве, като той ще се проведе в София.

Знаете че вече трета година ще има беседи на различни тематики на който пациентите могат спокойно да задават въпроси към медицински специалисти.Ще сме ви благодарни ако напишете въпроси които ви вълнуват и си задавате, такива на който се опитвате да намерите отговор но не се получава.

Благодарим предварително!

Re: Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« Отговор #1 -: Март 20, 2014, 21:38:09 pm »
Маги ето нещо, което би било интересно, поне за мен.
Всичко за ендометриозата
В частност: Степени на ендометриозата; Ефикасност и необходимост от лечението с хормони за потискане на хипофизата; Влияние на стимулацията при АРТ върху ендометриозата.
Ако вече е коментирано на подобни дни, разбира се не е необходимо да се повтаря.

« Отговор #2 -: Март 21, 2014, 15:43:56 pm »
Здравейте,
на мен ми предстои второ ин витро месец май.В периода между двете процедури правим различни неща,за да търсим причините за неуспеха,но има два основни въпроса ,които ме вълнуват и не са ми много ясни.Първият въпрос е свързан с качеството на яйцеклетките и от там на ембрионите-до колко можем да им повлияем преди и по време на АРТ процедурата и как да установим,ако някъде там се крие проблемът?Вторият ми въпрос е свързан с имплантацията,а именно какви са методите за повишаване на вероятността за имплантиране?В смисъл аз например ще правя ко-култивиране(нищо,че е малко спорта ползата му) ,но не се сещам какво друго може да се направи в тази насока,а определено ме интересува.
Благодаря предварително!Много е вероятно да се сетя за още някой и друг въпрос :D

П.П.Сега видях,че има такива теми в различните подфоруми.Моля модератор да я премести ,където трябва .Извинявам се!
« Последна редакция: Март 21, 2014, 15:47:04 pm от ВиЛиЛи »
« Отговор #3 -: Април 11, 2014, 16:37:58 pm »
Маги, има ли къде да погледна тук в сайта или пък на някакъв файл въпросите от миналата година, за да не се дублирам?

Така съвсем набързо се сещам за нещата, които на мен ми минаха през главата:
1. Донорска яйцеклетка - колко се чака горе-долу, как точно протича една такава процедура, кой какво поема финансово;
2. Проблеми с щитовидната жлеза - как и колко влияят на репродуктивността;
3. И не на последно място, даже за мен е на първо, задължителна профиластика всяка година на маточната шийка и на гърдите, да се обърне внимание, че понякога улисани в процедури забравяме, че всъщност това е първото, което трябва да направим всяка нова година.

Ще добавя и други като се сетя.
« Отговор #4 -: Април 11, 2014, 20:10:40 pm »
 Здравейте,
аз се интересувам дали има някакво изследване(преди самата пункция), което категорично да покаже дали произвеждам яйцеклетки или не. На 28г. съм, ФСХ около 10-11-12, ЛХ 13-14, с диагноза НЯР, но имам около 12-15 антрални фоликули. Имам няколко пункции с "празни фоликули", въпреки че Естрадиола ми винаги е бил над 300 за всеки фоликул. Иска ми се да разбера дали има смисъл да продължавам с опитите(различни протоколи, различни лекарства, ЕЦ) или директно да се записвам за донорска програма без да губя време, пари и нерви в безмислени неща. Има ли някой ензим, хормон или каквото и да било друго, което да е свързано само и единствено с яйцеклетките, не с фоликулите?