47 Smiles, благодаря за отговора и за споделеното в темата на бременните, дано наистина повече хора и обърнат внимание там. И аз ще се включа в дискусията.
Лично аз съм решила да даря стволови клетки, още от както разбрах, че това е възможно, като опция.
Това решение взех, след като слушах две презентации на две отделни частни банки за съхранение. Едната до колкото разбрах беше една от най-големите в Европа, която работи повече от 10 години. Силно впечатление ми направи, че за тези години от както работи банката са изискани обратно за ползване едва около 20 проби, това е за банка работеща на територията на цяла Европа. Другата банка, която е българска не споменаха дали имат изискани обратно проби за ползване, но от друг разговор разбрах, че за 10 години имат 2 поискани обратно проби.
Тази статистика ме наведе на мисълта, че е по-добре хората да бъдат стимулирани да даряват и да захранват обществените банки, така дори и на мен някой ден да се наложи (което аз и всеки друг за себе си, се надява да не се случи), ще има повече проби и повече възможности за съвместимост. По този начин, дори и да не си съхранил в частна банка, ще имаш възможност да бъдеш излекуван. Има много хора, които са в това положение и чакат съвместими стволови клетки от чужди банки.
Затова ще даря. Нямам възможност да дам парите за частна банка веднага, но бих могла да намеря пари и за това, но за мен е по-логично да се дарят.
Пак казвам, това е личен избор
intcomzi, ще разбера повече за бюрокрацията и ще ви информирам, но до колкото разбрах в Майчин дом трябва само да заявиш, че искаш да дариш. Те си имат система и екип, който се занимава с това.