0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,помагайте...
« -: Юни 28, 2006, 22:04:44 pm »
Доц.Конова ми назначи да си изследвам яйчниковия резерв,на трети ден FSH,LH и инхибин В и хламидия IgG,IgA.Тъйкато аз съм от Пловдив, се налага да изпратя серум по куриер до Плевен но,трябва серума да се изпрати в рамките на деня,иначе трябвало да се замразява и да се пренася в хладилна чанта,поне тъка разбрах от лабораторията.Обадих се на една куриерска агенция да питам как става пренасянето,а те ми отговориха че трябва да опаковам добре серума в кашонче и те не носели отговорност ако се счупело нещо,и днес взимали порчките но ги разкарвали на следващия ден,а мен това не ме устройва.Ако сте ползвали тъкива услуги насочете ме към коя фирма да се обърна? :help1: 
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*
Re: Момичета,помагайте...
« Отговор #1 -: Юни 29, 2006, 11:51:39 am »
Розалин, аз съм пращала, но от София. На мен д-р Гечева ми каза, че куриерска фирма D & D приемат пратки до 20ч. вечерта и колите им пътуват през нощта, т.е. ако следобед приготвен серум се подаде в офиса на куриерите още същата вечер, на другия ден сутринта ще е в Плевен. Можеш да видиш дали тази куриерска служба има офис в Пловдив и как стоят нещата.

П.С. Не зная за твоите изследвания, но за моите /антиспермални антитела и антибета2/ се оказа, че не е проблем серумът да се получи и на другия ден. Съветвам те да потърсиш лично доц. Конова или д-р Гечева и да изясниш този въпрос, защото и аз бях малко подведена от секретарката и доста нерви брах да търся куриер, който още същия ден да отнесе серума в Плевен.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
« Отговор #2 -: Юни 29, 2006, 12:58:58 pm »
Здравей,
Аз пратих с фирма "еконт експрес" - предлагат и хладилна чанта. Сутринта ми взеха кръв и около обяд си взех кръвния серум и го сложих в нас в хладилника да е на хладно и след това в 17,00 часа го занесох в фирмата и те го сложиха в хладилна чанта.
Платих за всичко 11,00 лв.,защото исках и до 9,00 часа сутринта да се занесе.
Аз сложих епруветката в една малка кутия,като първо сложих памук. Обадих се на следващия ден пристигнало е нямаше проблем.Всички коли за куриерски услуги мисля,че пътуват през нощта, поне в всички които ходих да питам беше така, но в тази ми предложиха и хладилна чанта, че в тези горещини мисля, че е по добре.
Успех! :)

*
« Отговор #3 -: Юни 29, 2006, 13:06:08 pm »
При Еконт обаче първо трябва да питаш настойчиво дали със сигурност разполагат с хладилна чанта в момента - на мен по телефона ми казаха да, а като отидох там вече с готовия серум, се оказа, че всъщност нямали хладилна чанта в момента  :evil:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
« Отговор #4 -: Юни 29, 2006, 13:17:34 pm »
На мен ми казаха,че три дни преди това да съм се обадила за хладилната чанта, за да я осигурят.
Аз се обадих в петък сутринта,че ми трябва за понеделник и наистина беше осигурена.
Може би зависи от човека, който работи в офиса на фирмата, аз съм от Монтана и жената беше много учтива и нямаше проблеми, за разлика то лабораторията, където не бяха разбрали,че не трябва да замразяват серума и се наложи да правят нов.

« Отговор #5 -: Юни 30, 2006, 11:11:12 am »
питай в Спиди, те имат спешни коли в рамките на деня, които пращат. Поне нашата фирма е ползвала такава услуга.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #6 -: Юни 30, 2006, 12:32:14 pm »
Доц.Конова ми назначи да си изследвам яйчниковия резерв,на трети ден FSH,LH и инхибин В и хламидия IgG,IgA.

А защо трябва да изследваш инхибин В? На колко години си и правила ли си досега хормони?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #7 -: Юни 30, 2006, 16:32:47 pm »
Момичета, благодаря ви много :balk_21:!Честно да ви кажа направо съм шокирана от отношението на лабораторията :balk_150:,голям зор беше докато ги убедя да ми цинтрофогират кравта и ми отделят серум :balk_146:.Първия път ми взеха кръв но, ми отказаха да ми отделят серум а ми сложиха кръвта в епруветка с гел.От Плевен ми казват че им трябва серум,тогава отивам в друга лаборатория но, се оказа към същата фирма,първо служителката каза че не можели да ми отделят серум защото не съм си правила при тях изследванията,после се опита да ме убеди да ги направя при тях но същевремено не правили инхибин В.След много молби тя се обажда в лабораторията в която ми взеха кръвта и ги моли да ми цинтрофогират кръвта.От там се връщам в къщи взимам двете епроветки от хладилника и отивам в лабораторията.Оказва се че служетелката с която имаме уговорка си е трагнала,аз помолих вече много отчаяна жената а тя ми казва че запръвпът и се случва тъкова нещо и как тъка искаме серум а няма да си правя изследванията при тях.Накрая се обади на лаборантката която се съгласи и чак след като тя потвърди, разгеле ми взе кръвта и след пет минути ми върна серума.Изпратих серума с D&D кам 6.00ч в моя хладилна чанта и сега чакам резултати.Извинете ме май стана дълго но, ме мотаха цял ден излизах пет пъти от работа а да не говорим че ми се пукна душичката от притеснение.При вас тъка ли беше? :balk_160:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*
« Отговор #8 -: Юни 30, 2006, 16:42:09 pm »
Ами така беше  :wink: с тази разлика, че в лабораторията нямах проблем, но с куриерите какви нерви брах не е истина

« Отговор #9 -: Юни 30, 2006, 16:53:18 pm »
Starlet на 29 години съм,изседванията ми ги назначи Доц.Конова преди второто ми ICSI което смятаме да направим през есента живот и здраве но,не знам защо трябва да го изследвам(извини ме за невежеството но дори не знам какво е инхивин В както и FSH и LH :oops:)но,сигурно има причина в моя длучай.Хламидията е по мое настояване защото никока не съм я изследвала.А хормоните съм ги изследвала два пъти,защото кандидатсвах за инвитро от касата,но за съжаление тогава се бях доверила на доктора и не съм му изкъла копия от резултатите а само го питах и той казваше че са добре.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Юни 30, 2006, 16:57:23 pm »
Момичета, благодаря ви много :balk_21:!Честно да ви кажа направо съм шокирана от отношението на лабораторията

Розалин аз все пак не разбрах защо трябва да изследваш инхибин В? Към това изследване се пристъпва само при съмнение за яйчникова недостатъчност, и то при жени над 35 години!!!! Предполгам, че не си стигнала до тази възраст!? Евентуално и при липса на овулация, но също над 35 годишна възраст. А и има и други начини за доказване на овулация.
« Последна редакция: Юни 30, 2006, 17:01:32 pm от Starlet »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #11 -: Юни 30, 2006, 17:03:01 pm »
Късно прочетох отговора ти!!!  :D